|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul - Ortaköy
|
Re: Longhorn artık Windows Vista
Ben 64 bit Windows konusunda çok ümitliyim. Çünkü dünyada standartların önemi anlaşılmış durumda ve yeni sistemler de her konuda bir standart yakalamaya çalışıyor. Özellikle donanım konusunda... İşletim sistemini birçok farklı kullanıcı tipinin ihtiyaçlarına ve donanaım üreticisinin standartlarına uydurmaya çalışmak demek birçok ara yazılım kullanılması ve sistemin yavaşlaması demek oluyordu. DirectX en basit örneğidir bunun. Playstation çok daha basit bir sistemle oyunlarda çok üstün performanslar sergilemesinin nedeni sistem içerisinde herhangi bir ara yazılım olmamasıydı. Oyun üreticileri Playstation'ın yapısını biliyor ve ona göre oyunlar yapıyorlardı. Böylelikle oyunlar çok daha yüksek performansla çalışıyordu. Macintosh bilgisayarların çok üstün performanslar sergilemesinin nedeni de bu... Adobe, Mac'lerin içini dışını biliyor ve ona göre program yazıyor. Yani işletim sistemine göre değil sistemin kendisine göre program yazıyor. Ama PC'nin içini bilmek imkansız.
Standartlar yaygınlaştıkça ve donanım üreticileri tarafından tanındıkça sistemler hızlanacaktır. Yeni 64 bit Windows da, donanım üreticileri için bu geçişi sağlama açısından güzel bir fırsat. Microsoft da bunun farkında. Umarım iyi değerlendirilir de biz de aldığımız bir bilgisayarın %20'sinden faydalanmak zorunda kalmayız... |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir - İstanbul - Toronto
|
Loghorn`un temel özelliği NTFS benzeri ancak daha gelişmiş bir türevi olan yeni bir sistemle sunulması felsefesine dayanıyordu. Ancak çalışmaların yetişmemesi ve gerekli testlerin yapılamaması nedeniyle bu işlem etelendi. Bildiğim kadarı ile bu sistem asıl olan hız ve performansı verecekti. Ancak bunun olamaması Loghorn`un Xp`den ayrılan özellikleri minimize ettiğinden 64 bit olmaması dışında herhangi bir fark yok gibi. Vista da Xp`nin 64bit haline getirilmiş şekli. Yani Loghorn ile geçişteki kullanıcı geçişini kolaylaştırmak düşüncesindeler. Ben bir süre daha loghorn`a veya Vista`ya geçmemei düşünüyorum çünkü değişen bir fark ve performan farkı görebileceim pek fazla uygulama yok. İşlemcimin 64bit olması dolayısıyla arkadaşlar vs. neden 64bitlik sisteme geçmediğimi sordular, bu bir ara zoque`de de konuşulmuştu. 64bit işlemciye geçişin erken olduğu söyleniyordu ama ben yine de geçtim :s Ancak aynı durumu işletim sisteminde gerçekleştirmeyeceğim. Tâ ki Loghorn kullanıcıya yeni dosya yapısını sunana kadar
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: istanbul samsun
|
xp'den vista'ya geçmek için ne gibi büyük gelişmelerin eklendiğini deneyip görmediğimden, vereceğim yüzlerce dolara değip değmeyeceğini bilmiyorum ama vista'da yapıp xp'de yapamadığım "aman aman bu özellik olmazsa biterim" diyeceğim vazgeçilemez bir gelişme de duymadım - okumadım, pencerelerin arkasını çevirip not yazmasam da olur.
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı: