»
ingilizce-türkçe sözlük için oluşturulmuş veri tabanı arıyorum
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
ingilizce-türkçe sözlük için oluşturulmuş veri tabanı arıyorum
ileride yapacağım bir uygulama için, ingilizce-türkçe sözlük için oluşturulmuş bir veritabanı arıyorum. txt dosyası veya excel dosyası olması tercihimdir tabi, de sanırım böyle bir lüksüm yok. böyle birşeyi nasıl bulabilirim, elinde böyle bir dosya olan varmı?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: ingilizce-türkçe sözlük için oluşturulmuş veri tabanı arıyorum
tam olarak nasıl birşey istediğini anlamadım ama bir yol gösterebilirim sanırım. Redhouse ingilizce - türkçe sözlük cdsine göz atarsan işine yarayabilecek birşeyler bulabilirsin.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Bende yakın bu aralar bu şekilde bir şey düşünüyordum, ancak şimdi kaynak için Babylon dosyalarini kullanmayi düsünüyorum. Bu tip bir sey yapilabilir ancak henüz babylon' un compile edilmis dosyalarini inceleme firsatim olmadi.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
@SiNYoL: bir dosya olsun istiyorum, içinde ingilizce kelimeler olsun tabi türkçe karşılıkları ile beraber. yani budur, ingilizce türkçe sözlüklerin dosyalarını daha incelemedim, inşallah onlara da bir göz atacağım.
@Soul: Eğer halka açık bir veritabanı yaratabilirsen süper ötesi olur
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
http://www.june29.com/IDP/IDPfiles.html
bu adreste ingilizce <-> fransızca, almanca, italyanca,latince, portekizce ve ispanyolca text dosyası olarak kelimeleri indirebilirsiniz, idp isimli program da bizim mtu tadında basit kullanıslı bir program. ayrıca sozlukcell gibi bir ismi olan excel tabanlı bir program vardı yanılmıyorsam 40000 kadar türkçe - ingilizce sözcük vardı dosyada, üstelik de kategorilenmiş biçimde. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bütçen müsait ise şurdaki Kanada'lı arkadaşlar yaklaşık 35000 kelimemizi 6000$'a satıyorlar. Ben bunu hiç düşünmemiştim aslında, biraz daha kelime sarfedersem bana bayağı bir borçlu hale geleceksiniz
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
hayır bütçem müsait değil, açıkçası benim aradığım ücretsiz bir veritabanı. Bunu freeware dağıtacağım türkçe ingilizce metin çeviri yapan bir program için düşünüyorum. Ama yükseklisans'a kabul edilebilmek için hazırladığım, deadline'ı bir sene olan bir projeyi bitirdikten sonra. Şimdilik çeviri yapabilmek için gerekli algoritmayı -türkçe ingilizce gramerler arası geçiş algoritması diyebiliriz- kağıt üzerinde kurmaya çalışmakla meşgulüm -aslında nasıl yapılabilir kısmındayım hâlâ:)-
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
Babylon' a baktim compilelarin geri döndürülme şansı pratik bir şekilde yok, belki de incelenebilir. Ancak daha güzeş, var ki Babylondan bu sözlük sahipleri ile iletişime geçilip sözlükleri istenilebilir ve kendilerine credits verilebilir. Aksi takdirde zaten bu çalma olur
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
olmazsa public bir database hazırlayıp 1 sene boyunca herkesin kelime girebileceği bir platform hazırlayacağım bakalım, bulamazsam tabi eğer
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|
ariyorum , tabani , veri , olusturulmus , sozluk , ingilizceturkce |
|