Zoque.Forum
»
Bilgi Üniversitesi
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#21 (permalink) | |
|
Yer: Hannover.DE - Mersin.TR
|
Re: Bilgi Üniversitesi
Alıntı:
(tabii olarak bu sefer de vize, oturum izni filan sorun olur sanirim) |
|
|
|
|
|
|
#22 (permalink) | |
|
Yer: ankara
|
Alıntı:
|
|
|
|
#24 (permalink) | |
|
Yer: li yersiz
|
Alıntı:
o yuzden kanadayı ornek verıyorum 1.öğrenim ücreti eğer kanada vatandası değilsen diyelim 10000$ ama eğer ki ek olarak kanada vatandaşı olursan 1000$ oluyor... 2.okuman için doğal olarak oturma izni alman şart bunu içinde epey bilgi istiyorlar nerede, ne amaçlı okuyorsun(bölümün) gibi 3.kanada vatandaşı olursan burs alman daha kolay oluyor kanada da yaşayan her insan gibi oranın haklarından faydalanabiliyorsun şöyle diyebilirim kanada görüp görebileceğin belkide en iyi imkanlara sahip ülke şu an aklıma gelen bunlar not:fiyatları salladım ![]()
|
|
|
|
#25 (permalink) |
|
Yer: USA
|
iyice bilgi sahibi olmadan yazmassak daha verimli bi veritabaninin evolve olacagina inaniyorum.
yurtdisinda okumak icin oturma iznine degil, ogrenci vizesinde ihtiyac vardir. okul ucretleri abd'de $7k ile $30k arasinda degisiyor. bu degisim daha cok sehrin pahalliliyla orantili. metro yerlerden az nufuslu yerlere gecise paralel.. universite egitimi icin tavsiyem abd'dir. kanada cok soguk bi yerdir. avantajiysa abd'ye kiyasen daha guvenlidir. |
|
|
|
|
|
#26 (permalink) | |
|
Yer: ankara
|
Alıntı:
öğrenci vizesi, sizin bulunduğunuz ülkede öğrenim süresi boyunca kalmanıza olanak tanır. hatta bazı ülkelerde haftalık belli bir saate kadar da çalışma izni verir. üniversite öğrenimi için abd en pahalı ülkedir demek yanlış olmaz herhalde. bununla beraber dünya standartlarını da yine bu üniversiteler belirler. öğrenim ücreti için burs alıp, ömür boyu küçük taksitler halinde bu borcu ödemek mümkün tabi burda kendi ülke vatandaşları önceliklidir. başka bir ülkeden gelip burs almak için sağlam bağlantınız olması gerekir son olarak türkiye'den burs alıp (meb, tübitak vs..) yurt dışında öğrenim görülebilir. yalnız bu durumda öğrenim hayatı sonunda türkiye'ye dönüp burada çalışmak durumunda kalırsanız ya da yüklü bir tazminat ödersiniz.bol şans..
|
|
|
|
#27 (permalink) |
|
Yer: Hannover.DE - Mersin.TR
|
bilgielr icin tesekkur ederim arkadaslar,benim almanya'da akraba'lar var onlara da sordurmak isterdim ama gelin gorun ki bi isimiz dusuncu almanya bildigniz gibi degil,inan ki bos zamanim yok gibisinden sozler duyuyorum,onun icin burada sordum.
tesekkurler |
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
arkadaslar ben bu sene bilgi üniversitesi vcd bölümüne girdim ve suan hazirlikta okuyorum. akademik egitimi hazirligi atlayinca görücem insallah.
yetenek sinaviyla ilgili ise bilgi verebilirim. diger arkadaslarda yazmis ama ben kabataslak bi özet geçeyim. simdi eylül 2005'de ki sinav burssuz için iki asamali oldu. 1. asama 100 soruluk sinav. bu sinavda genel kültür, müzik bilgisi, festival afisleri, bazi sirketlerin logolari, görsel sekiller, sinema, fotograf, müzeler ve biraz da iq ya yönelik sorular vardi. daha konular vardi ama aklima gelenler bunlar. bu ufak sinavla ilgili bir kaç örnek soru vermek gerekirse de; mesela: "Asagidakilerden hangisi farklidir? A) Iron Madion B) Megadeth C) ACDC D) Pentagram" gibi müzik sorulari, "Starwars'un son filminin adi nedir?" gibi sinema sorulari, "Asagidakilerden hangisinin yazi biçimi farklidir?" gibi görsel sorular, "Asagidakilerin hangisi ünlü bir fotografçidir?" gibi fotografçilik sorulari, "2004 Istanbul jazz festivali, 2004 Istanbul film festivali afislerinin ortak yani nedir? gibi afis ve festival sorulari, "IP ne demektir?" gibi internet ve pc ile alakali teknik sorular sadece aklima gelen bir kaç eglenceli soru. Bu sinav bittiginde ise 30 dakikalik bir molanin ardindan bizi tekrar sinav yerlerine aldilar ve önümüze içinde; makas, pirit, bos bir kagit ve 60'li yillarin olimpiyat oyunlari tasarimini gösteren(iste yüzmeydi, aticilikti, halterdi...) siyah beyaz sekillerin oldugu bir kagit verdiler. ardindan da bize belli bir süre verip bu sekilleri istedigimiz gibi kesip biçip bos kagida istedigimiz sekilde yapistirmamizi istediler. ama bu kisim her sene degisiyor olmali ki; mesela 2004 yetenek sinavinda; gazete, makas, pirit ve bir adet karton vermisler ve istediginiz gibi takilin demisler. neyse... bu 1. asamadan geçenler ise Mülakat'a girmeye hak kazandi. ------------------------------------- 2. asamada ise bir kaç gün sonra mülakata girdik. mülakatta sizi bir odaya çagiriyorlar ve önlerinde laptop ekrana bakan ögretim görevlileri ve bölüm dekani sizi bekliyor. içeri girip oturuyorsunuz ve basliyorlar size soru sormaya. rahat olmaniz çok önemli. çünkü çok karanlik bi odadasiniz ve resmen sorularla sizin üstünüze geliyorlar. sorduklari sorular ise: "neden bu okula geldin?", "bu bölüm baska okullarda da var niye burayi tercih ettin, paran bol galiba?", "santralIstanbul'a gittin mi?", "yetenek sinavini nasil buldun?", "en çok hangi soruda zorlandin?" gibi gereksiz sorular. Portfolyo verdiysenizde yaptiginiz projenizi mülakatta projeksiyonla duvara yansitarak inceliyorlar. "bunu ne amaçla yaptin?", "ne anlatmak istedin?" gibi sorular soruyolarlar. sonrada iste mülakattanda geçersen kesin kayit hakki kazaniyor ve okula kaydini yaptirabiliyorsun. ben sahsen mülakatta zorlandim. ama kisinin yapisina göre degisir. mülakatta zorlanmayip sinavdan zorlananda vardir elbet... iste olay bundan ibaret Bilgi Üniversite'si 2005 vcd/pov bölümü burssuz yetenek sinavi bu sekilde geçti. hemen belirteyim burslu basvuranlar içinse sadece burssuzdan farkli olarak onlari ayri bir mülakata aldilar. tahmin ediyorum, yaptiklari portfolyo'lari kendi gözleri önünde ögrenci adayina tekrar gözden geçirdiler. bu sayede o portfolyo'yu o adayin yaptigini kanitlamislardir. ama bu konuda emin degilim tam olarak neler yaptirdilar... umarim yetenek sinavina girmek isteyenlere ve herkese yardimci olabilmisimdir. ![]() umarim bu okulda bu bölümde bende, sizlerde mutlu olursunuz... |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!