Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Yazılım/Software » Silinen dosyalar sabit diskin neresinde saklanıyor?

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 06.08.2005   #11 (permalink)

Binus's Avatar

Yer: Ankara
Re: Silinen dosyalar sabit diskin neresinde saklanıyor?

Alıntı:
stNonStop tarafından gönderilen mesaj:
Defrag yaparken dosyaların yerlerini değiştirme olasılığı yüksektir. Değiştirilen dosyalar. eksi dosyaların üzerine yazılması sonucunda eksi dosyaların dozulması çok büyük ihtimaldir.
o kadarda buyuk demeyelim şimdi adamlar yıllarca boyle bir durumun olmaması icin calışıyorlar.
Binus şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 10.08.2005   #12 (permalink)

soul's Avatar

Yer: LND

dosya silinirken aslında silinmiyor bir nevi flag konuşluyor o da üstede denildiği gibi boş alan olark gözüküyor.

Bunları silme olayı "wipe" olarak geçer bunu yapan bir çok program var. Yaptıkları basit olarak dosyaların üzerine rasgele dataları tekrar tekrar yazmak. Bu konuda belli standartlar var DoD gibi. Amerikan hükükmet standartları vs. Bu standartlar ve güvenlik seviyesine göre 1-30 arası data üzerinden geçme işlemi gerçekleştiriliyor. PGP Wipe bu iş için gayet uygun ek olarak BCWipe' ta güzeldir.

Ama gerçek dünyada bu çok uzun süren bir işlem. Mesela tüm HDD' yi wipe etmek falan. Ek olarka modern tüm OS lardaki swap file' ları da wipe edilmesi gereken şeyler arasındadır - bunu da eklemiş olayım -. Dolayısıyla gerçekte bir HDD den en kısa sürede *kesin* olarak data silmek için HDD' yi eritirsiniz, Anlık çok yüksek ısıya ulaşan ufak patlayıcı varyasyonları var yani bu iş için kullanılabilecek.

Geri getirme konusunda en iyi program diyebiliriz sanırım EnCase' dir. Hükümet seviyesi genelde delil olarak ele geçirilen bilgisayarların analizinde kullanılır, ve inanılmaz iyi sonuçlar verir. Ama klasik restore işlemi için uygun değil. Yüzlerce parçaya bölünmüş HDD' ler bile US' de özel bir kaç labda çok rahat birleştirilip data okunabildiği de biliniyor.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 10.08.2005   #13 (permalink)

Binus's Avatar

Yer: Ankara

konu başlığının bana birşey haytırlatmasından dolayı bende burda bir soru sorayım. Benim arkadaşlardan bir tanesinin bir iddiası vardı. HDD'lerde yadek disk var ve hdd'teki tüm veriler orda saklanıyor, yani iddia su; 20 gb'lık bir hdd aslında 40 gb. Ben arkadaşa bu iddiayı neye dayarak soylediğini sorunca ise amerikada bu tarz bir hdd üreten bir fabrikada calışan bir yakınından bahsetti. Anlayacagınız, olay dıdının dıdısı boyle dıdılamış. Ama dıdı işte boyle kafayı kurt gibi giriyor.

Soracagım soru, boyle bir olayın aslı var mıdır? en azından işiten bir arkadaş yada bilgili bir arkadaş vardır sanırım.

D.N: sanırım artık veri yok etmek için yerin dibine doğru kazmaya başlayacagız.
Binus şu an çevrimdışı  
Old 10.08.2005   #14 (permalink)

Jawussjan's Avatar

Yer: istanbul samsun

kapasitelerini yüksek göstermek için 1 GB=1024 MB yerine 1GB=1000 MB hesabını kullanan HDD üreticilerinin, bu uyanıklıkla kapasitelerinin yarısını heba edeceklerini hiç zannetmiyorum.
Old 11.08.2005   #15 (permalink)

soul's Avatar

Yer: LND

Alıntı:
Binus tarafından gönderilen mesaj:
konu başlığının bana birşey haytırlatmasından dolayı bende burda bir soru sorayım. Benim arkadaşlardan bir tanesinin bir iddiası vardı. HDD'lerde yadek disk var ve hdd'teki tüm veriler orda saklanıyor, yani iddia su; 20 gb'lık bir hdd aslında 40 gb. Ben arkadaşa bu iddiayı neye dayarak soylediğini sorunca ise amerikada bu tarz bir hdd üreten bir fabrikada calışan bir yakınından bahsetti. Anlayacagınız, olay dıdının dıdısı boyle dıdılamış. Ama dıdı işte boyle kafayı kurt gibi giriyor.

Soracagım soru, boyle bir olayın aslı var mıdır? en azından işiten bir arkadaş yada bilgili bir arkadaş vardır sanırım.

D.N: sanırım artık veri yok etmek için yerin dibine doğru kazmaya başlayacagız.
Kesinlikle yanlış Belki arkadaş başka bir şeyi yanlış anlamıştır.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

saklaniyor , neresinde , diskin , sabit , dosyalar , silinen

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 08:13.