|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir - İstanbul - Toronto
|
ISS Yetki sorunu belki de biraz Apache
Bu sabah ASP ile çalışmam gerekti ve ISS yapılandırmasını açarak (msconfig) buradan ISS`i aktif hale getirdim. Daha sonra Denetim Masasından her zamanki gibi Yönetimsel Araçlar bölümünden ISS`i aktifleştirdim. Fakat gerekli klasörü webpaylaşımına açtığımda karşıma "bu sayfayı görüntülemeye yetkiniz yok" mesajı çıktı. Ancak ben yetkilerimi değiştirmedim. ISS klasörünün paylaşım ayarları da doğru. Bu sorunun neden çıktığını anlamadım. Apache ile ilgili bir durum söz konusu değil. Bir kaç gün önce apache ile aynı anda çalıştırdığımı hatırlıyorum. Yardımcı olabilecek ya da fikir belirtebilecek olan varsa yanıt bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: ISS Yetki sorunu belki de biraz Apache
Bunu denedim. Yetki ile ilgili görünen bir sorun yok. ISS bölümünden köasörleri açıyorum ancak localden adres olarak açmak istediğimde bu yetki durumu ortaya çıkıyor.
"Sunucu yapılandırması nedeniyle oturum açılamadı", yapılandırma ayarları normal görünüyor. Gözümden kaçan bir durum var ama anlayamadım. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir,İstanbul
|
Re: ISS Yetki sorunu belki de biraz Apache
belki de cift server kurulu oldugundan hatalıdır.. IIS'in portlarına yeni port ekleyip oradan girmeyi dene.. bu da değişik bir fikir olabilir..
Mesaj nXs tarafından 14.07.2005 (17:50) yeniden düzenlendi. Açıklama: silmek istedim silemedim... |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Re: ISS Yetki sorunu belki de biraz Apache [çözüm]
Bir süre önce tuhaf bir şekilde xp açılışında şifre oturumu almıştım ve resetlediğimde bu durum kalkmıştı. Ancak bir süre sonra xp oturumunda şifremin kullanım süresinin dolduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini belirten bir uyarı aldım. Bu durumun oturum adı, kullanım alanı, yetki durumu vs. gibi bir durum sonucunda oluştuğunun farkındaydım. Bu nedenle bilgisayar adı ve oturum kimliğimi yeniden yapılandırdım. sorun burada başladı. ISS eski oturum kimliğimi kullanıyor, ben de xp`yi yeni yapılandırmaya göre çalıştırdığımdan burada uyuşmazık çıkıyor. Bu nedenle kullanıcı kimliği ISS`i çalıştıramıyormuş. Az önce garip bir şekilde aklıma gelmesi sonucu ISS kullanıcı kimliği sayfasını açıp buradan yeni kimlik ile anonim doğrulaması yaptım ve şu anda apache açık olsa dah, ISS`im normal bir biçimde çalışıyor
Kafa yordurduğum için kusura bakmayın, böyle ufak çözümü olan sorunlar bazen akıl almayacak kadar uğraş verdirebiliyor
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!