|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
aynı işletim sistemini ayrı hardisklere kurma sorunu...
Merhaba arkadaslar benim iki hard diskim var ve bunların ikisinede Win98 kurup - neden iki Win98 die sormayın - tek bir bilgisayarda çalıştırmak istiyorum. Makina boot ederken bunlardan bir tanesini seçmem lazım. Bu sorunumu nasıl halledebilirim özel programlarmı var yoksa Win98 kendi bünyesinde yeterlimi. Teşekkürler
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bunu dos ile halledebilirsin. aşağıdaki kodlar benim boot.ini dosyamın içeriği. boot.ini dosyası sistem açılırken açılışı organize eden dosyanın adıdır.
benim 60 GB, 7200 RPM 4 partition'a bölümlenmiş [=C,D,E,F] harddiskim mevcut. C: FAT32, sistem kurulmadı, yedeklerim D: NTFS, sistem kurulmadı, IIS, SQL server E: NTFS, WIN XP kurulu, F: NTFS, WIN 2000 server kurulu, başlangıçta bekleme [=timeout süresi] 5 saniyedir. default olarak 4. partitiondaki WIN 2000 server açılmaktadır. kendi boot.ini dosyanı partition'laroına göre optimize edersen istediğin olacaktır. dikkat : yanlış yapılması durumunda sistemini açamayabilirsin. boot.ini : [boot loader] timeout=5 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(4)\WINNT [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional" /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(4)\WINNT="Microso ft Windows 2000 server" /fastdetect muttemel boot.ini dosyan : [=2 partition yada 2 hdd (C,D), kurulumun standart olduğunu varsayıyorum, sana hangi sistemle açmak istediğini belirlemen için 10 sn verecektir ][boot loader] timeout=10 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows 98" /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Micro soft Windows 98 dejavu" /fastdetect
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|
sorunu , kurma , hardisklere , ayri , sistemini , isletim , ayni |
|