»
Xp' de mov dosyalarını kaydetme hakkında...
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Xp' de mov dosyalarını kaydetme hakkında...
Arkadaşlar şimdi hani Apple.com sitesinde felan izlediğimiz film fragmanları var ya. hani qt dosyası olan mov uzantılı dosyalar. heh işte onları ben bundan 6-7 ay kadar önce w98'im varken; tıklayıp yüklenmesini bekledikten sonra izleyip daha sonrada windows klasöründe aramak şartı ile bulup hd'ime kaydediyordum. Şu an xp kullanıcısıyım ama yine aynı şekilde izledikten sonra ne yaparsam yapayim hd' de bulamıyorum o dosyaları... Bu konu çok önemli. Ben filmlere meraklı olduğum kadar fragmanlarıda arşivliyorum. O açıdan acep bu konunun pirleri varsa yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
|
Re: Xp' de mov dosyalarını kaydetme hakkında...
Alıntı:
denedim. ama o da yemiyor. misal şu http://www.apple.com/trailers/fox/garfield/small.html adresteki sayfanın kaynağına bakıp ne kadar mov dosyası linki varsa flashget'e yapıştırdım ama indirdiğim şeyler sadece 1-2 kb lık dosyalar. onlarda işte "click mouse to start" tarzı movlar... bana farklı bir yol lazım. bunlar mutlaka bir şekilde kayıt oluyordur windows altına... hadi flashget yöntemide olsa o bile işime yarardı... |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul/karaköy
|
belki bu yöntem işine yaramaz
ama dosya aramanda kolaylık vereceği için yazıyorum daha önce duymuş da olabilirsin başlat çubuğuna sağ tuş tıkla araç çubuklarından yeni araç çubuğu ekle tıkla c:\ seç tamam tıkla şimdi o çubuğu kenar çizgisinden sürükle en sağ tarafa sadece c:\ kısmı görününceye kadar çek bırak şimdi c:\ yanında beliren o küçük oklara tıkladığında hd nin içinde hızla menüler arasında dolaşarak tüm dosyaların arasından o dosyayı bulabilirsin nasıl samanlıkta iğne aramak gibi gelmesin kullanışlı gelicektir zamanla kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
bir program var, linux'da oldukça popüler bi program. bu programın windows sürümü de vardı fakat adı aklımda ne yazıkki yok. hatta program sadece ie'min favoriler listesinde duruyordu. bi kere çekip silmiştim ama bilgisayar geri getirilemez bi şekilde göçünce favorilerim de uçtu ne yazıkki. programın mantığı şu: siz ona stream media denen video dosyalarını veriyorsunuz o size o dosyayı o anda nereden çekebileceğinizi söylüyor. sizin çektiğiniz 1-2kb lik dosyalar stream dosyaları, videonun kaynağını gösteriyor.
o programı download.com gibi sitelerden aratabilirsiniz, aratırken "stream media" "stream video" "stream download" gibi terimler kullanırsanız sonuca çabuk ulaşırsınız. ama uğraştırmamak için ben bu programı bana tavsiye eden arkadaşıma ulaşıp, gerekli linki en kısa zamanda buraya koymaya çalışacağım. stream media'lar hakkında bi bilgi: küçük dosyalar servera o video kaynağının o anda nerede olduğunu soruyor, server da size bir adres söylüyor (oldukça uzuun ve karışık bir adres). bu adresi çekerken sadece quick time biliyor, dolayısıyla siz bu dosyayı download edemiyorsunuz, sadece 1 kez izleyebiliyorsunuz. bir de o uzun adresler devamlı değişiyor. bir tür koruma işte
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
fazla bekletmedim umarım
http://get.to/sdp adresindeki programdan bahsediyordum ben, arkadaşım hatırlattı sağolsun.ek: sanırım bu program .mov dosyalarında işe yaramıyormuş. diğer stream formatlarında çalıştığını duydum. ama linux için http://www.mplayerplug-in.sf.net adresinde bi program varmış, o .movları da hallediyormuş. ayrıca 98'den sonra Apple firması "bizim stream .mov'larımıza bi koruma getir Microsoft bey" demiş olabilir. Mesaj gameover tarafından 15.01.2004 (17:54) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
İlgin alakan için saol "gameover"...
Yani ne yazikki linux kullanmıyorum. Ve ne yazikki bu programlar benim işime yaramayacak... Umarım son mesajının son cümlesi sadece olasılığı olmayan bir tahmin olarak kalır :))))))) |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!