Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Yazılım/Software » asp ve(veya) php kitap tavsiyesi

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 26.03.2005   #1 (permalink)

wanadoo's Avatar

Yer: li yersiz
asp ve(veya) php kitap tavsiyesi

ASP ve(veya) PHP hakkında kitap tavsiyesi isityorum değerli kullanıcılar yada almalı mıyım kitap ?

kullandığınız veyahuıt beğendiğiniz kitap(lar) varsa burada belirtirseniz mutlu olurum
sıfırdan başlayacam az bişey biliyorum ama en baştan alacam

yardımlarınız için şimdiden tşkler
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 26.03.2005   #2 (permalink)

omerbalyali's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 24
Re: asp ve(veya) php kitap tavsiyesi

Önce ASP mi PHP mi karar ver fakat ASP mi PHP mi? diye sorma çok soruldu her yerde ve cevabı hangisine sempati duyuyorsan.

PHP ise;
Kaya Otaner - PHP ve MySQL web Programlama - Sistem Yayıncılık - Başlangıç Seviyesi
Luke Welling - PHP ve MySQL web Programlama - Alfa Yayınları - Orta/Üst Seviye (Uzmanlar İçin grubundan)
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 26.03.2005   #3 (permalink)

erguven's Avatar

Yer: Edirne

ASP ile ilgili bilemiyorum ama PHP konusunda birşeyler yazabilirim.

Ben Uzmanlar için PHP ve MySQL kitabını kullanıyorum. Her ne kadar çeviri de olsa yine iyi bir kitap bence. Eksileri PHP4 olması olabilir. E-ticaret ve güvenlik ile ilgili konuları güzel. Ama başlangıçta PHP' yi az da olsa bildiğinizi kabul ediyor.

Bunun dışında Hakkı Öcal' ın e-kitabı mevcut. Ayrıca İngilizce ama PHP manual' i en iyisi denilebilir.

+ Ömer' e katılıyorum. Önce birisine karar vermen iyi olacaktır.

ek: PHP4 ile PHP5 arasındaki fark için linkler şu sayfada geçmişti.
/home/fatih/ | Registered Linux User #384896

Mesaj Ftherg tarafından 26.03.2005 (19:48) yeniden düzenlendi. Açıklama: ek
erguven şu an çevrimdışı  
Old 26.03.2005   #4 (permalink)

bérk's Avatar

Yer: Istanbul

eger ki seçimin ASP yönünde kullanırsan, ASP.net şeklinde değişiklik yapmanı, üstüne üstlük de c# ile daha fazla (vb.net ve j# ile kıyasla) örnek,bilgi, kitap vb. olduğundan c# ile ASP.net şeklinde son kararını vermeni tercih ederim.

c# dili ve ASP.net ile ilgili örnekler için de kitap vb. çok gereksiz. öncelikle bir c#'a giriş tutoryali ile çorbaları, ASP.net ile ASP arasındaki farklar ile ön sıcakları ardından da gelişmiş c# tutorialleri ile (regex, graphic libraries, application, session, MySQL, oracle etc.) de ana menuyu tamamlamanı tavsiye ederim.
Old 26.03.2005   #5 (permalink)
nothingrows

ben hazır çorba derim her zaman : ) hiç bir kitap kendi bozup kendi tamir ettiğin bir kodu öğretemez, çorba yapmayı bilmiyosan hazır çorba yap, yemek tarifi kitabına gerek kalmaz : )

Old 26.03.2005   #6 (permalink)

omerbalyali's Avatar

Bence kitaplar yol göstericidir, sıkıştığında mürekkep kokusunu aldığın haşır huşur eden ve sana güven veren kaynaklardır.

Kitaplarla başlamak iyidir bence fakat nothingrows'un dediği gibi örnek yapmadıkça, yaratıcı ve değişik şeyler yapmadıkça ve tabi klasik sistemleride yapmadıkça bir anlam ifade etmez.
Old 26.03.2005   #7 (permalink)

Dd_LynCh's Avatar

Yer: İstanbul - Ortaköy

Bence de ASP'ye hiç bulaşmadan direk ASP.NET'e başlamalısın. İleri dönük bir yatırım olur bu şekilde. Kitap olarak da Zafer Demirkol'a ait C# ile ASP.NET isimli kitabı öneririm.
Dd_LynCh şu an çevrimdışı  
Old 27.03.2005   #8 (permalink)

omerbalyali's Avatar

ASP konusunda bence de ASP yerine ASP.Net'e girmek daha mantıklı. Dil olarak ta söylendiği gibi C# kullanmalı...

Kişisel görüşüm dil olarak ne seçeceğini sen düşünmelisin. Daha önce on kere yazdım bir on kere daha yazabilirim, ben 1-1.5 yıl uğraştım ASP ile 4 sene önce ve fazla örnek yapamamdan, söz diziminin bana yakın gelmemesinden öğrenemedim, sevemedim. Ve PHP'e karşı nedensiz ve hiç bir bilgim olmadığı halde bir ön yargım, antipatim vardı ama PHP'e bir baktım ki aslında o bana daha uygunmuş ve gerçekten söz dizimini çok sevdim. Söz dizimi çok mantıklı ve çok kolay kavranabilir geldi. ASP kodlarına baktığımda boğulduğumu düşünüyorum... PHP'de ise herşeyin nerede olduğu belli.
Old 30.06.2006   #9 (permalink)

David Wenham's Avatar

Görsel: 1

PHP için Mehmet Şamlı'nın "PHP İle web Programcılığı" kitabını önerebilirim. (Pusula Yayıncılık)
David Wenham şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

tavsiyesi , kitap , php , veveya , asp

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 07:40.