|
|
#1 (permalink) |
|
Netscape i dikkate alıyor musunuz???
Son 1-2 yıldır neredeyse hiç açmadığım bir program (windows üzerinde) web tasarlarken yada java script kullanırken. Eskiden olduğu gibi her iki browser ile uyumlu olsun diye kasıyor musunuz. Merak ettim yaklaşık bir standartta oturdu diye tasarımlarımı hep Explorer ile kontrol ediyorum netscape ve diğer browserları göz ardı ediyorum. Sizde durum nedir acaba merak ettim arkadaşlarda.. Okuduğuma* göre netscape pazar payını baya yitirmiş durumda %3.4 de düşmüş ve IE %95 lerde geziniyormuş diğer browserlar ise %1 altında imiş. Acaba böyle bir durumda bir standartlaşma olması için diğer browserları gözden çıkarıp IE üzerine yoğunlaşmak ne kadar doğru??? Tekelleşmeye IE Explorer ile göz yumacakmıyız, yada çoktan yumduk mu? Not *: kaynak NTVMSNBC
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
%95 ler sanirim genel bir rakam tr bazinda daha yuksektir sanirim bu..
site "gercek2 bir portal degil se bosuna efor sarf etmenin manasi yok demek geliyor icimden.. ama sitelerle ugrasirken nets. de baz almayinca ici huzursuz oluyor insanin sanki.. .)
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Pek dikkat etmem ama çalışmam bittikten sonra aklıma gelirse netscape ile açıp bakıyorum. sorun varsa amannn ne yapayım diyorum. sorun yoksa heyt bea tasarım ve program budur diyorum.
badDua.net Mesaj ZORBA tarafından 08.09.2002 (20:10) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
Benim tanıdığım bikaç tane netscape kullanan arkadaşım var ama hepsi takıntılı insanlar oldukları için kullanıyolar. Anti Microsoft tepkisi felan da var ayrıca. Ben pek anlam veremiyorum ama bişeyler yaptıktan sonra onların da bakıp, kontrol etmesini istiyorum. sorun varsa da genelde kolay bi olaysa hallediyorum, uğraştırıcaksa sallıyorum. 100 ziyaretçiden 1i'i bile kullanmıyo sonuçta. "ya bi gün netscape kulanan biri bakar ve bozuk görürse?" diye kaygı duymuyorum yani.
Netscape uyumundan çok IE'nin eski versiyonlarıyla (4.0'a kadar tabii) uyuma önem veriyorum. Tamamen hedef kitle meselesi sonuçta.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Ben de sayfanın NS ile nasıl göründüğüne dikkat etmiyorum. Öyle ki, NS'yi kaldırdım bilgisayardan. Bunun sebebi ise, yukarıda emremer'in de söylediği gibi IE kullanıcılarının - hele Türkiye'de - oldukça fazla olması.
Ayrıca, sitemin istatistiklerine de bakınca durum açıkça gözüküyor. IE kullananların oranı neredeyse %100.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
İnternetle tanıştığım ilk günden beri hiç kullanmadım. Açıkçası umurumda bile değil. Herkes internet xplorer tekelleşti falan diyor. Adamlar programı kaliteli yapmışlar. Yaptığım kullandığım her scriptin karşılığını alıyorum. Müşterilerimede anlatıyorum zaten onlarda bana uyuyorlar. Tekel olup olmadığıda kimin umurunda ben işime bakarım
|
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
bende şahsen ie kullanıyor fakat tasarım yaparken sitemin netscape ile çok büyük ölçülerde çakışmamasına önem gösteriyorum. Eğer IE tam istediğim sonucu veriyorsa, ama netscape teki eksikler kafa ağrıtmıyorsa üzerinde durmuyorum. Ama yine olmasını istediğim önemli noktaları netscape üzerinde mutlaka test ediyorum. Sonuçta %1 bile olsa ziyaretçi ziyaretçidir.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!