|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: li yersiz
|
asp ve(veya) php kitap tavsiyesi
ASP ve(veya) PHP hakkında kitap tavsiyesi isityorum değerli kullanıcılar yada almalı mıyım kitap ? kullandığınız veyahuıt beğendiğiniz kitap(lar) varsa burada belirtirseniz mutlu olurum sıfırdan başlayacam az bişey biliyorum ama en baştan alacam yardımlarınız için şimdiden tşkler
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: asp ve(veya) php kitap tavsiyesi
Önce ASP mi PHP mi karar ver fakat ASP mi PHP mi? diye sorma çok soruldu her yerde ve cevabı hangisine sempati duyuyorsan.
PHP ise; Kaya Otaner - PHP ve MySQL web Programlama - Sistem Yayıncılık - Başlangıç Seviyesi Luke Welling - PHP ve MySQL web Programlama - Alfa Yayınları - Orta/Üst Seviye (Uzmanlar İçin grubundan)
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Edirne
|
ASP ile ilgili bilemiyorum ama PHP konusunda birşeyler yazabilirim.
Ben Uzmanlar için PHP ve MySQL kitabını kullanıyorum. Her ne kadar çeviri de olsa yine iyi bir kitap bence. Eksileri PHP4 olması olabilir. E-ticaret ve güvenlik ile ilgili konuları güzel. Ama başlangıçta PHP' yi az da olsa bildiğinizi kabul ediyor. Bunun dışında Hakkı Öcal' ın e-kitabı mevcut. Ayrıca İngilizce ama PHP manual' i en iyisi denilebilir. + Ömer' e katılıyorum. Önce birisine karar vermen iyi olacaktır. ek: PHP4 ile PHP5 arasındaki fark için linkler şu sayfada geçmişti.
/home/fatih/ | Registered Linux User #384896 Mesaj Ftherg tarafından 26.03.2005 (19:48) yeniden düzenlendi. Açıklama: ek |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
eger ki seçimin ASP yönünde kullanırsan, ASP.net şeklinde değişiklik yapmanı, üstüne üstlük de c# ile daha fazla (vb.net ve j# ile kıyasla) örnek,bilgi, kitap vb. olduğundan c# ile ASP.net şeklinde son kararını vermeni tercih ederim.
c# dili ve ASP.net ile ilgili örnekler için de kitap vb. çok gereksiz. öncelikle bir c#'a giriş tutoryali ile çorbaları, ASP.net ile ASP arasındaki farklar ile ön sıcakları ardından da gelişmiş c# tutorialleri ile (regex, graphic libraries, application, session, MySQL, oracle etc.) de ana menuyu tamamlamanı tavsiye ederim.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Bence kitaplar yol göstericidir, sıkıştığında mürekkep kokusunu aldığın haşır huşur eden ve sana güven veren kaynaklardır.
Kitaplarla başlamak iyidir bence fakat nothingrows'un dediği gibi örnek yapmadıkça, yaratıcı ve değişik şeyler yapmadıkça ve tabi klasik sistemleride yapmadıkça bir anlam ifade etmez.
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul - Ortaköy
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
ASP konusunda bence de ASP yerine ASP.Net'e girmek daha mantıklı. Dil olarak ta söylendiği gibi C# kullanmalı...
Kişisel görüşüm dil olarak ne seçeceğini sen düşünmelisin. Daha önce on kere yazdım bir on kere daha yazabilirim, ben 1-1.5 yıl uğraştım ASP ile 4 sene önce ve fazla örnek yapamamdan, söz diziminin bana yakın gelmemesinden öğrenemedim, sevemedim. Ve PHP'e karşı nedensiz ve hiç bir bilgim olmadığı halde bir ön yargım, antipatim vardı ama PHP'e bir baktım ki aslında o bana daha uygunmuş ve gerçekten söz dizimini çok sevdim. Söz dizimi çok mantıklı ve çok kolay kavranabilir geldi. ASP kodlarına baktığımda boğulduğumu düşünüyorum... PHP'de ise herşeyin nerede olduğu belli.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!