»
işte internet explorer 7
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#21 (permalink) |
|
Re: işte internet explorer 7
Burda Firefox için hafıza kullanımı hakkında ipuçları var. Birde aşağı doğru kaydırırken fazla atlama yapıyor demişsin. Tools(Araçlar) menüsünden Options(Seçenekler) komutuyla açılan pencerede Advanced(Gelişmiş) sekmesinin altında General(Genel) sekmesinde "Use Smooth Scrolling"(Yumuşak Kaydırma Kullan gibi birşey olacakdı) diye bir seçeneği etkin kılarsan sorunun düzelecektir muhtemelen. |
|
|
|
|
|
|
#22 (permalink) |
|
Yer: li yersiz
|
microsoftun çıkardığı bir üründen bahsediyoruz hele ki bu ürün betaysa 86 kere düşünmek gerekir.
adım gibi eminim ki bu da diğer Microsoft ürünleri gibi yamalı bohçaya dönecek.
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
efendim, ie 7'nin ortalıkta dönen screenshotları ile son versyonu arasında bazı farklar var, o yüzden özellikle
- arayüz tasarımı, - kullanışlılık, - kullanıcı deneyimi gibi eksikler konusunda iddialı konuşmamanızı tavsiye ederim. (http://blogs.msdn.com/ie/archive/2006/02/01/522737.aspx adresinden arayüz yenilikleri takip edilebilir.) File - edit'in yeriye ilgili birşey yazılmış, malum o tüm windows pencerelerinde istenildiği şekilde tekrardan düzenlenebilecek şekilde ayarlanmıştır, isteyen istediği yere koyar, screenshotları alan arkadaş fantazi yapıp öyle koymuş. Standartlar konusunda da, ie'nin öyle aman aman bi iddiası yok, bill gates açıkça söylemiştir vakti zamanında, hiç umurumuzda değil diye. O yüzden 7 için değil 8 için de büyük umutlarınız olmasın Yenilikler de şunlar; http://www.microsoft.com/windows/IE/...turetable.mspx
|
|
|
#24 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#25 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
Alıntı:
Kullanıcı olarak istediğinizi seçme hakkınız var, dilek ve şikayetlerinizi ms'e gönderirsiniz, beğenmezeniz kullanmazsınız, eşinize dostunuza önermezsiniz. Ortada belli bir kullanıcı potansiyeli var, xx sayıdaki kişiler ie kullanıyor, xx sayıdaki kişiler Firefox kullanıyor, xx sayıdaki kişiler opera kullanıyor vs. şeklinde. web uygulama geliştirici olarak tüm bu browserlara, hoşunuza giden gitmeyen tüm platformalara uygun kod yazmak gibi bir durumunuz var ki, bunun için önce bu gerçekleri kabullenmek lazım. Hoşumuza gitse de gitmese de durum bu. AOL Mozilla'yı paraya boğduğunda, netscape'i desteklediği dönemlerde de bir sürü kişi ortalıkta gitsin ie, gelsin netscape diye dolaşıyordu, ama sonuç öyle olmadı maalesef. Yaşı genç olanlar bilmezler belki, forumda browser diye aratın, 5 sene öncesinin benzer konularını bulursunuz, ie'nin standartlar konusundaki tavrı o zaman da aynıydı şimdi de aynı, sadece karşısındaki aktörler değişmiş.
|
|
|
|
#26 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
Ayrıca IE'yi savunanları suçlamak niye ki?
|
|
|
|
#27 (permalink) |
|
Yer: li yersiz
|
ie'yi beğenmiyorsanız, kullanmazsınız olur biter alternatifleri fazlasıyla mevcut durumda.onlara yönelirsiniz ben bu ms ie ve bill gates düşmanlığını da anlamış değilim.tamam çoğumuz ie ve windowstan memnun değiliz ama daha iyisini yapan var mı ? şu ana kadar yok.peki niye ms office için de bu düşüncelerinizi belirtmiyorsunuz alın işte babalar gibi paket yazılım ki onun da yamaları fazlasıyla var- bütün ihtiyaçlarımızı -hem de- fazlasıya gideriyor.o zaman bu hayıflanmalar boşuna kürek çekmeye benziyor.
sistemlerde yazılan milyonlarca satır koddan bahsediyoruz bırakın da o kadar kusur kadı kızında da olsun değil mi ? biraz insaflı olalım.yiğidi öldürüp hakkını da teslim edelim. netscape popüler iken ms çıktı dan diye öldürücü darbeyi vurdu,netscape'i ringin dışına attı.o zaman kimse bunlardan bahsetmiyordu da şimdi mi aklımıza geldi. not: blackinwhite'ın dediklerine de imzamı atıyorum.
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
browser ve/ veya diğer bilgisayar programlarının olması Microsoft' un biraz daha kullanıcı isteklerine boyun eğmesine yaramaktadır.
olmayanlar içinse demek ki ellerinden bukadarı geliyor demek istiyorum diyemiyorum ![]() buradan netscape de saygı ve sevgiyle anmak isterim. 2000 öncesinde gerek browserını gerekse comminicator( yanlış hatırlamıyorsam ) ile emailini kullanmaktaydık ve zararlı bir çok açıktan uzak kalabilmiştik. netscape in browser işini devam ettirememesi bence başka nedenlere bağlıdır. bunun bir kısmı para ile ilgili olabiliri ancak esas olan pazarlama taktikleri amacına ulaşmamıştır. elbette karşısındaki ie olunca sanki ona yenilmiş görünebilir. ancak pek doğru değildir. microsoftun ie yi yeteri yada bizler tatarından istenilen şekilde geliştirmeme sebebi Firefox ve diğer browserların kullanılma oranlarının yüzdesinin halen ms' u korkutacak düzeye gelmemesi olabilir ( mi? ). ayrıca ie bedava değildir. bedava bulunabilmesine rağmen , 100 $ lık windows paketi içinde gelmektedir. Benim bildiğim şu an ms sitesinden bir ie indermezsiniz. Mesaj sahip tarafından 21.03.2006 (12:10) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
wikipediada browserların oldukça ayrıntılı karşılaştırması:
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_web_browsers ayrıca ie ücretsiz indirilebiliyor, linux altında wine'yle ie ye bağımlılığı olan program çalıştırmak için yüklemek gerekiyor, yükleniyor da.
gro.tiiy.yiit.org || Detaylı .htaccess kılavuzu, WireShark, Ruby, vs. Mesaj tapoem tarafından 21.03.2006 (14:03) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#30 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
sahip sanıyorum IE 7'yi indirebilmek için gereken authentication olayı ile karıştırmış olmalı, yoksa gerek IE'nin önceki sürümleri, gerekse de MSN Messenger gibi programlar MS'in sitesinden ücretsiz olarak indirilebiliyor dediğin gibi...
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!