Zoque.Forum
»
tavsiye: masaüstü programları yazmak istiyorum
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
tavsiye: masaüstü programları yazmak istiyorum
localde çalışan basit masaüstü programları yazmak istiyorum, biraz PHP, biraz JavaScript ve biraz da actionscript biliyorum bu dillerin yapısına daha aşinayım yani, sizce ne kullanmalıyım?
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Izmir
|
Re: tavsiye: masaüstü programları yazmak istiyorum
Özellikle "delphi 6" programcı adam mantığı kaptıysa (algoritma geliştirebiliyorsa) her dille yazar.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
ben de bu tur basit programlar yazmak, programlamaya girmek istiyorum; orta-ustu PHP ve ileri JavaScript bilgim var, yani asinayim bayagi bayagi. bana onerebileceginiz bir kitap var midir? ayrica ne tur bir gelistirme ortamina ihtiyacim olabilir? (c++ yahut c# calismak istiyorum, aslinda open gl'de ogrenmek istiyorum ama onu ikinci plana attim simdilik)
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Izmir
|
Kitaplara kalırsan işin iş. 10 yılda öğrenirsin. Kıyaslanamıyacak ölçüde büyük kaynak olarak internet var. Altını üstüne getireceksiniz ne tutorial kalcak, ne SDK kalcak. pdf ler doc lar havada uçuşcak. Bilenlerin kafasını s****ceksiniz. Sorcaksınız sorcaksınız sorcaksınız.
Sonra aa bi bakmışsın olmuş. :P Hırs yapacaksınız yoksa olmaz.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Win ortamındaysan bence de C# sana yakın gelecektir. .NET çok pratik.
Ek olarak gene Delphi' de hoşuna gidebilir ama ben şahsen C# ı tavsiye ederim, syntax da bayagi yakin. Özellikle de daha önceden JS veya PHP ile OOP takıldıysan hocam 1 haftada istediğiniz rahatça yazarsın.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
ben python dilini öneriyorum .. yaptığın programın her ortamda çalışabilir olmasını istiyorsan , yazımı basit ama güçlü bir dil ise istediğin kesinlikle sana göre .. inanılmaz kolay ve güzel dil yapısı , yazım şekli var ..
|
Zoque'a hoşgeldiniz!