|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Silinen dosyalar sabit diskin neresinde saklanıyor?
Dosya kurtarma programlarının bulduğu ve kurtardığı dosyalar nerede saklanıyor? Ayrıca bunları tamamen silmenin (en azından çok eski dosyaları) bir yolu var mıdır?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Silinen dosyalar sabit diskin neresinde saklanıyor?
Dosya kurtarma programların bulduğu dosyalar üzerine herhangibi bir bilgi yazılmamış dosyaları okuyor. Sürekli yazılıp çizildiğinden HDD verinin silinmesi kolay yoldan burası boş diye işaretliyorsun ve kullananıma açıyor. Dosya kurtama programlarında veya ekiplerinde en önemli uyarı "herhangi bir işlem yapmayınız, kurtarma işleminin başarı oranını düşürmüş olursunuz" diyedir. Bunun sebebi silinmiş dosyanın verilerin hddden silinmemiş olması. Siz üzerine bir şey yazarsanız. Bilgiyi tamamen kaybetmiş olursunuz.
Hdd yi tamamen sıfırlamak için üzerinde mıknatıs gezdirebilirsiniz (Şakadır denediğim bir şey değil )
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Sabit disk üzerinde temel olarak iki bilgi tutulur. Bir, dosyanın bilgilerinin manyetik diskler üzerindeki adresi; bir de o dosyanın bilgilerinin bulunduğu bölüm (belirtilen adreste). Windows gezgininden veya herhangi bir yerden dosyayı sildiğinizde aslında o dosya aynen sabit diskinizde kalır ama adresin tutulduğu bölüm silinir, yani sabit diskinize dosyanın nerede olduğunu unutturursunuz. Herhangi bir işlem yaptığınızda da sabit diskiniz mesela sildiğiniz dosyanın bulunduğu kısımda aslında dosya verileri olduğunu unuttuğu için üstüne başka bilgi yazabilir ve eski dosya tamamen bozulmuş olur, geri kurtarılamaz.
Dosyaları sisteminizden, geri kurtarılamayacak bir biçimde tamamen kaldırmak için çeşitli programlar mevcut bildiğim kadarıyla ama ben hiç denemedim ve o konu hakkında pek birşey bilmiyorum maalesef. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
|
Cevaplar için teşekkürler.
Alıntı:
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
bir kaza sonucu yanlış hatırlamıyorsam 1,5 Gb lık bir partitionumu formatlamıştım.ontrack easyrecovery tool ile o partitiondan 3Gb dan fazla sağlam dosya kurtarmıştım. bazı mp3 ler birbiri içine geçişti(marge) ve hiçbirinin ismi yoktu(progra file1,file2 diye adlandırmıştı)
hatta çok ilginç bence, olaydan 2 yıl kadar önce yanlışlıkla sildiğim bir mp3 de neredeyse tamamen kurtarıldı. defalarca formatlanmasına,defrag edilmiş olmasına ramen. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Biraz porgramcılık kısmına girecek belki ama sorayım: Peki silinen bu dosyalara nasıl ulaşabiliriz. Yani kurtarma programları olmadan. Anladığım kadarıyla Windows gezgininden ulaşılamıyor. Ya da şöyle sorayım: Bu kurtarma programları bu dosyalara nasıl erişiyor?
Bir de, defrag demişken, disk birleştirme işlemi sonrası da bu dosyalar kaybolmuyor mu?
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
benim kullandığım easy recovery, raw recovery denen yöntemle çıkardı bukadar dosyayı. programın yardım dosyasında, yazdığına göre b yöntem şöyle işliyormuş: tüm hdd milim milim taranıyor ve bilinen dosya türlerine ait izler aranıyormuş. dosya olduğu şüphelenilen veriler çıkartılıp windowsun okuyabileceği hale getiriliyormuş.
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|