|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Bandirma
|
Linux'ta Yaptim Windows ta Gorunmuyor
Merhaba Zoque. Dun gece hic denemedigim birseyi denedim.Yani grafik tasarim. Yani daha onceden tasarlarigim web uygulamalarinda genelde text tabanli seyler kullanirdim.CSS yeterde artardi bana. Fakat dun cok hos birsey oldu. Slackware linuxta GIMP(GNU image Manipulation program) Kullanarak Transparan arkaplanli 32x32 bir resim olusturdum.Opacity(Yanlis Yazmis olabilirim) dusurdum.Boylece renkli ama gecirken bir cam goruntusu oldu. Bunu siteme uyguladigimda linuxta muhtesem bir gorunum elde ettim.Fakat arkadaslarim windows ile baktiginda berbat transparanlik yok. Arkaplan ve menu arkaplan grafiklerini once gif sonra png olarak denedim windows ta gene ayni gorunumdu. http://klinik.cmyo.ankara.edu.tr/~misafir/ dizninde shotlar var snapshot.jpg linux goruntusu digerleri windows. Windows ta bu sorunu asmak icin ne yapmaliyim? Yada hatali olan benmiyim.Aslinda boyle birsey olamazmi? Simdiden cok tesekkur ederim. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
2*2 yada 4*4 luk
bir pixel dolu bir pixel i bos bir trans gif hazirla ve bunu bir layer icinde kullan sanirim sini gorur ama pek tatmin edici gelmemisti bana denedigimde..
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!