Zoque.Forum
»
Bilgi Üniversitesi
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Ben geçen sene Bilgi Üniversitesi 'nin ve Yeditepe Üniversitesi 'nin VCD sınavlarına girdim. İkisindede başarılı bulundum ve kayıt hakkı kazandım ancak ikisindende burs alamayınca daha ucuz olan Yeditepe 'yi tercih ettim...
Bilgi Üniversitesi 'nin Yetenek Sınavı: 3 aşama... 1) 180 soruluk genel kültür sınavı: Sinema ve tarih bilgisi çok önemli güncel olaylar ve görsellikle ilgili sorular, renk soruları ve ufak bir iq testi... 2) Bir projeyi anlatan bir kağıt veriliyor ve siz olsanız ne gibi görsel hazırlıklar yapardınız diye anlatmanız isteniyor (yazılı dilerseniz kullancağınız görselleri çiziyorsunuz). Bizde taksimde DNA konulu bir seminerin tanıtımının nsıl yapılabilineceği sorulmuştu. 3) Mülakata giriliyor... Koca bir masa ve bir sürü öğretim görevlisi... Sorular soruyorlar.... Hangi liseden mezunsun? Neden bu bölüm? ve daha sonra 3-4 tane logo gösteriyorlar neyin logosu olduğunu veya neyin logosu olabilir diye sorular... Bana birde alman askeri gösterip hangi ülkenin askeri diye sormuşlardı... Yeditepe için ise bu kadar kasmana gerek yok Çizim sınavı var (çizim sınavında başarın iyi olursa burs alabilirsin) 10 soruluk bir genel kültür sınavı ve mülakat... Ama işin gerçeği... Paran varsa formalite icabı sınavlara giriyorsun geçmesen bile alıyorlar... Sınıfımda mülakata girmediği halde yedeklere kalan ve bu sene VCD okuyan bir kız var... Durum bu... Ben paran varsa bilgiyi öneririm ama Yeditepe 'de çok iyi hocaları toplamaya başladı bölüm geçen sene kurulduğu için birkaç eksik tarafı var haliyle... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
yeditepeninin sınavına girmiştim iki yıl önce;
yanımda bir kız vardı ve babasıda kızıyla birlikte moral olsun diye sınava girmişti.. babası grafiği kazanmıştı ![]() 450 kişi sınava girdi 450side kazandı.. evlere şenlik bir üniversite her ülkenin böyle bir üniversitesi olmalı..
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Geçen yaz aldığım kararla bu sene Özel Bilgi üniversitesinin Görsel iletişim Tasarımı (VCD) ve Fotoğraf & video (P&V)Bölümlerinin özel yetenek sınavlarına gireceğim.
10 Gün önce Kuştepe kampüsünde Bölüm ile ilgili genel bilgileri Başak hanımdan edindim telefonu 0 212 216 22 22 (228) supx dostumuzun dediği gibi öncelikle Genel Kültür ve görsel algımı ölçen türden sorular içeren yazılı bir sınav. daha sonra Burs isteyenlere uygulamaya yönelik başka bir sınava daha tabi tutacaklar. ( benim anladığım uygulama PC başında herhangi bir tasarım yaptırılabilir) son aşamada Mülakat... yanlız benim supx tan ricam bu ilk sınavda çıkan sorularla ilgili daha ayrıntılı bilgi vermesi .... teşekkürler |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
ilk sınavda çıkan sorular basit.. 1.000.000'nun arka yüzünde ne var, nobel barış ödülünü kim kazandı, bu font hangi tür bir firmanın olabilir, garantinin kurumsal kimliği hangi renklerden oluşur vs. bir kaç tane hangisi bu zarın açılımıdır ve ya radiohead'ın albümü aşağıdakilerden hangisi değildir gibi sorularda var. genel kültür değilde biraz bölümle ilgili kültürün olup olmadığına bakıyorlar.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
bugün vcd için bir tanıtım günü vardı bilgide ama yetişemedim.
30 Temmuz'03 de orda olacağım. ayrıntılı bilgi için http://www.bilgi.edu.tr/tanitim/tanitimgunleri ayrıca bilkent de iletişim tasarımı var..
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
bilkent üniversitesini bilgi üniversitesine kıyaslarsak bilkent'i önermem. verdikleri eğitim ilk başta teorik bir eğitim olduğundan program kullanma becerilerinizi oldukça kısıtlıyorlar. ben geçen sene orayı da burslu kazandığım halde bilgiyi tercih ettim.
ayrıca bu yıl bilgi üniv. de pov diye bir bölüm açılıyor. fotograf ile ilgili arkadaşlarımızın orayı da tercih edebileceklerine eminim.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
bilgi, bilkent, yeditepe vs. bu üniversitelerin kayıt tarihlerini öğrenen arkadaşlar foruma yazarsa şahane olur.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!