|
|
#11 (permalink) |
|
Re: laptop + linux + winXP
yardımın için teşekkür ederim. dağıtımlardan birini kullancam.. ama hangisi bilemiyorum.. gelecek linux nasıl? ben PHP vb. amaçla kullancam linux.u? sence hangisini kullanmalıyım.. nerden temin edebilirim?
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Re: laptop + linux + winXP
gelecek linuks kullanmadığım için bilemiyorum fakat en azından başlangıç için ve hemen hemen tamamen türkçe olduğu için uygun olur bence .. aslında dağıtım farketmez aralarında tek fark "cdlerindeki program bolluğu" ki bunlarda internetten bedava temin edilebilir.. eğer ADSL gibi bir bağlantın varsa istediğin sürümün sayfasından bedava olarak "iso" dosyalarını indirip cdye yazdıktan sonra kullanabilirsin ..
son zamanlarda özellikle bilgisayar dergileri mandrake ve gelecek linuks dağıtımlarını vermeye başladılar . onlardan birini alıp yükleyebilirsin.. ftp://ftp.ttnet.net.tr adresinde birçok linuks dağıtımının "iso" dosyaları var . uğraşamam diyorsan http://www.linux34.com adresinde cd siparişi verebilirsin (internetten yüklemeye değmez) "apache MySQL postgresql PHP perl" hemen hemen tüm dağıtımlarla birlikte otomatik olarak geliyor.. eğer hem PHP uygulaması yazıp hemde masaüstü eğlencem tam yerli yerinde olsun diyorsan MANDRAKE Linuks oldukça iyi fakat biraz daha sunucuya yönelik olacaksa (ki sanmıyorum) REDHAT daha uygun.. bol linukslu günler .. kolay gelsin
|
|
|
#16 (permalink) |
|
laptop'da cd'den boot
arkadaslar elimdeki laptop'a (compaq armada e500) turkce bir isletim sistemi kurmayi planliyorum.
boot siralamasini belirlemem icin bios setup'a girmem gerekiyor fakat del ile olmuyor.. hangi tusu kullanmam gerekiyor..
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: laptop'da cd'den boot
@maver, F2 veya F12 de olabilir...
|
|
|
#19 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
@Binus amaçları ingilizlere ters araba ve şerit amaçları gibi sanırım. Ayrıcı laptop özel bir mimaridir. Setupları da özel olarak yazılmaktadır. Bunu göstermeye çalışıyor sanırım. Ortak bir payda da buluşmaları her birinin bioslarına müdahale edilebilmesi, hangi tuşla girildiği değil sanırım.
İşin "bence" sine gelince de; o laptopu ben üretseydim fn tuşu artı crtl tuşu artı f1 tuşu kombinasyonu gibi bir şey yapardım herhalde. farklı olucam ya.
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!