|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Manisa
|
Linux yardım
Linuxte win. da olduğu gibi format atılabilinirmi vede linux kullanması için(yaptığım formatı unuttum) hardiskimi tekrar ntfs formatına yada win. tekrar görmesini nasıl sağlayabilirim.(linuxe format attıktan sonra) Ayrıca linuxte hardisklerimi nereden yada nasıl görebilirim... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Edirne
|
Re: Linux yardım
Merhaba. fdisk /mbr ile formatlayabilirsin. Sistemine winxp yüklüyse xp cd' sinden boot edip Recovery Console ekranına girersin. Orada windows' u görecektir. Rakamla seçip devam edersin(Root parolası varsa onu yazarsın). Sonra fixmbr komutu ile master boot record(mbr)' u eski haline döndürüsün. Diskpart ile de fdisk ekranına geçip dosyaları silebilirsin.
+ Linux' ta hdd bölümlerini görmek dağıtımlara göre değişiyor. Örneğin; Fedora' da ntfs formatlı partitionları hemen göremiyoruz. http://linux-ntfs.sourceforge.net/ adresi yardımcı olacaktır. Mandrake' de ayar yapmadan görebiliyor diye biliyorum. Biraz daha araştırırsın. Kolay gelsin.
/home/fatih/ | Registered Linux User #384896 Mesaj Ftherg tarafından 28.02.2005 (20:17) yeniden düzenlendi. Açıklama: + sonrası... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
sabit diskte bulunan diğer bölümlemeleri görebilmek için (aynı şekilde cd,floppy için -ki bunlar otomatik bağlanıyordur genelde-) bunlara bağlamanız lazım (mount)
gerekli belgeleri http://www.belgeler.org adresinde bulabilrsiniz. kolay gelsin.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Manisa
|
cevaplar için saolun yalnız türkçe bir site olsa anlamam daha kolay olur daha yeni olduğum için
![]() red hat 9 kullanıyorum hardiskimde 2 tane fat32 var 1 tanede ntfs var ben fat32 leri göstermesini istiyorum çünkü resimler , mp3 ler bu iki fat32 de. Birde linuxu sonradan kurduğum için grup ekranında windowsa girmek isteğimde hata veriyor restart yapıp grupta windowsu "e" komutu ile +4 yazan yeri +1 yapmam gerekiyor(bilmem anlatabildimmi) bunu her restartta yapmaktan sıkıldım bunu nasıl düzeltebilirim... |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: Bursa
|
Windows Klasörlerine Erişim
1) Öncelik bir adet Terminal (Console) açalım. 2) windows'un bulunduğu bölümlemeleri öğrenelim bunun için " fdisk -l " komutunu kullanabilirsiniz. 3) Daha önce bölümleme için ayrı bir klasör oluşturalım . (genellikle /mnt/ dizinine yapılır.) bunun için " mkdir /mnt/KLASOR" kullanabilirsiniz. örneğin: mkdir /mnt/winc )4 Bölümlemeleri Otomatik Olarak Bağlayalım: "/etc/fstab" dosyasını açarak şu satırları ekleyelelim: /dev/hdaX /mnt/c vfat user,rw,exec 0 0 > buradaki X sayısı bölümlemenin bulunduğu yer (bölümlemeler fdisk -l ile görülebilir) Not: http://www.belgeler.org/man/man8/man8-mount.html adresinde daha ayrıntılı olarak komutları bulabilrsiniz. Alıntı:
Grub'un ayar dosyaları genel olarak /boot/etc/grub.conf , /boot/grub/menu.lst , /etc/grub.conf dosyalarıdır. 3ü birden sisteminizde mevcut ise herhangi birini düzeltmeniz yeterlidir. kolay gelsin.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bu arada dikkat et, MS fdisk türevleri, ext. partition varken pri. partition silinmiş ise sapıtıyorlar. Ne pri yarattırıyorlar nede ext. sildiriyorlar. O zaman TRK (trinity resce kt) yada benzeri bir live linux ile toparlaman gerekiyor diskini. Haa unutmadan Partition magic de olur...
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Edirne
|
Ben ilk defa linux' u formatladığımda sorun yaşamıştım. Partition Magic ile silmeyi denemiştim. Linux partitionlarını silememişti. Bende partitionları fat32 olarak formatlayıp sonra silmiştim :) İşe yaramıştı :)
ek bir bilgi olabilir.
/home/fatih/ | Registered Linux User #384896 |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!