Zoque.Forum
»
hangi linux?
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#21 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Re: hangi linux?
Kesinlikle Slackware Linuxu öneririm. Masaüstü ortamı olarakta KDE.
Nedenleri; ilk önce en eski linux dağıtımı olması, paket sistemi (yazılım kurmak için) , güncelleme ve yeni program kurulumları için tek komut .... www.slackware.org
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: hangi linux?
Duruma göre slackware yada debian öneririm. Ev 'de kullandığım makine de Slackware 10 yüklü, divx & mp3 gibi medyaları , kurulumun hemen ardından ek bir işlem yapmadan sorunsuz çalıştırıyorum , slackware için genellikle zor derler ama son sürümlerinde örnektende anlaşılacağı gibi zor bir yanı kalmadı . Kullanıcıyı kasabilecek tek şey var : Text tabanlı kurulum... Kolay olmakla beraber yeni başlayan birinin gözünü korkutabilir.
Debian 'ın en büyük özelliği apt-get gibi bir yazılım kurma/kaldırma aracına sahip olması. Internetiniz varsa istediğiniz yazılımı uğraşmadan bilgisayarına kurablir, sisteminizi güncel hale getirebilrisiniz. Linux olmamakla beraber FreeBSD sunucu tabanlı sistemler için bir alternatif olabilir. Biraz kurcalama şansım oldu ve ilk izlenimlerim fena değildi.Yazılım kuruğ kaldırmak için apt-get benzeri , programları kaynak kodlarından kuran ports diye bir sistemi var. Ha unutmadan : PARDUS 'a bir göz at derim : http://www.uludag.org.tr -------------- Masaüstü ortamı olarak : Hangisi hoşuna giderse. İlk olarak KDE ile başladığım ve öyle devam ediyorum. Gnome yada Fluxbox masaüstlerini arada değişiklik olması için yada Ram'i silip süpürecek uygulamalar çalıştırdığım zaman (bir sanal makine uygulaması olan VmWare gibi) kullanıyorum. Beğenmediğin bir arabirimi kullanmak , sağlam olsa bile o işletim sisteminden soğumana sebep olabiliyor.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!