Zoque.Forum
»
Tarayıcı savaşları hakkında birkaç soru
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Re: Tarayıcı savaşları hakkında birkaç soru
aslında Google Firefox'a destek veriyor ama keşke internet Explorer'daki gibi güzel bir toolbar olsa işlerimiz daha da kolaylaşacak..
Firefox'ta Google, yahoo, amazon gibi sitelerde arama seçenekleri bulunuyor ama internet explorerda kullanılan Google toolbar kadar seçenekli değil.. @cruelstroke'a katılıyorum, internet Explorer web'in kurallarını belirliyor ve çok büyük bir kullanıcı potansiyeli var.. Firefox'un bunu aşabileceğini düşünmüyorum.. çünkü mesela bizler hem ie hem de Firefox(veya myie2,opera vs) olsun diyoruz.. sadece Firefox'u seçmek büyük bir hata olur bence.. internet Explorer'ın en büyük şansı tabana yayılabilmesi windows sayesinde.. son kullanıcıya ulaşmak Firefox için büyük bir zahmet bence.. belki ilerde Firefox biraz kullanıcı potansiyelini yükseltir ama bunun %10-15'ten fazla olabileceğine inanmıyorum..
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Neptün
|
1. IE'nin bitecegini kesinlikle düşünmüyorum. Microsoft IE'yi herzaman destekleyecektir. Suan Alternatif görülen browserlarda olup IE'de bulunmayan özelliklerde gerekirse IE'ye eklenir ve yinede IE'yi Microsoft bitirmez. Aslına bakarsanız bu beklentiyide pek anlayamıyorum. Neden bilgisayar kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu Microsoft yanlıları ve Microsoft karşıtları olarak cephe alırlar bunuda anlayabilmiş değilim. Browser noktasında da bu tartışma "IE versus Firefox" durumuna dönüştü. Takip ettiğim kadarı ile bazı insanlar neredeyse IE bitse sevinecek durumdalar. Ya da en azından o izlenimi veriyorlar. Bence ne IE ne Firefox ne de baska bir browserın veya daha genel olarak bir yazılımın bitmesi (bitirilmesi),silinmesi (silinilmesi) artık hangi tabiri kullanırsanız büyük kayıp.
2. Opera bedava olsaydı şuan Firefox'un yerini alabilirmiydi sorusunun cevabıda bence alamazdı olurdu. Ben Firefox'un seçilme sebeplerinden birini sadece özellikler olarak görmüyorum. Özellikle deneyimli ve bu alanda çalışan kullanıcıların Firefox'u seçme sebeplerinden biriside açık kaynak kodlu olmasıdır. 3.İleride IE'nin pazardaki payını korumaya devam edecegini dusunuyorum. Firefox'ta pazarda belli bir yere gelecektir ama IE'nin önüne gecebilecegini sanmıyorum. Ayrıca eklemek istedigim acaba Windows işletim sisteminden IE'yi çıkarttığımızda Firefox veya herhangi bir browser'i internetten indirebilmek için web sayfalarına hangi browser ile girecek kullanıcılar Herkesin elinin altında o an bir browser CD'si olmayabilir![]()
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: li yersiz
|
microsoftun elinin en guclu oldugu yer browser pazarı zaten mıcrosoftun bılegını su an kımse bukemez... fırefox mu opera mı dersenız fırefox derım operada bazen ınsanı cıldırtabılecek hatalar cıkıyor ve bu baen sınır bozucu olabılıyor
bılgısayarınızın erısım hızı yavassa fırefox derım guvenlık konusunda mıcrosoftun hala suruyle acıkları var her gun yenılerı eklenıyor buna tercıhınız guvenlıkse ie den uzak durmakta fayda var uzun sure ie pazar yerını korur taki Google yada yahoo gıbı fırmalarda gıreceklerını soyleyene kadar kı kesın de gırecekler ozellıkle Google gorecez bakalım bekleyelım
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
bu arada kanımca Google'ın Firefox desteği, internet Explorer'ın MSN network ile sahipleri aynı olması (bir tahmin edin bakalım
) ve bu nedenle uzaktan da olsa MSN search ile Google'ın kim ne derse desin rakip olmasıdır.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!