|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
icon
// ya doğru yer burasımı emin olamadım www.iconfactory.com'dan iconlar indirmiştim zamanında.. bi tanesi hoşuma gitti ve "dur bi değişiklik olsun, masaüstündeki iconları değiştirim" dedim. değiştirdim ama iconun transparan olması gereken kısımları masaüstünde siyah görünüyor. aslına bakarsanız transparan olan her yer değil, bir kısmı.. noluyoz diyip bi icon programıyla (icon maker) açtım ama olda güzel görünüyo.. anlamadım sorunu, bi fikri olan varmı? |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Bende Win2K kullanıyorum gayet güzel ve transparan görünüyorlar.
Ancak icon XP ye göre tasarlandıysa vs. belki onunla alakalı bir konudur. Yeni ikonlar hep XP' nin özel zart-zurt desteklerine göre falan taxsarlanıyorlar. Belki bu özellikle win2K da bu tip yan etkiler oluşturuyor olabilir. Mesela XP de icon smooth olayı var muhtemelen bununla ilgili bir şeydir.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
http://www.students.itu.edu.tr/~soysalyu/icons.gif
bu görüntü windows Explorer dan alındı. folder görüntüsü. masaüstünde de aynı şekilde görüntüleniyor. (merak eden olursa söliyim, icon set'i "WORLD OF AQUA 1") dur bide iconfold'la deniyim.. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Yok bunu iconfold da çözmez, buradaki sorun sanırım zeminin fazla açık renk hatta beyaz olması koyu zemin kullandığında bu sorunu yaşamıyorsundur sanırım,
buna şöyle bir açıklama getirebiliriz, ikonları transparan yaparken - özellikle de gölge falan varsa - genelde daha yaygın olan koyu renk zeminlere uysun diye siyah üzerinde hazırlarlar... sorun bundan ibaret, koyu renk zemin tercih edersen sorun kalmaz, benim favorim backgroundum düz siyahtır zaten.... |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
hımm.. bende aksine açık renkleri tercih ediyorum
![]() http://www.liquisoft.com/images/wall...ardrop_800.jpg |
|