Zoque.Forum
»
(Acil Durum) Partition'larla oynadım XP'im artık çalışmıyor
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Partition'larla oynadım XP'im artık çalışmıyor
Selamlar, biraz cahilce partition'larla oynadım ve sanırım logical olması gereken bir sürücüyü primary yaptığımdan dolayı windows XP'im açılmıyor (hal.dll'yi yeniden yükleyin gibi birşey diyor ancak hal.dll zaten silinmemiş duruyor.) Kullandığım partition programında (programın ismi Ranish) Win XP sürücüsüne geldiğimde boot sektörde overlaps var gibi birşey söylüyor. Yanlışlıkla primary yaptığım sürücüyü logical hale nasıl getirebilirim? Partition Magic çektim ancak trial ve değişiklikleri kaydetmiyor, bedava bir program var mı bunu kolayca yapabileceğim ya da Ranish ile nasıl yapabilirim?
Mesaj ZuLuuuuuu tarafından 18.02.2005 (17:33) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Re: (Acil Durum) Partition'larla oynadım XP'im artık çalışmıyor
ranish'in nasıl kullanılacağını bilmiyorum lakin şöyle bir öneride bulunabilirim.
Belki Knoppix Linux ' ü çekerek ve cdye çekerek ve bilgisayarı cdden başlatarak ve disk yapılandırma araçlarını kullanarak yapabilirsin . www.distrowatch.org adresinden Knoppix ve diğer cd'den çalışabilen linux tabanlı işletim sistemlerini bulabilirsin. Not: Türkix Linuxüde kullanarak yapabilirsin sanırım . www.turkix.org (Türkçe)
muarifer » ruby, rails, postgresql, yazılım geliştirimi falan... Mesaj mceL tarafından 17.02.2005 (21:28) yeniden düzenlendi.. Açıklama: Turkix Ekleme |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Neptün
|
Partion Magic 8'in kurtarma disketlerinin imagelerini asagidaki adrese yukledim, ilgili dosyalari cekip diskete atip bilgisayari bu disketler yardimi ile acarsan partion magic yardimi ile sorununu halledebilirsin sanirim. Kolay gelsin.
www.arshiv.com/temp/Disket1.zip www.arshiv.com/temp/Disket2.zip
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Saolun arkadaşlar daha fazla dokunup bu sefer hardisc'i riske sokmayayım dedim. Bugün bilen birine bölümlendirmeyi yeniden yaptırdım ve XP'yi yeniden yüklettim. Acil durum yazısını kaldırayım da arşivlik olsun konu. Yeniden teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
knoppix'in ntfs dosya yapısında değişiklik yapabilme yeteneği var ama bunun çalışmadığını 2 farklı knoppix sürümünde de gördüm. Bu yüzden riske girmeye değmez.
Dediğin gibi eğer bilmiyorsan bilen bir arkadaşına yaptırman daha iyi olur. Hem suçuda atabileceğin birisi olmuş oluyor ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| calismiyor , artik , xpim , oynadim , partitionlarla , durum , acil |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!