»
internet paylaşımı sorunu
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Brobdingnag
|
internet paylaşımı sorunu
teknik terimler konusunda zayıfım, bu nedenle en başta belirtip, anlamsız yada saçma terimlerim için özür dilerim. ![]() Çalıştığım kurum xp işletim sistemli bir bilgisayar ile internete bağlanıyor. Aynı zamanda yaklaşık 10 tane bilgisayar sürekli (sınırlama olmadan), 4 bilgisayarda kısıtlı (internet Explorer ayarları ile) internete erişiyor. Bağlantımız hızlı olduğu için zaman zaman kullanıcılar tarafından downloadlar yapılıyor ve bu da internet hızını etkiliyor. Paylaşımı daha önce Wingate ve Winroute ile yapmıştık. Şu an xp nin kendi internet paylaşımını kullanıyoruz. Sorunum kullanıcıların internet kullanımlarını farklı amaçlar için kullanarak diğer kullanıcıların haklarını ihlal etmeleri. Bu konuda sözlü uyarılar maalesef sonuç getirmiyor. fazla uzattım sanırım. ![]() kısaca benim istediğim adres sınırlamaktan çok downloadlarını sınırlamak. yani bilgisayar başına belli bir kota koymak. A Müdürü internetten dosya indirmeye kalktığında maksimum 10k ile download yapabilsin. (mevcut sistemde karşı taraf hızlıysa 100k ya kadar çıkıyor) Bu durumda A Müdürü B Müdürünün internetini kısıtlamamış olacak. (şu an biri aşırı hızda download yaptığında diğerleri web sayfalarını dahi açamıyor) Her bilgisayar için ayrı ayrı internet sınırlaması yapabileceğim, download ya da uploadlarını sınırlayabileceğim bir internet paylaşım programı biliyormusunuz? Önerebileceğiniz programlar nelerdir? İnternette yaptığım aramlardan bir sonuç alamadım. önerebileceğiniz anahtar kelimeler nelerdir? İlginiz için teşekkürler...
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bence ana makinaya win 2000 server ve active directory kurun, client'ların ses kartına kadar her şeyi kontrol edebilirsiniz.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Brobdingnag
|
ilginiz için teşekürler. fkat anladığım kadarı ile bu tüm internet bağlantımıza bir sınır getiriyor. oysa benim istediğim, tek tek ttüm kullanıcılara ayrı bant genişliği vermek. yani birine 10k verip diğerine 20k verebilmeliyim...
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Kahramanmaraş/Türkiye
|
selamlar arakdaşım eğer her kullancı için ayrı ayrı ayar yapmak istiyorsan il olarak oaray yani ana makinene bir Win2000 server Üzerine AD DNS ve DHCP kur ok daha sonra bunları yaptıktan sonra birde ISA server kur her kullanıcı için istediğini yapabilrisin istesen senin istediğn siteden başka bir siteye bile giremezler bak eğer masrfalı olur diyorsan sana başka bir Çözüm Ama bunların için den sadece ISA serveri çıkarırsın. Yine Win2000 server kur üzerine AD DNS ve DHCP ve AD de her kişi için kullanıcı aç ve Gruplama yap ve Gruplar için Gruop Policiy ayarlanını yap problemin çözülmüş olur ğer yardım istersen ben sana yardımcı olrum ok.
AD : Active Driectory DNS : domain Name System DHCP : Dynamic Host Configration Protokol ISA : internet Acseleration server Sana kolay gelsin yardım istersen info@bilgionline.net adresine mail atabilrisin.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Horlanda
|
Bu fonksiyonları yerine getiren bir alet çıkmıştı piyasaya. Bağlantıyı kb olarak bilgisayarlara atayabiliyorsun ve download yapsa bile, o hız üzerine çıkamıyordu.
Hatırlarsam, bulursam biryerlerde sistemin tam anlamıyla ne olduğunu, yazarım buraya.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!