|
|
#1 (permalink) |
|
word ve html, ateş ile barut gibi
.doc uzantılı bir word dosyasını(içinde gömülü imajlar var) HTML'e dönüştürmek istiyorum. Ancak bir sorun var, word'de gerekli dönüştürmeyi yaptığınızda word kendi algılayacağı(aklından şüphe ediyorum) şekilde abuk sabuk ve 100 lerce style oluşturup, HTML'i benim yeniden derlememi engellemek için, elinden geleni yapıyor. Bu işi daha derli toplu uslubuna uygun yapabilen, eli yüzü düzgün bir program(veya yöntem) arıyorum. Sağda solda görmüş olanlarınız varsa insaniyet namına bildirsinler yoksa çıldıracağım... (... - nerde benim program ekle kaldır'ım, gel bakiim buraya pis word )
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ben de bi zamanlar ayni durumdan muzdariptim... download.com ve dadaslari tarzindaki sitelerden word to HTML gibi keywordler ile bir çok program indirdim.. ama hepsi de sonuçta word'un HTML yapımında kullandığı alt yapıyı kullanıyordu..
artık gına geldiğinden (ve başka çözüm yolu bulamadığımdan) herşeyi manuel olarak web sayfası haline kendim getirdim... umarım benim gibi 80 sayfalık bi döküman değildir elindeki ![]() (ya da isyan çıkarıp benim gibi arada sırada PDF yap)
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
selam başka bir office programı istersen sana openoffice önere bilirim fakat ufak tefek sorunları var lisan ucreti yok özgürce kullana bilirsin
son zamanlarda türkçe versiyonlarınıda çıkardılar...
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Dreamweaver da sirf bu uyuzluk icin bi fonksiyon var
word da yapilmis htm i datai/import tan import edince remove word markup clean CSS vb... seyler var //baska bir programda word etiketlerini kaldir diye fonksiyonun olmasi Microsoft adina acinacak bi durum olsa gerek sonrasinda kalan olursa strg+f //ayrica bu ozelligine bayiliyorum dw nin 100 lerce sayfayi degistiriveriyor ![]() temizleyebilirsin
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Ups...
Gökte ararken yerde bulduk iyimi... Dreamweaver'ı o kadar iyi kullanır(d)ım, ama bu fonksiyon gözümden kaçmış, kendimden utanıyorum, tutmayın beni... Utanıp gelicem... Utandıktan sonra çooook işim var...(@Tasslehoff Burrfoot: seninki kadar değil ama )Teşekkürler...
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: word ve html, ateş ile barut gibi
Birde Dreamweaver cevirirken ben genelde hata ile karsilasiyordum. Benden baska cevirmede hata ile cok karsilasan varmi?
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
officeXP// DW MX,
WORD'de; doc'u, save as .HTML yaptıktan sonra; DW'de; commend / clean up HTML! buraya kadar ok. ama bu hareketten sonra da, HTML'de kalan istenmeyen kodların haddi hesabı yok. bunları da, replace'le temizleyince; bu kez de "format source"a dair {pragraf/align vb} hiçbir şey kalmıyor ortada ve sanki notpad'den paste etmiş gibi oluyor.. //isterseniz buradan devam edelim.. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Ben bu thread'i kaçırmışım zamanında,
ben şunu kullanıyorum, ne var ne yoksa temizliyor... kalan bir iki parça şeyi de find&replace ile halledebilirsiniz Office 2000 HTML Filter 2.0 http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=EN bu arada ürün Microsoft'un kendi ürünü, kendileri de ne halt ettiklerini biliyor!!! Dreamweaver'ın extensionı da var "CleanUp FrontPage HTML" diye ama üstteki kadar başarılı değil.. Saygılar |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!