Zoque.Forum
»
WinXP kurarken usbehci hatası
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
WinXP kurarken usbehci hatası
WinXP Pro kurarken usbehci hatası alıyorum. Bu hata board'in USB2.0 desteklemsi yüzünden veriyor gibime geliyor. Daha önce SP1 kurulu olmayan bilgisayarda USB 2.0 kurmak istediğimde aynı dosyadan dolayıda hata alıyordum. Şu anda elimde olan CD SP1 yüklü orjinal XP Pro Cd'si. Bios'tan usb olaylarının hepsini kapattım. Ona rağmen hala aynı hatayı alıyorum. Deneme amacı ile 98 kurdum. Aygıt yöneticisinde USB olayları hala gözüküyor. Ama biostan baktığımda USB ile ilgili herşey kapalı gözüküyor. Board ASUS P4T533. Bu boardda USB olaylarının nasıl kapanacağını bilen (Internette ASUS'un sitesinden switch ayarlarına baktım. İşlemci ayarları ile ilgili. Manualini indirdim. Ondada bir olay yok. Şu andada Asusturk.com sitesine bakıyorum. Oda olmazsa ne yapıcağımı bilmiyorum.) varmı? Yada bu hatayı almadan nasıl XP kuracağımızı bilen varmı? Bir yardımcı olup bir şeyler deseniz
![]() |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
Re: WinXP kurarken usbehci hatası
anakartın CD'sinde sanırım usb 2.0 sürücüleri vardır ama sen yinede son sürücülerine bak(mışsındır)
xp bu hatayı vermesine rağmen genelde sp1 kurunca hata ortadan kalkıyordu,zaten ortadan kalkmasada hata göstermesine rağmen usb'yi (takılan aleti) görüyor,usb'yi biostan başka kapatma yolunuda maalesef biliyorum. dediğim gibi aygıt yöneticisinde hata göstermesine rağmen takılan aygıtları tanıyor,denemiş miydin? (Not 1:biostan kapattıysan açıp bir dene) (Not 2:Neden usb'yi kapatmak istediğini anlamadım,bırak hata göstersin,mühim olan çalışması (değilmi?)) |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: WinXP kurarken usbehci hatası
Antivitamin ben hatayı kurarken alıyordum. Yani wndows çalışırken hata alsam mühim değildi. Ama şu anda sorunu hallettim. Anakartın manuel'ini iyice bir okudum. Anakartta bir tane jumper buldum. O jumper ile bütün sorunum halloldu. (ASUS boardlarda USB 2.0 olayı jumperden kapanılan modelleri varmış.) Eğer Windows XP Pro (türkçe) kurarken bu hatayı alıyorsanız yapılması gerekn şey bios'tan usb'yi kapatmak.(Zaten anakartı USB 2.0 destekleyipte SP1 olmayan bilgisayara anakartın USB sürücülerini kurmak isterseniz aynı dosya olan usbehci dosyasından hata alıyorsunuz.) Eğer USB kapatmayı bilmiyorsanız ASUS'un bana söylediğini yapın. SP'siz XP CD'si ile kurun daha sonra SP yükleyin. Olay bu şekildede çözülüyor. sorun tamamen XP ile USB 2.0 uyumsuzluğundan kaynaklanıyormuş.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!