»
işte internet explorer 7
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: -
|
işte internet explorer 7
herkese selam microsoftun devrim yaptık tadında çığırtkanlıklarla duyurduğu internet Explorer 7 serisinin msdn'den geliştiriciler için gönderilen ilk beta sürümü işte bu. tam versiyon numarası 7.0.5112.0. daha önce bu konuda çeşitli yerlerde yazdım. artık hiçbirine değinmeyeceğim, sadece Firefox benzerliği komedisine dikkat çekmek istiyorum. hemen üst barda RSS feed için kullanılan butonun benzerliğinden tutun adress bar ile yanyana search bar a kadar, genel olarak ön planda tutulmaya çalışan minimalist tasarım anlayışına kadar herşey aynı. henüz sadece yarım saattir falan inceliyorum. paylaşayım istedim. herhangi bir sorunla henüz karşılaşmadım ama ilerleyen günlerde sistemi çökmeye götürecek kadar mühim hatalar çıkaracağına eminim zira henüz beta-1 ve ie nin windowstaki önemini hepimiz biliyoruz. kendisine hoşgeldin derken yaşasın RSS yaşasın CSS diye yırtınan Microsoft'a da günaydın diyorum
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: işte internet explorer 7
Daha önce de 10 defa söyledim, bu file edit... yani ana menüyü kim orada kullanacak? Üstelik butonlarda öyle ayrı gayrı olmaz.
Ve bunun neden yapıldığını biliyoruz: Allah allah ff'e hiç benzemiyor ya! diyebilmek için. Ç ünkü ms'te biliyor ki insanlar siteleri gezerken en çok okları ve tab tuşlarını kullanıyor. 1-Tab en altta olmak zorunda! 2-File, edit... ana menüsü en üstte bulunmak zorunda. 3-IE ve Tarayıcı kültürüne göre kısayol ikonları yanyana ya da yakın ve eş boyutta olmalılar. Ve bunlar yapılınca Mozilla Firefoxun "benzeri" çıkacak. Hayırlı olsun, en azından ie fanatikleride csse adam gibi geçerler. Bizim için standartlara uyan her tarayıcı kåbildir.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
Firefox sayesinde IE de de gelişme olduğunu görmek güzel tabi. yok Firefox tasarım olarak örnek olmuş diyemeyiz, daha çok pazar payı kapmasıyla MS i ie7 yi daha erken çıkarmasına, ve muhtemelen daha kaliteli olarak hazırlamasına sebep olmuştur.
Firefox sayesinde bir gün istediğimiz tarayıcıyı kullanabileceğiz belki: Firefox, ie,opera v.s . mecbur olduğunuz için değil, sevdiğiniz için ie kullanırsanız işler yolundadır demektir. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Ben de IE 7'yi denemek istiyorum, yalnız XP'im Türkçe bu sorun yaratır mı?
Göründüğü kadarıyla güzel olacağa benziyor. Aslında Explorer'ın şu an kullandığımız sürümü de yanında minimalist sayılır bence tek eksiği adres çubuğunun boydan boya bir satır kaplaması ve search formunun bulunmaması. Aslında bana kalırsa o ana menü direk programdan çıkartılabilir. Ben şahsen sık kullanılanlar dışında o menüyü hiç kullanmıyorum. Bu sürümün standartları ne kadar destekleyeceğini bilen var mı? Yani CSS'nin her türlü özelliğini destekleyecek mi? Margin: auto destekleyecek mi Microsoft sitelerini teker teker standartlara uydurduğuna göre tamamen destekleyecek gibi gözüküyor.
Mesaj ZuLuuuuuu tarafından 03.08.2005 (21:34) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
|
aslında tam olarak sandığımız gibi değil. chris wilson blogunda tam olarak standartlara uymayacağını söylemiş ie7 nin
kaynak: http://blogs.msdn.com/ie/archive/2005/07/29/445242.aspx burdaki yazıdan nelerin düzeltildiğine dair listeye göz atılabilir. ama hala gelişitirmesi sürdüğünden net bir şey söylemek çok da anlamlı değil şimdi. Alıntı:
![]() küçük bir trickle geçilebilir, update dll lerinden birinde küçük bir oynama ve yine update.inf dosyasında küçük bir değişiklik yeterli türkçe sisteme kurabilmek için. ama önermiyorum zira ilerleyen zamanlarda sürüm yükseltmelerinde (ki bu sıkça olacak release e kadar) türkçe işletim sisteminde kullananlar sorun yaşayacaktır. yeniden aynı dll ve inflerin elden geçmesi gerekecektir ve 6 ya dönmek de editlenmiş dosyalar nedeni ile olanaksız hale gelecektir. beklemenizde fayda var derim soracak olursanız. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Dreams
|
Acikcasi internet Explorer'in gecmisini biraz arastirir ve bakarsaniz goreceginiz sey tarihin ilk tarayicilarindan birinin adinin gectigidir.Simdide gecmistede IE kendine ozgu bir yapi cizememis simdi oldugu gibi (belki bazi seyler standartlassada) baska yapilarin esinlenmeleri uzerine kurulmustur.IE'i kurtaran Windows sistemleri olmustur.Bence IE fazla tutulmaz.(En azindan bilincli kullanicilar tarafindan.)Kullanan kesim sadece gezinti amacli giren tarayicinin ismi veya cisminin onem tasimadigi kisiler olur.
Belki biraz fanatiksel bir yaklasim belkide biraz saldirgan bir tavir cizdim ama realiteler bize bunu gosteriyor.Eski bir Netscape ve yeni Firefox kullanicisi olarak IE'in gosterdigi performans hep beni hayal kirikligina ugratti simdide (biraz onyargili olacak ) aksi bir durumun olacagini zannetmiyorum..
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Buradaki konuda aldığım ekran görüntülerinde about ekranında 256 Bit şifrelemeyi desteklediği yazıyor.
Siz de neden 128 bit? üstelik versiyonlarda aynı. Sanırım işletim sistemiyle alakalı. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!