Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Yazılım/Software » NETWORK ve ADSL !!

Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 25.09.2004   #1 (permalink)
Enokesk

Enokesk's Avatar

Yer: Karşıyaka ~ 1stanbul
NETWORK ve ADSL !!

selamlar.. her zamanki gibi karişik bi durum içerisindeyim elimden geldigince anlaticam..

X3 ------------------------ X1 --------------------- X2

x1: ADSL modem
x2: benim pc
x3: diger pc

iki pc'de modeme bagli artik.. benim pc nete sonuna kadar girebiliyor ama digeri kesinlikle, tik yok..
diger pc'de modemi tanimiyor sanirim. ipconfig'de farkli bir sey cikiyor (10.0.0.2 degil..)

iki pc'de modem'e bagliyken arada netwok kurulabilir mi ?
evet se nasil .. ayrintili bi sekilde soylerseniz cok hora gecektir.

diger pc içinde o ip'yi nasil degistirebilirim. cunku onu degistirebilirsem olay hallolucak gibi geliyor...

yardimlar icin tesekkurler

Mesaj Enokesk tarafından 26.09.2004 (09:42) yeniden düzenlendi..
Enokesk şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 26.09.2004   #2 (permalink)
oxigen

oxigen's Avatar

Yer: istanbul, eskişehir
Re: NETWORK ve ADSL !!

walla soruna yanıt olurmu bilmiom ama, bende ADSL kullanıyorum. ben hariç 2 makine daha var aynı hat üzerinde. ama biz ADSL modemi router li aldık, yani PC 'lere sadece ethernet kartı takarak, arayada bi kablo çekerek olayı çözdük. direk modemden çıkıyo ethernet kartlarına giden kablolar.

bide sen şööle bişi yapabilirsin (sanrım); mesela internet kafelerdeki gibi HUB kullanabilirsin, yada bildiğim kadarıyla (eğer sen modemi USDB 'den bağladıysan), kendi ethernet kartından bi kabloyla karşı bilgisayarın ethernet kartına bağlantı yapıp, bağlantıyı ve dosyaları paylaşabilirsin. Sanırım bunun için CROSS bağlantı gerekli (yanlış olabilir..!)
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 26.09.2004   #3 (permalink)
soul

soul's Avatar

Yer: LND

2 Yol var genel ve daha sonradan da işine yarayacak çözüm bir switch al ADSL i ve diğer PCleri buna bağla bu sayede daha sonradan yeni PC eklenirse onu da basit şekilde ekleyebilirsin.

2. ve daha kötü yol direk ADSL e bağlanan PC' ye ikinci bir ethrenet kartı al vs Windows ICS (connection sharing) ' i kullan.

Ancak bu ikinci durum pek praitk değil mesela bu durumda her zaman 2. PC nin interneete girebilmesi için birinci bilgisayarı açman gerekiyor vs.
Old 26.09.2004   #4 (permalink)
Enokesk

Enokesk's Avatar

oxi'nin ilk dedigi gibi yapmayi denedim. pc'lerden cikan kablolari ikisinide ADSL'e bagladik.
benim pc cok güzel giriyor. ama diger pc kesinlikle baglanti saglayamadi.
baglanamayan bilgisayar ms-dos da ipconfig'in de farkli bisi yaziyor halbuki 10.0.0.2 olmasi gerekiyor (bildigim kadariyla..)

sanirim problem burdan kaynaklaniyor.bilgisayar modemi gormuyor.

bu ipconfig'i nasil degistirebilirim..
ve kablolarin ikiside modeme bagliyken arada nasil Network kurabilirim..
Old 26.09.2004   #5 (permalink)
soul

soul's Avatar

Modemin birden fazla PC desteği varsa sorun yok zaten, bilgisayarların otomatik IP almaya ayarlı olduğundan emin ol.

ipconfig /renew

bağlantıyı repair edecektir.

Olmadı manual olarak ikisine de farklı birer 10.0.0.X IPsi verebilirsin o şekilde de çalışır.
Old 26.09.2004   #6 (permalink)
holydreamer

holydreamer's Avatar

Yer: İstanbul/Balıkesir

@enokesk modemin marka ve modeli nedir?
holydreamer şu an çevrimdışı  
Old 26.09.2004   #7 (permalink)
mow

Yer: İzmir

USB ile bağlı ise gateway 10.0.0.2
Ethernet ile bağlı ise gateway 10.0.0.1 olur genelde, ama bunu ayarlardan kurcalayabilirsin, olmadı kendin tanımla ipleri herşeyi windowsa bırakma.
mow şu an çevrimdışı  
Old 26.09.2004   #8 (permalink)
Enokesk

Enokesk's Avatar

@ soul : bunu msdos da mi yapicam ipconfig renew? oyleyse yazmam gereken komutlar tam olarak Renew mu sadece ?

@holydreamer: GEEK ADSL ..

@Mukus:eternet ile bagli ve 10.0.0.2 ile işlem yapiyorum..

benim olayimda tuhaf olan benim pc'imin baglanip diger pc'nin baglanamamasi. modemde problem yok. kablodada yok.
heralde diger pc'deki eternet kartinda problem olacak ki nasil bi problem olabilir hic bi fikrim yok..

diger pc'de 10.0.0.2 ile giris yapmayi denedim olmadi. ip'lerini benimkiyle ayni ayarladim yine olmadi..
sanirim eternet kartinda bi problem var yoksa niye yapsin dicem ama benim pc'imde network aglarinda gozukuyor ama o beni goremiyor. boylede bişi var.

offf ADSL'in mi var derdin var hea
Old 27.09.2004   #9 (permalink)
mow

Yer: İzmir

Ben yanlış algıladım olayı, demin bi saat yazdım sonra bidaha okuyayım dedim anladım eh anca birkaç tavsiye olabilir bu durumda;

Öncelikle diğer makinada farklı bir adres çıkması gayet normal, eğer onboard ethernet kartı kullanıyorsan ve kablo uzun ise (hatta bazen kablo kısa olsa bile), dışarıdan bir ethernet kartı takmalısın. Ama herşeyden önce kabloyu bir kontrol etmekte fayda var. İşyerine gidince bir bakayım, aynı şekilde bizdede bir sistem var ve sağlıklı çalışıyor iletirim buradan gene.
mow şu an çevrimdışı  
Old 27.09.2004   #10 (permalink)
soul

soul's Avatar

c:>ipconfig /renew

Ek olarak her bilgisayarın IP adresi farklı olalı yani eğer seninki 10.0.0.2 ise diğeri 10.0.0.3, 7, 10 50 vs. olmalı
Yanıt

Etiketler
adsl , network

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 03:19.