|
|
#1 (permalink) |
|
CPU kullanımı %100
selamlar bir sorunum var, Microsoft bültenlerinde ve haber gruplarında araştırdım ama cevabını pek bulamadım.. şöyle oluyor; bilgisayarı açıyorum, windows tam olarak açıldıktan ve arkaplanda çalışan programlar da açıldıktan sonra cpu kullanımı (task manager'a göre) %2 oluyor. bunlara ek olarak winamp çalışırken de %2 oluyor. ancak 2-3 saatliğine tv izlemeye falan gittiğimde bilgisayarı açık bırakıyorum ve döndüğümde cpu kullanımının %100 olduğunu görüyorum. üstte bahsettiğim uygulamalara ek olarak hiç bir şey yok ama cpu tam randuman çalışıyor. bi ara trojan,worm ya da virüs gibi şeylerden şüphelendim. full updated virüs programıyla iyice taradım herşeyi temizledim, trojan scanner ve the cleaner la da arattım tarattım 1-2 birşey çıktı ama hepsini temizledim. bunlara ek olarak da bilgisayar başından ayrıldığım zaman firewall 'dan windows'un internet ve network erişimlerini tamamen iptal ettim, modemin kablosunu çıkarttım ve 2-3 saat sonra döndüğümde yine aynı şeyin olduğunu fark ettim. (restart attıktan sonra düzeliyor) şimdi bunun nedeni nedir? tehlikelimidir? canımı sıkmaya değermi? bu arada bu olaya not olarak sürekli firewall'a (karspersky) helkern ve lovesan attacklar döşeniyor. log tutuyorum hepsini firewall başarıyla blockladım diyor ama bu dakikada 2 - 3 kere attack almama engel olmuyor bunun üstteki olayla bir bağlantısı olabilir mi? olamassa bunun nedenini de bilen anlatırsa sevinirim.. teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Horlanda
|
Re: CPU kullanımı %100
System Configuration Utility'de hangi programlarin calistigini kontrol etmende fayda var diye dusunuyorum.
Start > Run >> MsConfig Baslat > Calistir > Msconfig Startup tabinda, bilgisayarinin artalaninda calisan islemleri gorebilir, aktifligini iptal edebilirsin.
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: Neptün
|
Alıntı:
Asıl soruyla ilgili olarakta sistem Idle konumuna geçtiğinde bi program veya windowsun kendisi tarama veya indexleme gibi bir işlem yürütmeye başlıyor olabilir. Herhangi bir sorundan ötürüde sen sistemini yenden kullanmaya başladığında bu işlemi durduramıyor olabilir. Öncelikle Task Manager dan hangi uygulamanın işlemci kullanımını arttırdığına bakman sorununu çözmende yardımcı olacaktır. Kolay gelsin...
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
Tam olarak hangi process in islemci kullandigini bulabilirsin. Bunun icin Ctrl+Shift+Esc yapip prcess sekmesinde CPU ya gore siralattin mi olur. |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | ||
|
öncelikle cevaplar için tekrar teşekkür ederim.
şimdi; Alıntı:
baktım, sorun çıkaran bir şeyler bulamadım... herşey yerli yerinde. sistemi bu kadar tepeleyecek pek bir şey yok. Alıntı:
işin komik tarafı task manager 'da da sistemi bu kadar çok kullanan birşeye rastlamadım. sistemi açtığımda ne ne kadar kullanıyorsa, bırakıp gittikten sonra geri geldiğimde de aynı şeyleri kullanıyorlar. yani sistemi çalıştıran hiçbirşey gözükmüyor etrafta
|
|||
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Arka planda çok fazka exe ve gereksiz dosya bilgisayar başlarkenden devreye giriyor.
Sanırım sistemi bu yoruyor. Msconfig'ten başlangıç programlarını tekrardan düzenledim. bu sistemi son derece rahatlatacak sanırım |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!