»
Hangi tarayıcı yı kullanıyorsunuz?
|
| Anket Sonuçlarını Göster: Hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz? | |||
| Internet Explorer |
|
35 | 49.30% |
| Mozilla Firefox |
|
29 | 40.85% |
| Opera |
|
3 | 4.23% |
| Safari |
|
2 | 2.82% |
| Konqueror |
|
0 | 0% |
| Avant Browser |
|
2 | 2.82% |
| Katılımcı: 71. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#21 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Hangi tarayıcı yı kullanıyorsunuz?
ie kullanıyorum, gayette menunum ![]() not: @Vicenzo, lütfen imzanı max. 3 satıra olarak düzenleyebilir misin?
|
|
|
#22 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Alıntı:
|
|
|
|
#23 (permalink) | |
|
Alıntı:
![]() forumda aynısı beklemek, yanlış bir düşünce olur bence..
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
opera'nın yakında çıkacak yeni sürümünde (7.60) gmail desteği yer alacak.
@Vicenzo, hiçbir yazılım şirketinin nasıl olsa kırarlar mantığıyla hareket edeceğini sanmıyorum, sonuçta ads destekli olarak da kullanılabiliyor. Opera'nın diğer tarayıcılara göre eksileri olduğu gibi artıları da var; wap desteği, session özelliği ile kaldığı yerden devam edebilmesi, irc,newsgroup,newsfeeds desteği vb.. Kullandıkça seviyorsunuz. @soul, anket sonuçları bence gerçeği pek yansıtmıyor, forumlarda yapılan anketlerin genelde pek yansıtmayacağını düşünüyorum. Bizim seçtiğim tarayıcılar bunlar olabilir ama istatistikler pek böyle değil, yaklaşık 60 binlik bir istatistikte ie dışındaki tarayıcıların tekil toplamı bende 1000'i gösteriyor, yani Firefox 10 milyon kez indirilse de internet kullanıcıları yine ie kullanıyor. |
|
|
|
|
|
#25 (permalink) | |
|
|
Opera nın "Opera For Windows v7.60 Preview 2 Build 7263" versiyonu çıkmış yeni...
Şu haber dikkatimi çekti, Alıntı:
|
|
|
|
#26 (permalink) |
|
Yer: -
|
indirilme oranı ile kullanılma oranının tamamen aynı olacağına ben de katılmıyorum yine de bunca zaman sonra internet Explorer'la en güçlü rekabeti gerçekleştiren Firefox oldu. bunda görüntülenen sayfayı aşağı yukarı internet explorerla aynı render edebiliyor oluşunun payı büyük. zira ie dışında bir browser kullandığımızda div'leri td'leri bile düzgün görememeye alışkındık Firefox öncelikle bunu değiştirdi gibi.
yine de java scriptle çok barışık değil. sitesini görünüm olaak Firefox a da uygun hale dönüştürmek isteyen çok zorlanmayacaktır elbette ama bazı java script kodları için aynı şeyi söylemek zor, bir de benim yanlış değerlendirmem olabilir şu an ie kullanıyorum bir ara tekrar kontrol edeceğim ama named anchorlar ile de arası pek iyi değil sanırım Firefox un. özet olarak güçlü bir rakip iyidir diyorum ben. linux un adı duyulmaya başladıkça Microsoft işletim sistemlerine biraz daha özen gösterir oldu (win 98 ile xp arasında alınan yolu, değişiklikleri bir düşünün) sanırım tarayıcı pazarı bu denli kızışmışken Firefox yok sayılamayacak bir hareketlenme yaratmışken de Microsoft gene boş durmayacak ve ie'yi yükselterek Firefox tercih edenleri geri toplama yoluna gidecektir. ie ye tab desteği msnle falan daha aktif iletişimli bir sidebar vs yakındır, bunu görmek için kahin olmak gerekmiyor sanırım
|
|
|
|
|
|
#28 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Artık sorun onun bağlantısında mı Safari de mi bilemem. |
|
|
|
|
|
|
#30 (permalink) | |
|
Alıntı:
haberin alt başlığı ise çok şaşırtıcı "İnternet gözlem firması WebSideStory’nin araştırmasına göre, Mozilla Foundation (Mozilla Vakfı)’na ait tarayıcıların kullanım oranı Ekim ayı itibariyle yüzde 6’ya ulaştı. Her iki tarayıcının Haziran ayında toplam yaygınlığı yüzde 3.5’ti. Eylül ayında yüzde 5.2’ye yükselen bu oran, Ekim ayında en üst noktasına ulaştı." sanırım yavaş yavaş Firefox'e geçmemiz gerekiyor
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son |