»
Hangi tarayıcı yı kullanıyorsunuz?
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
| Anket Sonuçlarını Göster: Hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz? | |||
| Internet Explorer |
|
35 | 49.30% |
| Mozilla Firefox |
|
29 | 40.85% |
| Opera |
|
3 | 4.23% |
| Safari |
|
2 | 2.82% |
| Konqueror |
|
0 | 0% |
| Avant Browser |
|
2 | 2.82% |
| Katılımcı: 71. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: Hangi tarayıcı yı kullanıyorsunuz?
Ben şu an default tema küçük ikonlar ile kullanıyorum ancak özellikle 15" ekranlar için mini ikonlu temalar var tavsiye edilir.
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
keşke ankette birden fazla secenek secebiliyor olsaydık. Mozilla Firefox'u neredeyse 1 seneye yakındır kullanıyorum.Son sürüm Page Ranking 1.0'de yapılan büyük düzenlemeler ile benim browser programı listesinde 1.5'cu sırada. Su kod farkından kaynaklanan sorunlar olmasa. İE'yi tarihe silecem.
Ve son olarak, zaten ben İE'yi kullanmıyorum, gecen aylarda Zoque'nın bahsettiği avant browser'i kullanıyorum.Benim gibi 1 pencereye sığamayan ve ışını yarım bırakıp yarın kaldığı yerden devam edenler icin yapılmış büyük bir icat diyebilir. |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Yaklaşık 3 senedir opera kullanıyorum, bazı sitelerde hatalı görüntü verse de genel tercihim bu yönde. Opera'nın kendi "en hızlı browser" olduğu iddiasına katılıyorum, Firefox kullanan bir arkadaşım ile iddialaşarak karşılıklı hız testi yaptık. Açılması uzun süren sitelerden avea sitesi denememizde opera 30 saniyeye yakın fark attı, daha sonra ttnet hız testi kontrolünde de yine sonuçlara göre Opera lehinde 5kb'lik bir fark oluştu, ücretsiz bir program olmasa da -Google Adwords ekliyor- denemeyenler için Opera'yı tavsiye ederim.
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
|
IE kullanmadığım zamanlarda opera ve maxthon kullanıyorum. opera da hızlı bir tarayıcı. maxthon IE altyapısını kullanan "tabbed browsing" özelliği olan bir tarayıcı ve gayet güzel.
Firefox'u bu kadar popüler yapan şey nedir ben çözemedim. çok da kafa yormadım aslında.. kafa yoran varsa biraz bilgi verebilir mi acaba? Opera ile Firefox arasındaki çok önemli farkları merak ediyorum. sadece open source olduğu için mi bu kadar popüler oldu? |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Opera' nın çok iyi olduğunu herkes söylüyor, bende kullanmıyorum ama. Bir de şu var buradaki anket sonuçları inanılmaz
![]() Normalde IE/Firefox mesela benim sitede 90% IE, 5% Firefox, %5 diğer
|
|
|
#19 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
freeware versiyonu da var. bence çok önemli bi eksi değil bu. ama eksi elbette.açılış süresi konusuna katılmıyorum. açılış Firefox'tan dahauzun sürmüyor benim bilgisayarımda (milisaniyelerden bahsediyorsak ayrı tabi) gmail olayını ise şimdi senden öğrendim. gmail hesabımı hiç opera ile açmaya çalışmamıştım, gerçekten açamıyor. sebebini araştırayım dedim, opera'nın sitesinde Security başlığı altında şöyle bir açıklama var; ActiveX is a Windows component technique used to run arbitrary code in other programs (such as a browser). While this is a very powerful programming technique, it is also a potential security nightmare as access is given to the operating system as well as the browser itself. Even with Microsoft's security model, a large number of internet Explorer's security holes have been related to ActiveX. Opera does not support ActiveX and consequently avoids these problems. It does support Netscape type plug-ins (NP4). This is a much smaller, but not entirely negligible security risk. While the data a Netscape plug-in can access from Opera is strictly limited, it is still a full-fledged program and can as such interact with your system. Any restrictions you may have for downloading or installing other programs should therefore apply to plug-ins as well. aslında haksız da sayılmazlar mı acaba? |
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Opera nın pazarda browser ını ücretli yapmasının mantığını anlayamıyorum.
Millet nasıl olsa serial bulur ve "bu ücretli daha iyidir bunu kullanalım" der diyemi düşünüyorlar acaba : )
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!