Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Yazılım/Software » (Acil Durum) Partition'larla oynadım XP'im artık çalışmıyor

Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 17.02.2005   #1 (permalink)
ZuLuuuuuu

ZuLuuuuuu's Avatar

Yer: İzmir/Ankara
Partition'larla oynadım XP'im artık çalışmıyor

Selamlar, biraz cahilce partition'larla oynadım ve sanırım logical olması gereken bir sürücüyü primary yaptığımdan dolayı windows XP'im açılmıyor (hal.dll'yi yeniden yükleyin gibi birşey diyor ancak hal.dll zaten silinmemiş duruyor.) Kullandığım partition programında (programın ismi Ranish) Win XP sürücüsüne geldiğimde boot sektörde overlaps var gibi birşey söylüyor. Yanlışlıkla primary yaptığım sürücüyü logical hale nasıl getirebilirim? Partition Magic çektim ancak trial ve değişiklikleri kaydetmiyor, bedava bir program var mı bunu kolayca yapabileceğim ya da Ranish ile nasıl yapabilirim?
Ekli Dosya(lar)
Dosya Uzantısı: gif hata.gif (22.1 KB, 19 defa görüntülendi)

Mesaj ZuLuuuuuu tarafından 18.02.2005 (17:33) yeniden düzenlendi..
ZuLuuuuuu şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 17.02.2005   #2 (permalink)
mceL

mceL's Avatar

Yer: Bursa
Re: (Acil Durum) Partition'larla oynadım XP'im artık çalışmıyor

ranish'in nasıl kullanılacağını bilmiyorum lakin şöyle bir öneride bulunabilirim.
Belki Knoppix Linux ' ü çekerek ve cdye çekerek ve bilgisayarı cdden başlatarak ve disk yapılandırma araçlarını kullanarak yapabilirsin .
www.distrowatch.org adresinden Knoppix ve diğer cd'den çalışabilen linux tabanlı işletim sistemlerini bulabilirsin.

Not: Türkix Linuxüde kullanarak yapabilirsin sanırım . www.turkix.org (Türkçe)

Mesaj mceL tarafından 17.02.2005 (21:28) yeniden düzenlendi.. Açıklama: Turkix Ekleme
mceL şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 18.02.2005   #3 (permalink)
Karanlık

Karanlık's Avatar

Yer: Neptün

Partion Magic 8'in kurtarma disketlerinin imagelerini asagidaki adrese yukledim, ilgili dosyalari cekip diskete atip bilgisayari bu disketler yardimi ile acarsan partion magic yardimi ile sorununu halledebilirsin sanirim. Kolay gelsin.

www.arshiv.com/temp/Disket1.zip
www.arshiv.com/temp/Disket2.zip
Karanlık şu an çevrimdışı  
Old 18.02.2005   #4 (permalink)
ZuLuuuuuu

ZuLuuuuuu's Avatar

Yer: İzmir/Ankara

Saolun arkadaşlar daha fazla dokunup bu sefer hardisc'i riske sokmayayım dedim. Bugün bilen birine bölümlendirmeyi yeniden yaptırdım ve XP'yi yeniden yüklettim. Acil durum yazısını kaldırayım da arşivlik olsun konu. Yeniden teşekkürler.
ZuLuuuuuu şu an çevrimdışı  
Old 18.02.2005   #5 (permalink)
Confused

Yer: Istanbul
Görsel: 25

Alıntı:
mceL tarafından gönderilen mesaj:
..Belki Knoppix Linux ' ü çekerek ve cdye çekerek ve bilgisayarı cdden başlatarak ve disk yapılandırma araçlarını kullanarak yapabilirsin..
Bildigim kadariyla Knopix NTFS uzerine yazmiyor. Ben surada ayrintili anlatimi bulunan BartPE PE Builder isimli yazilimi oneririm. Bilgisayarini hazirlayacagin CD ile boot ederek rahatca backup yapabilirsin. Disk bolumlendirmesini daha sonra Windows kurulumu sirasinda duzeltebilirsin. Eger yedek bir harddiskin veya bir disk bolumun yok ise Nero programinida boot CD 'ne yazabilirsin. Bazilari abartip neredeyse tum programlarinin gerekli plug-inlerini bularak bu boot CD'ye yaziyorlar [Tamamen gereksiz]. Programin default plug-inlerini sadece Nero eklemesi ile beraber kullanman yeterli.
Old 19.02.2005   #6 (permalink)
Binus

Binus's Avatar

Yer: Ankara

knoppix'in ntfs dosya yapısında değişiklik yapabilme yeteneği var ama bunun çalışmadığını 2 farklı knoppix sürümünde de gördüm. Bu yüzden riske girmeye değmez.

Dediğin gibi eğer bilmiyorsan bilen bir arkadaşına yaptırman daha iyi olur.

Hem suçuda atabileceğin birisi olmuş oluyor
Binus şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
calismiyor , artik , xpim , oynadim , partitionlarla , durum , acil

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 15:36.