Zoque.Forum
»
Mozilla Thunderbird'ü terketmek
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: Mozilla Thunderbird'ü terketmek
Bu bilgisayar denen şeyi sadece profesyoneller kullanmıyor. Öyleki biz profesyonellerin müşterileri olacak kişilerde buna dahil. Hal böyleyken, evet bilgisayarın kullanımının basit olması gerek, icinde karmaşık ayarlar olması bircok kullanıcıyı kacırır yada soğutur. Benim bircok tanıdığım insan, en baside indirgenmiş özellikleri bile kullanmakta zorlanırken (onlara anlatmaktan dilimde tüy bitti) MT'yi onlara tavsiye etmek ve kullandırmak cok daha zor.
konuyu fazla saptırmadan sunuda ekleyeyim. Elbette opensource olan MT gelişecek ve kullanımı kolaylaşacak. Buna şüphemiz yok. bekleyip bunu göreceğiz |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: li yersiz
|
belki garip gelecek ama bu outlook express'i hayatım boyunca kullanmadım neresinde ne var in midir cin midir ne zaman top oynar çözemedim thunderbird'de de doğal olarak durum bu bana şu an da pek bi anlam ifade etmiyor 2side kullandık bi kaç kere ama öylesine yani
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir - İstanbul - Toronto
|
İlk zamanlar outlook kullanıyordum, tamam gerçekten kullanışlı olabilir ancak benim thunderbird`i seçmem kişiseldi. Çünkü linux ve linux tabanlı uygulamalara karşı sempatim var ve elimden geldiğinde gerek kullanacak gerekse bazı uygulamalarda yardımcı olarak bu sempatimi kullanılabilir bir şekilde işliyorum.
Thunderbird çok yeni bir program ve bir çok eksiği var. Ancak şunu da unutmamak lazım ki bu programı destekleyen ve gelişmesi için çaba gösteren milyonlarca kişi var. Demek istediğim bugün karışık gelen bir uygulama ya da eksik bir özellik belki bir gün içinde uygulanabilir kılınmakta. Bu raz talep durumu gibi. Uygun durum yerlerine bu gibi eksiklikleri belirttiğinizde tamamlanması için her konuda yardım alınabiliyor. Böyle bir şey ne outlook`ta (ki olamaz da zaten) ne de başka bir programda var. Burada thunderbird`in özelliği ortaya çıkıyor. Thunderbird açık kaynak ve istenilen değişiklik yapılabiliyor. Ben ilk bir süre zorlandım, kabul ediyorum. Bazı özellikleri de eksik ancak yine de kullanmaya devam edeceğim.Nasılsa bir süre sonra bu özelliklerin çok daha iyisi çıkacak. |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Ayrıca Thunderbird "eposta istemcisi" ve "haber istemcisi", yani takvim, iş planları vs. gibi hizmetleri Thunderbird'de aramayın fakat Mozilla'nın Thunderbird'ün yanında çıkarttığı bu işleri yapan programlarıda var. Yani arabanın içinde paraşüt yok demeyin.
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Şurada da sordum; cevap alamamıştım. Yine soruyorum arkadaşlar: Thunderbird'de BOYUT kolonu yok mudur? Yukarıda yazılanlara binaen bir şey daha ekleyeyim: Madem open source yazılımlar kullanıcı isteklerine göre şekilleniyor, yeni özellikler ekleniyor, kullanımı kolaylaştırıyor vb. Peki hiçbir kullanıcı bu konuda bir görüş, bir istekte bulunmamış mıdır? Çok ilginç. Madem e-posta ve haber grubu yazılımı, neden "en önemli" kriterlerden biri olan mesaj boyutu ortalıkta yok.
Kızdırmayın beni! Tamam open mopen ama olmaz bu kadar! ![]()
|
|
|
#17 (permalink) | |
|
Yer: Edirne
|
Alıntı:
@gameaux boyut sütunu mevcut. Ekteki resimde gördüğün gibi... Çember içine aldığım yere basınca açılan menüden boyutu seçersen hallolur..
/home/fatih/ | Registered Linux User #384896 |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!