|
|
#1 (permalink) |
|
include komutunu html'de çalıştırmak
Şimdi elimde daha önceden hazırlanmış 750 farklı .ASP dosyası var. Ancak bunları HTML'e çevirip CD de çalışır duruma getirmem gerekiyor. Tek tek <!--#include file="dosya%20adı.ASP" --> komutlarını her sayfada değiştir ıvırdı zıvırdı çok zamanınımı alcak ve uğraşmak istemiyorum. Gerçi DW de site map ile yapılabiliyor ancak HTML dökümanlarında bu komutla aynı işlevi gören başka bir komut varmı? Local Drivede çalışacak bi komut.?
|
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Re: include komutunu html'de çalıştırmak
merhaba,
include kullanımı ile ilgili bir soru sormak istiyorum. bu adresten frame ile üst ve alt htm dosyalarını çağırıyorum fakat include ile çağırmak istiyorum frame'i kaldırıp. <!--#INCLUDE FILE=”ust.ASP”--> yazarak menü kısmını üste al dedi fatih ünal ama beceremedim bir türlü.. nasıl bir yol izlemeliyim..
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
bence şöyle yap:
1. dw de anasayfanı template olarak yap, sonra bunu boş bir default.ASP ye uygula. tabi içeriğin yerleşeceği alanı boş bırak. daha önceden CSS den içeriğe ait class ve id leri tanımla. 2. ardından default.ASP de içeriğin geleceği kısma content.ASP adlı bir dosyayı include et. content.ASP nin içeriğide adres satırından alacağı değeri işleyecek şekilde olsun. örn. biyografi nin linki şu şekilde : default.ASP?content=bio, content.ASP de ise şunları kullan, <% select case request("content") case "bio"%><!-- #include file="bio.inc.ASP" --><% case "guest"%><!-- #include file="guestbook.inc.ASP" --><% case else %><!-- #include file="main.inc.ASP" --><% end select %> 3. bu şekilde kullanıcı bio ya tıkladığı zaman senin içerik olarak ayırdığın alana biyografi sayfası keni kendini include edecek. yani tasarımı değiştirmek istediğin zaman tek yapman gereken ya cssi modifiye etmek, ya da default.ASP nin template ini değiştirmek. diğer sayfalar zaten tanımlamayı bunlardan kullanacakları için sorun çıkmayacak 4. tek bir zararı var. içerik adres satırından alacağı stringe bağımlı olacağından zararlı kodları filtrelemen gerekecek. eğer bu şekilde yapmak istersen sana ufak bi geliştirilmeye müsait filtre kodu verebilirim. |
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
evet alabilirsin tabi. hatta güzelliğde var bi tane. mesela listenin en üstündeki dosyanın içine kullanacağın fonksiyonlarıda kaydedersin. altındaki include dosyalarından bu fonksiyonları çağırabilirsin. yani başka subda dahi olsa onun içindeki fonksiyonlar elinin altında. ama dikkat etmen gereken dim ler. tanımlamaları en üst sayfada bir kere yapman tekrarlarında doğacak hatayı engeller.
parametrik include dan kastını anlayamadım. |
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
böyle bişiler var, bilmiyorum işini görür mü.
inc_bas.js : // document.write('<HR><P><font FACE="Arial" SIZE="-2">'); document.write('<A HREF="lien1.htm">lien1.htm | </A>'); document.write('<A HREF="lien2.htm">lien2.htm | </A>'); document.write('<A HREF="lien3.htm">lien3.htm</A>'); document.write('<BR>'); document.write('<A HREF=mailto:votre@courriel.com>Contact</A>'); document.write('Copywrite 1999...'); document.write('</font></P>'); // --> ______________________ normalde include komutunun yer alacağı sayfada; <script LANGUAGE="JavaScript" SRC="inc_bas.js"></script> ____________________ http://www.trucsweb.com/Javascript/t...?no=141&type=5
|
Zoque'a hoşgeldiniz!