Zoque.Forum
»
harddisk backup
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Viyana, Wien, Vienna
|
harddisk backup
Merhaba;
Gecenlerde büroya yeni bir harici 200 gb harddisk aldik. Genelde reklamlar ile ilgilendigimizden önceki müsterilerin dosyalarini bu harddiskte topluyoruz. Daha sonradan bir degisiklik oldugunda tekrar üzerine kaydetmesi zor oluyor. Mesela harddiskte dosyalari kopyalarken direk degismeyenleri atlayip sadece degisen dosyalari kopyalamak mümkün mü? Bu durumlar icin kullanabiecegimiz bir program varsa cok iyi olur... Simdiden tesekkürler... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: harddisk backup
Bu şekilde bir program var mı bilmiyorum ama varsa biraz tuzlu bişey olacağı kesin. Bunun yerine sunucularda kullanılan yedekleme ünitelerini deneyebilirsiniz bence. Yedekleme kasetleri kullanan bu sistemlerde 150-160gb lık kasetler oludğunu biliyorum. Kasete şarkı çeker gibi yedek alabiliyosunuz.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Veritas software'in ürünlerini incelemenizi tavsiye ederim. yedekleme konusunda baya iyi bir firmadır. Zaten birkaç ay önce Symantec ile birleşmelerini ilan ettiler. Sanırım, istediğiniz bu özellik onlarda olacaktı. Ama biraz tuzlular
. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Arkadaşım bence hiç gerek yok, tabii XP kullanıyorsanız başlat > çalıştır > ntbackup.exe yaz açılan pencerede Gelişmiş modu seç, Araçlar > seçenekler > Yedekleme türü > varsayılan yedekleme türü > değişen seç uygula de, sonra yedekleyeceğin klasörleri seç işte.
Başlat > programlar > donatılar > sistem araçları > yedekleme' den de ulaşabilirsin tabii. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Viyana, Wien, Vienna
|
Sanirim istedigim biraz zor ama ben yinede bir örnek ile anlatayim...
simdi yedek harddiski sürekli kullanmiyoruz. O anda aktif olan is ile ilgili dosyalari masaüstüne kopyalayip (kesmiyoruz cünkü bir sorun oldugunda hepsini kaybetmeyi göze alamiyoruz) orda calisiyoruz. Daha sonra is bittikten sonra tekrar yedek harddiske gönderiyoruz. sorun bundan sonra basliyor. Mesela icinde hic degistirmedigimiz dosyalari windows tekrar üzerine kopyaliyor. Veya teker teker onay vermek gerekiyor. Bunu kisaltacak yani degismeyenleri belirleyip digerlerini kaydetmesi gibi... insallah anlatabildim... Cevaplar icin tesekkürler |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Arkadaşım bende onu dedim işte yedekleme ayarlarında normal yerine değişeni seçeceksin.
Yardım bölümünde yazanları alıntılıyorum: Normal yedekleme, tüm seçilen dosyaları kopyalar ve her dosyayı yedeklendi diye işaretler (başka bir anlatımla, arşiv özniteliği temizlenir) Kopya yedekleme, tüm seçilen dosyaları kopyalar, ancak her dosyanın yedeklendiğini işaretlemez (başka bir anlatımla, arşiv özniteliği temizlenmez). Farklı yedekleme, en son normal veya artan yedeklemeden bu yana oluşturulan veya değiştirilen tüm dosyaları kopyalar. Yedeklenen dosyalar yedeklendi olarak işaretlenmez Artan yedekleme, yalnızca son normal veya artan yedeklemeden bu yana oluşturulan veya değiştirilen dosyaları yedekler. Yedeklenen dosyalar yedeklendi olarak işaretlenir (arşiv özniteliği sıfırlanır) Günlük yedekleme, günlük yedeklemenin yapıldığı gün değiştirilen tüm seçili dosyaları kopyalar. Yedeklenen dosyalar yedeklendi olarak işaretlenmez |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
win xp backup işinizi görecektir gibi geliyor. ayrıca total commander kullanıın
![]() eski dos'cuların bildiği NC ekranına benzer. bir tarafta desktop'a kopyaladığınız klasörü açın, diğer tarafa orjinal klasörü. shift+f2 ye bastığınızda değişiklik olan dosyalar işaretlenecektir. desktop tarafından işaretli olanları orjinale rahatça kopyalayabilirsiniz. eksik olan tarafı ise aktif dizinin alt klasörlerini işaretleyemiyor olması.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!