Zoque.Forum
»
Programa özel internet speed limit??? mümkün mü??
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Programa özel internet speed limit??? mümkün mü??
Başlık kimisi için ya herşeyi açıklıyordur yada tam tersi hiçbir şey ifade etmiyordur
![]() Ama sormak istediğim soruyu şu şekile açıklayarak anlatmak mümkün sanırım... ADSL 256/64 kullanıcısıyım ve asıl olarak interneti download amaçlı kullanıyorum. Genelde P2P programlarını tercih ettiğim için bir speed limit seçeneği de yok haliyle. Flashget tarzı programlarda speed limit seçerek o an baska net aktivitelerini aksatmayacak hıza cekmek mumkunken emule tarzı programlarda bu pek mumkun olmuyor. Kullananlar bilir emulede bir kuyruk sistemi vardır ve server'a ilk baglandığınızda o kuyruktaki son kişi siz olursunuz. Ve dolayısıyla programı kapatmak pek işime gelmiyor. Misal olarak online oynadığım bir oyun var. bana 10kb fazlasıyla yeter. ama emule sagolsun download'ı öylesine sömürüyorki ping1000'in altına neredeyse hiç inmiyor. Haliyle oyun oynanamaz hale geliyor. Biraz uzun bir açıklama oldu ama soruma gelince. Programa özel download speed limiti ayarlamam mümkün mü? mesela emule 16kb'ı geçmezse enazından ben online oyun oynarken benim için yeterli.. ama bunu yapan bir program var mı yok mu bilmiyorum. veya program kullanmadan yapmanın dahi mumkun olup olmadığı hakkında bir fikre sahip değilim.. Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ederim.. SAYGILARIMLA...
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Programa özel internet speed limit??? mümkün mü??
belki bazılarınız bana kızacak ama buldum
(ama emule için gecerli daha yeni kullanmaya basladım da emule'yi) kazaa kullandığım zaman -ki 4 senedir kullanıyorum daha böyle bir seçenek görmedim- veya herhangi başka bir P2P programı kullandığımda ne yapmam gerekir??
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
azuresus ve emule gibi programların kendi içinde hız ayararı var biliyorum. dışardan tüm trafiği kontrol eden,
zarif yapılmış netlimiter adında bir program var.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Çözümün adı Netlimiter emremer'in de dediği gibi.
Bu programda da bence bir eksiklik var hatta bu konuda bir öneri de postalamıştım programın yazarlarına. Eksik Dinamik Limit Değiştirme. Yani programa "eğer şu yazılım saatte şu kadar download limitinin altında kalırsa onun hız limitini şu kadara, şu yazılımınkini de bu kadara ayarla" diyemiyorsunuz. Sonuç ise verimsiz bir bantgenişliği kullanımı. Yine de ihtiyacınızın tam karşılığı da netlimiter'dır. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!