|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: Mozilla Firefox
Adwanced Browser
Merhaba, Ben size burada Mozilla Firefox'dan bahsetmeyeceğim. Bunun yerine ondan daha iyi ve daha kullanışlı olduğunu düşündüğüm Adwanced Browser'dan bahsedeceğim. http://www.advancedbrowser.com/ adresinden indirebilirsiniz. Bu browserın + özellikleri şunlar; 1- Türkçe desteği var 2- Tab özelliği var 3- Explorerla entegre çalışabiliyor 4- Google olmasada bir arama motoru var 5- Açmış olduğunuz sayfaları kaydediyor ve programı bir sonraki açışınızda bunları açık olarak getiriyor (en sevdiğim özelliği). 6- Mozilla'da olan hatalar ile karşılaşmıyorsunuz. 7- Gruplar oluşturabiliyorsunuz. 8- favoriler kısmı daha düzenli 9- Popup sayfaları bloke etme özelliği var 10- Seçimlik olarak gelen sayfalarda resim, flash gibi öğelerin görüntülenmesini engelleyebiyorsunuz. 11- Tam Masaüstü yapabiliyorsunuz. (Dikkat edin Tam Ekran demiyorum. F12) 12- Sayfaları istediğiniz şekilde organize edebiliyorsunuz. 13- Kayıtları temizleme özelliği daha gelişmiş. 14- İstediğiniz arayüzü seçebiliyorsunuz. 15- ve daha fazlası... Denemenizi özellikle öneririm... |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
nedense advancedbrowser'ın sitesindeki baştansavmalık ve bir tane bile olsa screenshot koymamaları bana kuşkulu geldi. ayıca saydığın özelliklerin daha fazlası Firefox'da var. browser yarışına girmeyelim şimdi ama nedense ab'nin privacy policy'sinde biraz açık var gibime geldi. her ne kadar kişisel bilgilerinizi toplamıyoruz deseler de sanki kişisel bilgi değil de başka bilgilerinizi alıyoruz der gibi bi halleri var. yine de bilmiyorum tabi.
sayfaları normal göstermesi de ie-tabanlı olmasından kaynaklanıyor. |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Açıkçası Firefox'u bende kullanıyorum. İkisi arasında karşılaştırma yaptığım zaman AB daha kullanışlı. Ayrıca spyware den şüpheleniyorsan öyle bir şey olamdığına eminim. En azından taramalarımda böyle bir sonuç vermedi. Sonuçta tercih meselesi. İsteyen istediğini kullanmak özgür. Ayrıca gözlediğim kadarıyla FFx in bazı dinamik sitelerin görüntülenmesinde problemleri var.
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
tabiki de haklısın, isteyen istediğini kullanır. ayrıca alternatif bir browser önerdiğin için de teşekkürler.
ama dediğim gibi; Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
AdvancedBrowser yada MyIE2 gibi bir çok browser var. Bunlar aslında tam anlamıyla browser sayılmaz, kendi render mekanizmaları olmadığı için InternetExplorer bağımlılar.
Ufak tefek güzel özellikler bir çok browser da var tabi ki. Firefox ise bunların dışında plugin (extension) desteği içeriyor. Kullanıcıların işine yaramada da OpenSource olması çok büyük bir avantaj. Sayfaları yanlış gösterme olayının altında ise IE'nin barındırdığı hataların tasarımcılar tarafından toparlanmaya çalışılması ile standart dışı sayfalar üretilmesi olayı yatıyor. Ve dahi Firefox un hala 0.8 sürümünde olduğu unutulmamalı... |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
aradan geçen onca zaman sonunda bir ara tekrar ie'ye dönüş yapsam da halen Firefox (1.0.3) kullanıyorum. oldukça da memnunum
artık ie'den çok daha pratik geliyor bana.
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Beni tehdit etseler bile dönmem.
Yani Mozilla Vakfı'nın yaptığı ürünlere bir bakınız hem görsel bazda mükemmel hem de program olarak yeterli ve işe yarar şeyler... Thunderbird'de öyle mesela. Ve bunların daha yeni programlar olduğunu biliyoruz.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!