»
html loading
|
| ://www Web tasarımı ve internet ile ilgili olarak karşılaştığınız problemleri ve merak ettiklerinizi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Faydalı bir şey olmadığını biliyorum hatta gayet kötü bir şey ancak www.dynamicdrive.com dan bunu bulabileceğini biliyorum
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ben bir tane yazmıstım, basit bir efekt vardı sayfa karelerden olusuyor, (4*4px) kareler sol üst köseden baslayarak birer birer açılıyordu yükleme sırasında .
sadece sayfadaki kareler 3,7 mb tuttu, kareleri PHP ile olusturmustum kolaylık olsun diye, PHP dosyasının çıktısını kopyala yapıstır yaparken bu niye bu kadar uzun diye merak edip baktığımda boyutu farkedince bizim preloadinge de bir preloading yapmaya karar vermistim ![]() tabi kareleri 20*20 px yapınca 88kya kadar düstü ama benim icin anlamını yitirmisti artık senin sayfalarda gördüğün büyük ihtimalle sadece yükleniyor falan yazanıdır en fazla bir de yüzde gösteren bar ilave edilmistir, o tarz preloading scriptleri eğer sayfan metin ağırlıklı ise pek ise yaramaz, cünkü HTML preload scriptlerinin genel mantığı sayfadaki resimler yüklenene kadar yükleniyor yaz sonra sayfayı gösterdir, sayfanda 1 tane 3k lık bir resim var ve bir sürü metin var yükleniyor yazısı 2 saniye içinde kaybolurken sayfanda yüklenen tek sey resim olacaktır, yazıların yüklenmesini yine bekleyeceksin. ama tam tersi durumda kullanmaktan zarar gelmez bence, eğer js biliyorsan böyle bir script yazman icin genelde kullanılan mantık su sekildedir; eni ve boyu 100% olan ve z-indexi 100 (sayfada en üstte çıkmalı eğer 100 den büyük bir rakam kullanan baska bir div alanın varsa bunu 200 hatta daha fazla yapabilirsin) sonra bir arrraye resim adlarını girerek for döngüsüyle yüklenip yüklenmediklerini kontrol ettireceksin eğer yüklenmediyse divalanına yükleniyor yazdırırsın eğer yüklendiyse, dive alanının gorunmez yaparsın. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: ankara/turkey
|
Selam...
Alıntı:
Eğer mahsuru yoksa benide neden kotu olduğu konusunda bilgilendirirseniz sevinirim...çünkü o kadar uğraştım ama beceremedim...Sayfamda layerlar ondan dolayı sorun çıkıyor sanırım... Neyse...Asıl merak neden kotu olduğu.. |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!