|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Mozilla Thunderbird'ü terketmek
Abi olacak iş mi ya !!!! Ben bu programı ne büyük istekle kurmuştum ya. Outlook Express'in tekelinden zırtından nazından vs kurtulmak için çok konuşulan program olan MT kurmuştum ama ortlama 1 aydır kullanıyorum ve yavaş yavaş tiksinmeye başladım. Ki bir yanım halen "bu bir kabustur, olamaz, birazdan uyanıcaksın ve güzelim MT ile OE'nin eline vereceksin" dediği halde yani halen son bir ümit ile kullanmaya devam ettiğim halde olmayacak sanırım bu iş. İçimi bir hüzün kapladı ve OE döneceğiz galiba yine :( Nedir seni bu kadar üzen diyorsanız hemen anlatayim nedenlerimi. Ama unutmadan. Ben MT ile sadece NEWS takibi yapıyorum. Yani normal mail programı olarak işe yarayabilir ona bişey diyemem. Ama söz konusu news işleri olunca yok abi yok. MT'den hayır yok. Çünkü; 1) Bir kere yeni bir grup eklediğinizde o grubun mesajlarının hepsi alt alta apayrı başlıkmış gibi sıralanıyor. Ağaç sistemiyle gelmiyor yani karşınıza. Öyle olunca 2 kere tarih barına tıklıyorsunuz sıralanıyor. Sonra yukardan "göster / sırala /dizilim" seçiyorsunuz. Sonra yine yukardan "göster / dizilimler / bütün dizilimleri kapat" seçiyorsunuz. Anca bu işlemlerden sonra bizim OE ile bir gruba girince karşılaştığımız görüntüye ulaşıyorsunuz. Ben bu basit işlem için niye her seferinde bu kadar tıklama yapayimki. 2) Soldaki "news ismi" altındaki gruplar nedense ekleme sırasına göre listeleniyor. Ya ben bulamadım. Ya yok. Harf sırasına göre görmek daha iyi olacaktı OE'deki gibi. 3) OE'de bir gruba girince her zaman mesajlar ilk başlığın atıldığı tarihe göre sıralanıyor. Ama MT'de bu durum değişik. Son gelen replye göre sıralanıyorlar. Yani bu demektirki sürekli grubun içindeki görünüm oynuyor. Bu belki bazılarına güzel gelebilir o yüzden bunu çok kıl bir durum olarak saymıyorum. 4) Evet belki binary kavramı bi çok kişi için anlamsız olacaktır ama benim gibi binary meraklıları adına MT tam çile. Çünkü bir dosya yüklendikten sonra onu hd'e kopyalarken tekrar yüklüyor o dosyayı. Bunun ne kadar kıl olduğunu tahmin ediyorsunuzdur. 5) Başkaları yaşıyor mu bilmiyorum ama aptal bir sorun daha var. O da news'i geziyorum mesela 1 saat kadar. Sonra başka başlıkları okumaya çalıştığımda bana ""haber (NNTP) hatası oluştu : Limit exceeded Too much downloaded: 85.100.120.7 6980k, limit is 5000k" hatasını veriyor. Dolayısıyla ne kadar süreceğini bilemediğim bir süre boyunca newsi takip edemiyorum. Girişte dediğim gibi. Hiç bırakmadığım bir ümit ile sarıldım MT'e. Hatta sırf O'e rakip diye kullanıyordum bile. Ve kullanmaya karar verdiğim o ilk zamanlarda böyle bir mesaj yazacağımı tahmin edemezdim. Ki bazı gruplara MT'ü övmüştüm bile bazı günler. O derece sempatim vardı. Ama çoğu kayboldu artık. Ve bu maddeleri tatmin edici derecede azaltamazsam ben MT'e güle güle diyeceğim. Aklıma gelen bir kaç şey daha olursa sizleri haberdar ederim. Şu hale bak ya anti-MT adamı gibi olduk durduk yere. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir - İstanbul - Toronto
|
Re: Mozilla Thunderbird'ü terketmek
Ben Thunderbird`den memnunum açıkçası. Şu ana kadar mail ya da news ve hatta RSS özellikleri beni sıkmadı. Gerçi ben bir çok yama ile kendime göre özelleştirdim diyebilirim. Aslına bakarsan sana da tavsiyem thunderbird sitesini ziyaret edip oradan ilgili yamaları yüklemen. En azından bir paket bulamazsan forumda şunu şunu istiyorum diye bir entry girersin. En kısa zamanda yanıt verilmekte.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul - Ortaköy
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
yassax'a burda bende katılıyorum. News mesajlarını okurken bende aynı sorunlar ile boğuşuyorum. Önceleri;" Galiba ben beceremiyorum" dediğim oldu ama bir yere kadar insan dayanıyor. OE ile rahat iken MT de bu işin zor olması benden kaynaklanmıyordur galiba
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
burada -konu ile yarı alakalı- farklı bir bakış açısı var: şöyleki, bir çok yazılım duayenleri iyi bir yazılımın, "yazılım" olabilmesi için 5-10 sene gerekir diyorlar. her ne kadar ilk sürüm tarihlerini bilmesem de outlook, mt'den daha önce piyasaya çıkmış bir uygulama. bu açıdan bakıldığında mt'nin istediğiniz şeylere daha çabuk cevap vermesi biraz zaman alacaktır. bir anlamda outlook o "kırk fırın ekmeği" çoktan yemiş durumda, mt ise "uzun ince bir yolda". yani eğer ki mozilla kullanmayı seviyorsanız bir iki ay-sene vs. içinde istediğiniz bir program olacaktır mt.
alakasız bir cevap gibi gelebilir, ancak kişisel bir yorum. bu arada not, ben office outlook 2003 kullanıyorum. son olarak Alıntı:
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
Sırf adı Microsoft diye görmezden gelmek bizleri biryerlere getirmiyor. Ama yinede alternative'i severim. ( ister programı olsun ister müziği )
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Yer: Eskişehir - İstanbul - Toronto
|
Alıntı:
Şöyle bir şey daha var. Memnun olmadığımız konuları belirtirsek daha kısa sürede açıklar kapatılmaz mı?
|
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Alıntı:
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Konu direk MT değil ama yazılım arayüzleri ile ilgili. Linux'u komut isteminden değil de direk masaüstünden deneyenler, OpenOffice'i deneyenler, Mozilla Firefox'u ilk deneyenler şey diyor: "Bu program çok acayip, ben bunu kullanamam."
Halbuki bize yıllardır basmakalıp aynı şeyler aşılandıkça biz yeniyi, değişiği zor alıyoruz. İnsanoğlu böyle. Linux komut istemiyle ilgili konu açılmışken bence bu fotoğraf makinalarına benziyor. Otomatik ayarlı olan makinalarda fotoğraf çekersiniz fakat ayarları istediğiniz gibi tam yapamazsınız, hatta hiç yapamazsınız. Sadece gece çekim, gündüz çekim, yakın-uzak obje gibi 3-4 basit ayar vardır ki bunlarda yetersizdir. Ama profesyonel tamamen elle ayarlananlarda ise herşeyi kendiniz ayarlayabilirsiniz bunun yanında isterseniz otomatik, yarı-otomatik modlar bulunur. İşte komut istemide böyledir. Komut istemiyle profesyonelce her ayarı siz yapabilirsiniz ve hatta ayarlar dışında yepyeni şeyler bile ekleyebilirsiniz... gibi. Mesela çoğu kişi Firefox'un ilk geldiği halinin çok sade olduğunu söylüyor, fakat bence bu çok daha iyi. Hem boyutu azalıyor, hem de "kendin pişir kendin ye" oluyor. Sen pasta kek'ini alıyorsun, kremayı, meyveleri alıyorsun ve dilediğin gibi süslüyorsun, istediğini sonra atabiliyorsun... (eklentiler)
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!