|
|
#21 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
sadece üzüldüm.
|
|
|
#22 (permalink) |
|
Yer: Balıkesir
|
Yıl kaç idi hatırlamıyorum, ama çokta eski değil.Hepinizin bildiği, gördüğümüz ilk flash sitelerinden biri olan eye4u.com ile karşılaştık bir gün tesadüfen nette ve arkadaşlarla oturup tartışmaya başladık "ya nasıl yapmışlarda o video görüntülerini webe aktarmışlar" filan dedik ve Hakkı Öcal'a bir mail yazdık: hocam siz her konuda kitap yazıyorsunuz, bu konuda da bir kitap yazın ve biz bunun nasıl yapılacağını öğrenelim, öğretin bize. Cevap ise tam bir Hakkı Öcal cevabı gibi aynı gün içerisinde ve net geldi: size kargo ile kitap yollayayım, siz kendiniz öğrenin bunu...
Şaşırdık, ciddiye almadık elbette, şimdi neden tanımadıımız biri bize kitap yollasın ki, hem kitap parasını kim verecek? ya kargo masrafını kim karşılayacak?Olayın sonunu merak ettiğimiz için onayladık. Ve bir hafta sonra (sanırım abd'den) kitaplarımız geldi. 3 yeni kitap. Yüzümüz kızardı, şaşırdık, hala böyle insanlar varmıydı?O günden sonra uzun süre yazıştık, sıkılmadan, usanmadan bizim can sıkıcı maillerimize cevap veriyordu hemen...Ve her öğrettiği şeyin altında kendimize bir ders çıkarıyorduk.Ancak en çok öğrendiğimiz şey "ona ve kararlarına saygı duymak" idi bence. Şimdi Hakkı Öcal'ın bu kararına saygı duymak onun kararını kabullenmekten geçmekte. Bir atasözü "doğuştan denizde olanlar ateş böceklerinin halini anlamazlar" diyor. Hakkı Hocamın iç dünyasını ondan iyi kim bilebilir ki? Kaldı ki onun bugüne kadar verdiği kararların, yazdığı kitapların, yaptıklarının nasıl bir "doğru" ya oturduğunu herkes bilir. Neden şimdi bu kabullenememek? Elbette sevgiden herşeyden önce ve saygıdan ancak karar ona saygı duymakta bize düşer. Kendi adıma: İyi bir öğrencin olamadım hocam, affet beni.... Uzun oldu, sıktı isem özür dilerim ama bu konuda yazılacak çok şey var....
|
|
|
#23 (permalink) | |
|
Yer: earth
|
tasp'dan önceki ubb6
Alıntı:
http://ocal.net/ubb6/cgi/ultimatebb.cgi
|
|
|
|
#24 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Evet arsiv olarak acilmasi gercektende ii olmus. Bu arada herkesin bir sekilde bir olaya baslamasina sebep olmus. Bayagi etkileyici bir olay.(Benimde ASP ve JavaScript'e baslamamda etkisi olmustu.)
|
|
|
|
|
|
#27 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
evet tekrardan açılması çok iyi arşiv olarak .. işallah bir aksilik çıkıpta kapanmaz...
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Yer: bursa
|
mukemmel.. kapanmadan sitenin altini ustune getirip alacagim butun bilgileri alayim.. kapanir mapanir sonra bi daha nerde bulacagiz dimi..
|
Zoque'a hoşgeldiniz!