|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: li yersiz
|
Windows xp service pack 2 ne kadar güvenli ?
Windows xp service pack 2 ne kadar güvenli ? Win xpyi sözde daha guvenlı kılan sp2 butun dunyadakı internet kullanıcılarını bılgısayarınızda gezıntı yapmaya davet edıyor. bunun sorumlusu wındows guvenlık duvarındakı acık Pekı sp 2 yeterınce guvenlı mı ? Microsoft sizden bir şeyleri gizliyor: sp2 internet korsanlarına karsı bilgisayarınızı korurken sıradan internet sorfculerını bılgısayarınızda gezıntı yapmaya davet edıyor. Wındows xp yuklu herhangı bir makınada sp2’yin standart ayarlarla kurdugunuzda dosya ve yazıcı paylasımlarınız ve dıger bır cok aktıf hızmet guvnelık duvarı tarafından dunya capında gorunebılır hale gelıyor. Yukarıda anlatılan sorunda baglantı turunun cesıdı onemsız dıal up ADSL ısdn veya dsl modem kullanmıs olmanız maalesef fark etmıyor sadece dsl router kullanıcıları bu acıktan etklınmıyor Sp2 sp1’de ki bu hatayı alıp ustune yenılerını ekleyerek guvenlık duvarındakı catlagın buyumesıne sebep oluyor. Sp2 kurulum sırasında eskı guvenlık duvarı ayarlarını kullanıuyor yanıguvenlık duvarı cevırmelı ag bagdastırıcısı ıcın aktıfse sp2 ıle artık butun ag bagdastırıcıları ıcın aktıf hale gecmıs oluyor.yalnız dahılı ag kartı uzerınden acılmıs dosya ve yazıcı paylasımlar ıcın guvenlık duvarı aktıf hale gecmıyor Sp2’nın kurulumundan sonra nete ılk baglantıda butun paylastırılmıs dosya ve yazıcılarınız dıger kullanıcılar tarafından rahatlıkla gorulebılır. donanım uyumsuzlugu konusuna hiç girmeyelim
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Neptün
|
Re: Windows xp service pack 2 ne kadar güvenli ?
Ben söylediğin gibi bir sorun ile karşılaşmadım Xp sp2 de. Hatta sp2 güvenlik duvarı bir çok kaynağa internetten erişimi kısıtlıyor. Örneğin bilgisayarımdaki web sunucusunu dahi standart olarak engelliyor. Bu yazdıkların senin başına mı geldi yoksa bir yerde mi okudun?
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
xpyi doğru dürüst kontrol etmeden (ayarlarını) nete giren kaldımı ki artık
? herkes birinden sorup öğreniyor artık..
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
peki ilk çıktığında Microsoft 50 adet program/oyunu kapsayan bir liste açıklamıştı sorun yaşananlar diye sanırsam. bunların arasında norton antivirus 2003 ve öncesi sürümler ile zone alarm 3.5 pro'da dahildi hatırladığım kadarıyla.. sorun yaşamadım derken bunlar aşıldı mı artık, son durum nedir?
bende sp2 kurmayı düşünüyorum ama bir sonra ki formata artık. fakat sorunlu programların kesin bir listesi varsa önceden bilmek isterim. Microsoft'un kendi sitesinden bulamadım bir türlü.. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
yazalım hoca az bekle ama ok
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Programs that are known to experience a loss of functionality when they run on a Windows XP Service Pack 2-based computer http://support.microsoft.com/default...uct=windowsxp2 kolay gelsin
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!