Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Yazılım/Software » en stabil işletim sistemi (windows kullananlar baksın!)

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 10.03.2003   #1 (permalink)

cruelstroke's Avatar

Yer: Samsun
en stabil işletim sistemi (windows kullananlar baksın!)

arkadaşlar ben win95'den sonra win98'e geçtim ve halende Windows 98 Second Edition kullanıyorum. ancak tüm win98 kullanıcıları gibi benimde mavi ekran sorunu canıma tak etti.

daha stabil bir işletim sistemi arıyorum, arkadaşlarım bana XP öneriyor ancak dosyalarım, oyunlar..vs hepisinin win9x sürümleri elimde ve XP de bunları çalıştıramama korkusu var. ayrıca donanımlarımın da XP driverları yok.

win 2000 hakkında da bilgim yok

bende win ME geçmeyi planlıyorum. bu konuda düşünceleriniz nelerdir, ne önerirsiniz? win ME yüklersem problem yaşar mıyım? ayrıca win98 uyumlu dosyalar win ME de problemsiz çalışır mı?

şimdiden çok teşekkürler..
cruelstroke şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 10.03.2003   #2 (permalink)

Yer: Tekirdag
Walla ben Windows XP Pro Edition kullanıorum. XP uyumlu olmayan programları kurarken düzgün çalışmayabilir şeklinde uyarı veriyor ancak bugüne kadar tüm programlarım ve oyunlarımda hiçbir hataya rastlamadım. Ayrıca mavi ekranmış yeşil ekranmış hiçbirşey olmadı gayet memnunum XP den.
MaxiTurk şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 10.03.2003   #3 (permalink)

Scud's Avatar

Yer: Antalya
98 e göre olanlar me de sorunlu çalışırlar

windowsun çıkarttığı en sorunlu işletim sistemi başta me, peşinden 98'in birinci sürümü...
Old 10.03.2003   #4 (permalink)

soul's Avatar

Yer: LND
Benim kullandığım en stabili 2000, hemen hemen ilk çıktığından beri kullanıyorum gayet güzel, uzun süredir makinam kitlendiğini hatırlamıyorum.

Açıkçası hiç XP kullanmadım onunla pek karşılaştıramayacğım ancak o kadar grafik efektine makinayı kastıracağına eminim

Yani benim tavsiyem Win2000 Pro. kullan.
Old 10.03.2003   #5 (permalink)

Firan Zal'honan's Avatar

Yer: istanbul
win2000'in multimedia desteği yok... 2000 altında bir çok oyun çalışmamakta ısrar ediyor.. ama xp altında çalışmasa bile herhangi bir programa sağ tıklayıp win98 gibin çalış dediğin zaman çalışmayacağını sanmıyorum.. ayrıca bugüne kadar kullandığım en stabil işletim sistemi. 1.5 seneye yakındır kullanıyorum ve sadece bir kez çöktü (o da benim sekiz milyon tane Explorer açmamdan kaynaklanmıştı zaten).

tavsiyem win xp pro (aan türkçe kurma kurcaksan da)
Old 10.03.2003   #6 (permalink)

pixage's Avatar

Görsel: 3
İyi konfigürasyonlu bir pc'ye sahipsen (en az 256 ram ve iyi bir işlemci + Ekran kartı v.s.) xp'yi önerebilirim. Neredeyse bütün donanımları sorunsuz tanımasının yanı sıra Programların eğer xp'ye uyumlu değilse 98 veya 2000'e göre çalıştırılmasını sağlayabiliyorsun. Ayrıca yeni start çubuğu v.s. ile daha derli toplu bir masaüstü elde etmek mümkün. Tek eksisi bu kadar güzel ve de eğlenceli bir arayüz, yapmak istediğin şeylere odaklanmana engel olabiliyor olması. (İşte 2000, Evde Xp en uygun seçim bence)

Ben Şahsen Win2000 ile Xp arasında çokta büyük farklılıklar göremiyorum. Bana göre Xp; 2000'in daha eğlenceli ve renkli hali. İkisininde NT altyapısı üzerinde inşa edilmiş olması onları diğer kardeşlerinden daha iyi bir OS yapmaya yetiyor sanırım. Şahsen ikisinide şiddetle tavsiye ederim. Sisteminin gücüne göre karar vermelisin,derim.
pixage şu an çevrimdışı  
Old 10.03.2003   #7 (permalink)

aragorn's Avatar

Yer: bilmiyorum
şu an için kullanamıyor olsamda ben de xp yi tavsiye ederim. win 2000 nin multimedia desteği hemen hemen yok. win me yi ise ancak yarım gün bilgisayarımda tutabilmiştim. en az 256 mb ram ve bir de p3 var ise xp için bir sorun yaşamazsın.

xp de bir tek pws nin durup dururken çalışmama olayı olmuştu. bilmiyorum çözen var mı bu sorunu!
Old 10.03.2003   #8 (permalink)

ilhamiyucel's Avatar

Görsel: 92
xp 98'e gore daha diğer programlarla daha uyumlu çalışıyor.
Donanımlarının xp sürücülerini kendi sitelerinden bulabilirsin.
me hakkında bilgim yok.

@aragorn
pws'in xp'de calışmadığını biliyorum, o yüzden hiç kurup denemedim. yanlış mı biliyorum yoksa.
ilhamiyucel şu an çevrimdışı  
Old 10.03.2003   #9 (permalink)

eqZo's Avatar

Yer: Istanbul - Eskişehir
XP'yi öneririm. Hiç bir kasma yapmıyor. Gayet hızlı, kullanım kolaylığı.. Kısacası süper. Tabiki XP Professional ver.

Donanımlarının yüksek versiyonları yoksa, donanımlarına ayit web sitelerinden çekebilirsin..
ayrıca türk bir donanım sitesi vardı. indiriyodun herşeyi ama adres aklımda değil. hatırlayınca yazarım.
Old 10.03.2003   #10 (permalink)

ZORBA's Avatar

Yer: İstanbul
Bende ilk çıktığından beri 2000 kullanıyorum ve oldukça memnunun. 2000 iş yoğunluğumu rahatlıkla kaldırıyor ve en son 10 ay önce kurdum sistemi hala çökmedi . Oyun konusunda şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım hepsi çalışıyor bende neo geo nun eskilerinden tutun son çıkan oyunlara kadar. Donanım konusnda ise şimdiye kadar tanıtamadığım parça olmadı diyeyim.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

baksin , kullananlar , windows , sistemi , isletim , stabil

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 08:00.