Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Yazılım/Software » NETWORK ve ADSL !!

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 27.09.2004   #11 (permalink)
mow

Yer: İzmir
Re: NETWORK ve ADSL !!

ağ bağlantıları » özellikler » (Bağlantı Adı) » özellikler » TCP/IP » özellikler;

Aşağıdaki ip adresini kullan (seçili)

kutu 1: 10.0.0.4
kutu 2: 255.255.255.0
kutu 3: 10.0.0.2

Aşağıdaki dns sunucularını kullan (seçili)

kutu 1: 212.156.4.6
kutu 2: 212.156.4.7

kolay gelsin
mow şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 27.09.2004   #12 (permalink)

Enokesk's Avatar

Yer: Karşıyaka ~ 1stanbul

soul,mukus saolsun varolun ...

olayi cozdum kisaca sonradan search yapan olursa nasil halletigimi açiklayayim..

modem benim pc'imde çalişiyor fakat diger pc'ye taktiginde (ona pc2 diyelim) o bi türlü tanimiyor. tanimiyor derken "ipconfig" olarak ms-dos da yazdigin 10.0.0.X (x yerine herhangi bi sayi) gelmesi gerekirken normal bi ip çikiyor.eger boyle normal bi ip çikiyorsa (192.121.23.32 gibi) o zaman iş başa düşüyor ve kendiniz manuel ip atamaniz gerekiyor. yalniz bişi varki tam çalişan hiç bi modemde bu manuel olayi yapmak zorunda kalmiyosun haberiniz olsun..
oldu diyelim o zaman ;

bunu manuel olarak Ag baglantilarim - Ag Baglantilarini Goruntule - Yerel Ağ Bağlantısı - Ozellikler 'den cikan ekranda BU BAGLANTI ASAGIDAKI OGELERI KULLANIR yazisinin altindaki listenin sonunda internet ERISIM KURALLARI (TCP/IP) 'ye tiklayip ozellerine girin.
ordan Genel basligi altinda ASAGIDAKI IP ADRESINI KULLAN 'ı secili hale getirin.

ip adresi yerine : 10.0.0.X --x yerine istediginiz bi sayi 8,7,9 falan
alt ag maskesini yerine : kendisi otomatik aticaktir..
varsayilan ag gecidi yerine: 10.0.0.2 ** buraya modeminizin ip'sini yazicaksiniz genelde benim yazdigim gibidir.

hemen altinda ASAGIDAKI DNS SUNUCU ADRESLERINI KULLAN'ıda secili hale getiriyoruz.
Yeglenen DNS sunucusu yerine: 10.0.0.2 * buda modeminizin ipsi ile ayni olacak..benimki boyle oldugu için yazdim..

ordan tamam'ı tikliyoruz ve olay bitiyor. normal ADSL kullanicilarinda bunlarin hepsinin yani DNS SUNUCUSU ADRESLERINI KULLANın DNS SUNUCU ADRESINI OTOMATIK OLARAK AL diger IP'li olaninda OTOMATIK OLARAK BIR IP ADRESI AL'ı seçili olmasi gerkiyor..

hepsi bittikten sonra internet Explorer'ı açip ordan araçlar / internet ayalari / yukaridaki menüden Baglantilar
orda Cevirmeli ve Sanal Ozel Ag ayarlarinda olan sizin cevirmeli ag dalgasini silin bi kere.
sonra asagida Yerel Ag (LAn) ayarlari girin ordada hiç bişi işaretli (seçili olmadigini ) emin olun varsa işaretsiz hale getirin..

internet Explorer'ı açin ve adres yazdiginiz yere modeminizin ipsini yazip ayarlarinizi yapin..

*** bu kadar ayrintili yazdim cunku kitapcikda yeterli açiklama yapilmamisti kurcalaya kurcalaya buldum o yuzden yapacaklar zorluk cekmesin diye saapiyim dedim..

kolay gelsin...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 12.12.2004   #13 (permalink)

erguven's Avatar

Yer: Edirne

Yeni bir konu açmak gereksiz geldi, o yüzden bu konu altına yazıyorum.
ZoomX4 modemim var. Artı bir tane de switch' im var. İki bilgisayarda(işletim sistemleri xp) normalde internet bağlantısı var. Ama birbirlerini görmüyorlardı. Ayarlarını denedim ama yine de yapamadım. Bir yardımcı olur musunuz? Yaptığım ayarlar şunlar.

1.bilgisayar:
ip adresi: 10.0.0.3
alt ağ maskesi: 255.255.255.0
varsayılan ağ geçidi: 10.0.0.2

yeğlenen DNS sunucusu: 10.0.0.2
diğer DNS sunucusu: boş

2.bilgisayar
ip adresi: 10.0.0.4
alt ağ maskesi: 255.255.255.0
varsayılan ağ geçidi: 10.0.0.2

yeğlenen DNS sunucusu: 10.0.0.2
diğer DNS sunucusu: boş

Normal ağ oluşturma sihirbazından birinci bilgisayarın ayarını "bu bilgisayar doğrudan internete bağlanır.diğer ağdaki bilgisayarlar bilgisayarım üzerinden bağlanır." seçeneğini seçip bir ağ grubu oluşturuyorum. İkinci bilgisayarda ise "bu bilgisayar mesken ağ geçidiyle veya ağımdaki başka bir bilgisayar üzerinden internete bağlanır" seçeneği ile devam ediyorum ama bilgisayarlar birbirlerini görmüyor.
/home/fatih/ | Registered Linux User #384896
erguven şu an çevrimdışı  
Old 13.12.2004   #14 (permalink)

soul's Avatar

Yer: LND

makinalar birbirlerine ping atabiliyor mu ?
Old 13.12.2004   #15 (permalink)

erguven's Avatar

:) yazacaktım ama unutmuşum. İki makinede birbirine ping atamıyor. ping atımı zaman aşımına uğradı gibilerinden birşeyler söylüyor... :(
erguven şu an çevrimdışı  
Old 13.12.2004   #16 (permalink)

soul's Avatar

Yer: LND

Alıntı:
Ftherg tarafından gönderilen mesaj:
yazacaktım ama unutmuşum. İki makinede birbirine ping atamıyor. ping atımı zaman aşımına uğradı gibilerinden birşeyler söylüyor...
o zaman diğer soru 10.0.0.2 ye ping atıyorlar mı ?
Old 13.12.2004   #17 (permalink)

erguven's Avatar

10.0.0.2' ye ping attığımda çıkan sonuçlar...

1.bilgisayar...

2.bilgisayar...

Dikkatimi çekti. İkinci bilgisayarda ortalamanın 0ms olmasının bir anlamı var mı? veya bu yüzden mi kuramıyorum network' ü?
erguven şu an çevrimdışı  
Old 19.03.2005   #18 (permalink)

erguven's Avatar

Bu konu altından devam ettirmek istedim.

Üç tane bilgisayar var.

{*} A ve B bilgisayarı arasında hiçbir şekilde ping atılamıyor.(A->B, B->A)
{*} A ve B bilgisayarlarından C' ye ping atılabiliyor.
{*} Ama C bilgisayarından A ve B bilgisayarlarına ping atılamıyor.

Bu durum mantıklı mı? :)
erguven şu an çevrimdışı  
Old 19.03.2005   #19 (permalink)
nothingrows

Bu problemi bende yaşadım. Benim sistemimde modem router, modemden direk switche çıkıyosunuz 1. porta ve diğer portlardan da öteki 7 makineye dağılıyor internet. ben hariç diğer 6 bilgisayar birbiriyle oyun dahi oyanayabilirken ben onların bilgisiyarlarını göremiyordum. O vakit hemen Yerel Ağ Bağlantısı Özellikleri > Microsoft Ağları için istemci > ve ordan aşağıda yan yana bulunan 3 butondan Yükle ye tıkladım, karşıma çıkan yeni penceredeki yine 3 tane yüklenmemiş İstemci, Hizmet ve İletişim Kuralı olaylarını yükledim. sorun da çözülmüş oldu.

Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

adsl , network

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 04:11.