Zoque
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque » Diğer Bölümler » Yazılım/Software » Ağ bilgisayarlarından biri diğerini görmüyor :(

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 06.05.2004   #11 (permalink)

kalvinhobs's Avatar

Yer: Adana
Re: Ağ bilgisayarlarından biri diğerini görmüyor :(

Alıntı:
blurise tarafından gönderilen mesaj:
Ben şahsen Network işleriyle uğraşarak para kazanan biriyim ama Win98 ve ME ile network olmaz diyorum

Aslında olur diyorum ama yapma diyorum. İlla ki gerekliyse diyorum ki:

1. Makinelerin birbirini "ping"lediğinden emin ol. XP kurulu makine de LAN için Firewall kapalı olmalıdır. Aksi halde ona Ping atamazsın.. Burada Problem varsa.. TCP/IP ayarlarını kontrol et.

2. Her iki makinede de Microsoft ağları için dosya ve yazıcı paylaşımı ve MS ağları için İstemci ıvırlarının kurulu ve aktif olduğundan emin ol.

3. Aynı workgroup içinde olmadan da çalışabilmeliler ama sen yine de aynı work groupa koy.

Ayrıca..
Firewall neyim vs kapat hepsini..

Teşekkür ediyorum.
Dizüsüt masaüstündeki dosyaları görebiliyor, sanırım bu birbirlerini "ping"ledikleri anlamına geliyordur ?
Her iki makinada da istemciler kurulu, win98'de yeniden kurmak istediğimde "4 taneye izin var, daha kuramazsınız" dedi.
Aynı workgroup içindeler.

Dizüstünde hiç değişiklik yapmadım, sadece masaüstüne format attım ve şu an dizüstü masaüstünü görüyor.Masaüstü dizüstünü ağda bile görmüyor.Ağ bilgisayarlarını tıkladığımda sadece masa görünüyor.

Bana TCP/IP ayarlarını kontrol et dediğinizde pek bir şey ifade etmiyor , o konularda çok bilgisizim, firewall nasıl kapanır onu bile bilmem.
Vaktinizi varsa, şuradan şunu kontrol et gibi detaylı bilgi verirseniz sevinirim, yoksa konuyla ilgili link verebilirseniz ben de kontrol edebilirim oradan.

Teşekkürler,
kalvinhobs şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 06.05.2004   #12 (permalink)

Yer: Istanbul

merhaba,

Hani şöyle bir durum vardır ya, 40 profesyonel gelir bir sorunu çözemez, sonra bir acemi gelir saçma sapan bir öneri yapar ama haklılık payı vardır ve sorunu çözer (ben bu noktada acemiliğimi kullanmaya çalışacağım

Gerçi tüm cevapları okuyamadım, belki benim söyleyeceğimi söyleyen olmuştur ama, benim de böyle bir sorunum olmuştu.

Benim çözümüm şöyle oldu : Meğerse Win98 olan bilgisayarda, ağ ayarlarından "diğer bilgisayarlar beni göremesin" diye bir seçenek tik'li kalmış. Tik'i kaldırdım ve sonrası no problem !

Bir dene, kaybedecek pek birşey yok herhalde !

kolay gelsin,
mracibadem şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 06.05.2004   #13 (permalink)

stNonStop's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 5

Alıntı:
kalvinhobs tarafından gönderilen mesaj:
Teşekkür ediyorum.
Dizüsüt masaüstündeki dosyaları görebiliyor, sanırım bu birbirlerini "ping"ledikleri anlamına geliyordur ?
Başlat>Çalıştır> command "yaz"
(XP de cmd yazarsın)
MsDos (komut) pencerisi açılınca "ping Makine_Adi" veya "ping 192.168.xxx.xxx" yaz (networkun c tipi sbt ipli olursa bu yöntem geçerlidir) Eğer yanıt olarak istek zamanı aşıldı gibi bir şey almıyorsan sorun yoktur. Ping istatistikleri filan vardır.

Windows 98 açılışta muhakkak şifre sormasını sağla kullanıcılardan. Ve şifre verdiysen bu şifreyi xp de tanımlı olsun. \\Makine_XP yazıp makineye girdiğinde sana şifre soruyorsa büyük ihtimalle xp ne kullanıcıyı tanımlamamışsındır. Yada şifresi farklıdır. Belkide kullanıcı hakları yersizdir. Filan onları bir kurcala yaparsın...

Elektronik ve Haberleşme Mühendisi
Aziz DURMAZ
stNonStop şu an çevrimdışı  
Old 06.05.2004   #14 (permalink)

kalvinhobs's Avatar

Teşekkürler,

Bugün bu işten anlayan bir arkadaş geldi, 2 saat uğraştık çözemedik
Ping alıyor, dediğiniz şeyleri zaten yaptı, burada konuştuğumuz herşeyi ve bir çok başka yolu daha denedi ama olmadı. Vazgeçtim artık, cd'ye çeker çeker alırım dosyaları ne yapalım.

*mracibadem, onu bilemiyorum da, herkez bu bilgisayara ulaşabilsin tıklaması var, onu da seçmişiz

İlgilenenlere tekrar teşekkür ediyorum.
Old 07.05.2004   #15 (permalink)

Yer: Istanbul

Öyleyse ben son bir öneri yapayım ;

Bir de ethernet kartının driver'ını güncellemeyi dene istersen, bu kadar uğraştıktan sonra, bu durumun bir ayar sorunu olduğunu zannetmiyorum.

Ya driver sorunu vardır ya da cross kablon da sorun vardır. Hani bi' düşününce, başka ne olabilir ki ?
mracibadem şu an çevrimdışı  
Old 07.05.2004   #16 (permalink)

kalvinhobs's Avatar

Tekrar teşekkürler,

Son sürücüler yüklü ve cross kabloda da bir sorun olduğunu sanmıyorum, tek yönlü de olsa bir transfer oluyor ve ping gerçekleşiyor çünkü.

İyi çalışmalar,
Old 07.05.2004   #17 (permalink)

melancholy's Avatar

Yer: Kütahya
Görsel: 1

önce windows xp de ag komsularina sag tus ozellikler dioruz acilan pencerede yerel ag baglantisini iki defa tikliyoruz. yerel ag baglantisi ozellikleri aciliyor. Burada TCP/IP iki defa tikliyoruz ve TCP/IP ozellikleri ile karsi karsiyayiz burda static bir ip belirticez benim winxp tr oldugundan oldugu gibi yaziorum (Assagidaki ip adresini kullan) sekmesini isaretlioruz

IP ADRESI yazan kisima 192.168.0.1 rakamlarini giriyoruz
ALT AG MASKESI yazan kisima 255.255.255.0 rakamini giriyoruz
VARSAYILAN AİG GECIDI yazan kisimada 192.168.0.1 rakamlarini giriyoruz
Tamam dioruz . ag ozelliklerinede Tamam dioruz biraz beklior kasilor pc sonra islemleri bitirior.

sonra bilgisayarima sag tus ozellikler dioruz ordan bilgisayar ADI sekmesine tiklioruz CALISMA GURUBU : WORKGROUP yazmiorsa altta DEGISTIR die bir secenek var ona tiklioruz ve WORKGROUP yazioruz sonra tamam ve bize bilgisayari yeniden baslatmam gerek dior bizde tamam emrin olur windowze XP dioruz ve yeniden baslatioruz.

simdi Win98 Clientimizi yapilandiralim

Ag komsulari Sag Tus ozellikler dioruz ve karsimiza Ag komsularinin ozellikleri cikior ve burda cevirmeli bagdastirici ve ethernet kartini goruoruz altinda ise

cevirmeli bagdastirici TCP/IP
Ethernet karti TCP/IP
biz Ethernet karti TCP/IP iki defa tiklioruz Ve TCP/IP Ozellikleri gelior karsimiza burda

Bir ip adresi belirt secenegini tiklioruz ve IP yazan yere 192.168.0.2 rakamini girioruz

ALT AG MASKESI yazan yere de 255.255.255.0 yazioruz ve tamam dioruz

tekrar Karsimiza AG komsulari Ozellikleri gelior ve orda Windows icin dosya yazici paylasimi yazan kutucuklari isaretlioruz

daha sonra tanimlama kismina tikliyoruz orda bilgisayar adi Ve Calisma Gurubu yazior CAlisma Gurubu kisminda WORKGROUP yazmiosa oraya WORKGROUP yazioruz Tekrara GENEL sekmesine Tiklioruz.

simdi Burda dosya yazici kutucuklarinin ustunde Micrososoft aglari icin istemci secenegini tiklioruz .

bütün islemlerimiz bitti simdi TAMAM a tikliyoruz ve Windowze 98 bize yeniden baslicam diecek bizde hadi bakalim basla dioruz.

ewet Windowze 98 yeniden basladi ve karsimiza AG kimligi yeri geldi

Burasi Onemli ADI yazan yere Administrator yazioruz (Windows XP de Administrator Kullanicisina Parola Atadysaniz O paraloyi da paraola kismina girioruz )

ve Windowze 98 acildiktan sonra ag komsularinia Tiklioruz sanirim Windowze XP pc nizi gorebiliceksiniz.

kolay gelsin
melancholy şu an çevrimdışı  
Old 08.05.2004   #18 (permalink)

kalvinhobs's Avatar

merhaba,

Detaylı cevabınız için çok teşekkür ediyorum.

Ben dizüstündeki dosyalarımı masaüstüne almak istiyordum.Masaüstünden dizüstü görülmeyince böyle bir çaba içine girdim ancak dün bir arkadaşın basit(!) önerisi, bazen insanın kafasının nasıl durabildiğine yeniden ikna etti beni. Masaüstüneden dizüstündekileri kopyalayamıyorum ama dizüstünde kopyalayıp, yine dizüstünden gördüğüm masaüstüne kopyaladım oldu bitti. Evet bazen insanın kafası duruyor

Şimdi dizüstüne de format atacağım vakti gelmişti, sonra aynen sizin açıkladığınız şekilde kuracağım networkü, tekrar teşekkürler.

Yalnız bir sorum olacak, 2 ethernet kartı var ve diğeri kablonete bağlı, bu şekilde ip atamak, orada bir sıkıntı yaratır mı?

Teşekkürler
Old 08.05.2004   #19 (permalink)

melancholy's Avatar

Yer: Kütahya
Görsel: 1

eger kablo modeminin ip maskesi 192.168.0.x bu gurupta ise sorun olusabilir ama 192.168.1.X gibi bir gurup icinde ise yada 10.0.0.1 gibi sorun olusacagini sanmam.
melancholy şu an çevrimdışı  
Old 09.05.2004   #20 (permalink)

enemy's Avatar

Yer: Horlanda

win98 standart kurulumda, tum network(herhalde boyleydi) birimleri kurulmuyor. Dolayisiyla, sen win98'i gorurken, onun seni gorememe sorunsali oluyor. Win98'de Add/Remove Programs bolumunde, tum Network aygitlarini yuklersen ve WinXP ile kurdugun workgroup icin aldigin disketi, Win98'de calistirirsan, pek bir problem kalmayacak.

Workgroup olustururken/dahil olurken, ilk ekranda "Other", sonraki ekranda ise "baska bilgisayardan/hubdan baglaniyorum" secenegini isaretleyerek islemlere devam et. %99 iki bilgisayar birbirini gorecektir.

Ayrica, WindowsXP herhangi bir workgroup'a dahil ederken kendini, otomatik olarak Firewall'i aciyor. Bunu bir guvenlik derecelendirmesi olarak gordugunden otomatik olarak gerceklesiyor.

Aciklamali oldu, ben maddeleyerek toparlayayimda, tekrar post etmek zorunda kalmayayim;

WinXP;
* Home/Office Network olusturma tabina gir.
* Gelen ilk ekranda, internete baglanma seklini OTHEr olarak isaretle.
* Sonraki ekranda, "Baska bilgisayardan veya hubdan baglaniyorm" secenegi olmali, onu isaretle.
* Senin icin bir baglanti disketi olusturmasina izin ver ve olustur.

Win98;
* Kurulumunu yaptigin Win98 icin, Network ile ilgili tum detaylari "Add/Remove Programs" bolumunden, (sanirim) Network tabindan yukle.
* Acilis disketini makineye ver ve, NetSetup.exe'yi calistir.
* Makine kapanip acilir ve, dahil olmak istedigin workgroup icin islemler baslar.

Daha sonraki asamalarda, paylasilan klasorleri ayarlayacaksin.

Win2000'ler, XP'ler cikmadan once, insanlar 98 ile Workgrorup kuruyorken, "98 ile olmaz, olur ama olmaz" gibi ibarelere katilmiyorum. Boyle birsey isteniyorsa, oldurulmalidir. Yaniliyormuyum?

Not: Umarim isine yarar ve problemini cozer.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

gormuyor , digerini , biri , bilgisayarlarindan

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque