|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Bodrum
|
Yardım!: Windows Kullanıcı Parolası
Arkadaşlar 2 gün önce anakart ve ram bi şekilde yandı. Bende mevcut windows daki bilgileri kurtarmak için yeni bir hd alıp ona yeni win. kurdum. Ancak eski win. kullanıcı parolalı olduğu için açılmıyor. Yani herşey klasör olarak yedekte duruyor ama eski win.'un masaüstü açılmıyor parolalı olduğu için. Ben bu şifreyi nasıl kırabilirim de o klasörleri açarım? Bilenler yazsın lütfen çok zor durumdayım...
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Yardım!: Windows Kullanıcı Parolası
klasör özellikleri sayfasında Security sekmesinde Advanced kısmında Owner sekmesinde Change owner to' dan yeni kurduğun windows'ta admin yetkisine sahip birine ver owner'ı ondan sonra düzelmesi gerekir.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
klasör özellikleri sayfasında Security(Güvenlik) sekmesinde Advanced(Gelişmiş) butonuna basınca gelen kısmında Owner(Sahip, türkçe versiyonda nasıl çevirdiler bilmiyorum ama kelime anlamı bu) sekmesinde Change owner to' (Sahibi değiştir) dan yeni kurduğun windows'ta admin yetkisine sahip birine ver owner'ı ondan sonra düzelmesi gerekir.
xp home edition kullanıyosan belki bu ayarlar olmayabilir dediğim yerlerde. ama sorunun anladığım kadarıyla klasörün ownership'iyle ilgili, en kötü Google'dan bi araştırma yap bulursun çözümünü.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Bodrum
|
@syn öncelikle ilgine çok teşekkür ederim...
Sorunu şöyle çözdüm: Microsoft'un bilgi-destek hattını aradım. Ve çok şaşırarak bu problemi onların yönlendirmesiyle çözdüm. Aslında ararken oradan destek alamıyacağımı düşünüyordum ama çok şaşırtıcıdır ki 3 dk. içinde bütün sorun çözüldü... @syn anlattığın şeyler güvenli mod'da oldu... Bence bu tür büyük problemlerde yapılması gereken ilk şey Microsoft u aramak. Bu arada lisanslı program kullanmanın ne kadar önemli olduğunuda anlamış oldum...
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Edirne
|
Yalnız winxp girişine(normal kullanıcı) şifre koyduğunuzda Administrator de şifre yoksa güvenli modtan normal kullanıcının şifresini kaldırabiliyorsunuz.
-------- Not: Bilmeyenler olabilir. Not olarak yazmak istedim.
/home/fatih/ | Registered Linux User #384896 |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!