|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
norton personal firewall 2003
Selamlar..Norton antivirüs 2002 kuruluydu zaten makinamda.Dedim ki birde firewall kurayım korunayım davetsiz misafirlerden.Kurdum.Şimdi bir iki sorum var... 1) Arasıra bir pencere açılıp programı satın almak isteyip istemediğimi soruyor. Bu programın bedava kullanım süresi ne kadar? (genelde 30 gün felandır ya.) Bu süre içinde tüm özellikleriyle kullanılabiliyor mu program... 2) program üzerinde fazla bir ayarlama gerekiyor mu.Yani kurduğum hali ile beni korur mu yoksa bir iki ayarını değiştirmem gerekirmi?Bu ayarlar hangileri...("ayar" oldum bu soruya )3)Allert tracker ne işe yarar.Ve "ad trashcan" olayı bağlantıyı engellemeyemi yarıyor.. Bu soruların yanıtını ve varsa biraz daha ayrıntı yazarsanız sevinirim.. **Daha önce bir iki arkadaşa özel mesajla sordum ama yanıt alamadım.Onun için burayı işgal ettim.Hata ise affola..
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
İki gündür cevap yazan olmadı..Kimsenin bir fikri yok mu ya..
Az önce allert tracker harekete geçti ve "rule default block backdoor/subseven Trojan horse matched mesajını verdi ve arkasından bir pencere açtı norton personal firewall ve there was a recent attemp to attack your computer that was blocked. Do you wish to view details on the attemped attack? diye sordu ve "yes" ve "no" seçeneklerini sundu.Evet dedim... Acaba iyi mi ettim kötü mü?
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: denizli
|
ekstra bir ayar gerekmemekte. programlar nete çıkmak istediklerinde izin veriyor musunuz? diye bir uyarı çıkar.
kullanım süresi 30 günde olabilir 3 ayda nerden edindiğinize bağlı. lisanslı versiyonsa verilen süre sonunda update dışında tüm işlevleri devam eder.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Lisanslı değil program.Satın almadım yani.Sitesinden indirdim.
Şu an fena değil herhalde çalışması. Yani soulburn'un dediği gibi block etti bir davetsiz misafiri.. 30 günlük süre dolunca naapcaz bakalım...
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
**Mavi Kedi Bana attığın msj gordum ama cevap yazamadım, zira mesaj kutun doluymus. Birde ben haftaici nete girmiyorum. bundan dolayı mesajınıda gorememiştim. İnşallah affedersin
![]() 1) programı illegal yollarla kullanmaya devam edebilirsin. (Ev bilgisayarın ise buyuk sorun cıkarmaz ) ama bunu burda soyleyemem. mesaj kutunun bosaltıgın bir ara mesaj olarak yollarım. 2) valla ben 2003 ü kullanmamıstım.Ama bildiğim kadar ile cok fazla bir ayar istemiyordu. En fazla ICQ veya benzeri programlarda engelleme yapabilir. Bunuda programları norton'a tanımlaman gerekir. Aplication isimkli bir ayar penceresi olacaktı, ordan yapabilirsin. 3) Alert tracker Sana olan muhtemel bir saldırıyı bildirir. Adı üzerinde MUHTEMEL, bu yuzden hemen panikleme Eger cok fazla canını sikiyorsa Ayarlarda bir daha uyarı yapma gibisinden bir secenek olmalı onu tılatırsın. (arasan bulursun zaten ) Ad trashcan ise hatırladıgım kadar ile popup pencereleri yada benzeri reklamları engelleme gibi bir secenek. Bir daha gormek istemediğin reklamı oraya atarsın. Adı uzerinde cop kutusu ![]() 4) hah!! 4 yokmus. Ama ben yine birseyler yazayım. Egerki bu program bana cok fazla dersen, sana zonealarm'ı oneririm. En güzel özelliği sen hicbirsey yapmıyorsun. O herseyi kendisi otomatik yapıyor. internet ile ilgili programları tanıyor. vs. vs.Sana kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
teşekkürler cevap için.Mesaj kutumu boşaltacağım hemen..
Burada söyleyemeyeceğin şey için biraz araştırdım ama 2003 yeni olduğu için pek birşey bulamadım.Senden mesaj bekliyorum..
|
Zoque'a hoşgeldiniz!