»
Access'te ID sıralama (ya da onun gibi bir şey)
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Access'te ID sıralama (ya da onun gibi bir şey)
MS Access'te bir tablo yapıp, ilk sütunu bilmemne_ID olarak isimlendiririz ve tür olarak "otomatik sayı" deriz hani (ben derim, sizi bilmem ) Bu tabloya veriler girilir ve kendisi numaralandırır. Diyelim ki tablodan veri sildiniz. Sildiğiniz satır, ID numarası ile birlikte yok oluyor ve numaralandırmaya, sildiğiniz satır(lar)dan sonraki satırdan devam ediyor.Bunu yeniden sıralı hale nasıl getiririz? Umarım anlatabilmişimdir.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Benim bildiğim kadarı ile "otomatik sayı" verisini tekrar sıralama şeklinde düzenletme imkanın yok.
Ama bunu en azından script içerisinden bir döngü yardımıyla ekrana yazdırabilirsin. Örn. bağlantı değişkenimiz "rs" olsun. <% 'Bu örnek ASP için sayac=1 do while not rs.eof response write = sayac & "<br>" sayac = sayac + 1 rs.movenext loop %> tabii tam olarak amacını anlatabilirsen, daha net çözümler bulunabilir. Kolay gelsin.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: LND
|
bunun en iyi yolu aynı yapıda bir tablo daha yapıp diğer verileri copy/paste ile ona yapıştırmak ancak ki eğer bu tip bir field a gerek duyuyorsan zaten bunun için autonumber' ı kullanman yanlış yeni bir field aç.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Yok o ID kalsın ancak yeni bir sütun aç onun adını da mesela "numara" olarak belirle. Tipi de say olsun.
Eğer bunu pizage in bahsettiği gibi sadece göstermek için istiyorsan onun yöntemi daha mantıklı.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!