|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
[Windows Hatası] - Program kurmaya çalışırken 'bellek written olamadı' hatası
Ekteki resimde de görülebileceği üzere, herhangi bir .EXE, .MSI vb. dosyasını açmaya çalıştığımda bu hatayla karşılaşıyorum. Windows Installer'da mıdır sorun nerededir? İşletim sistemi Windows 2003 server. En son güncellemeler de kurulu. Son birkaç gündür yaşamaya başladım bu sorunu. Söz konusu dosyaları başka bilgisayarlarda çalıştırdığımda sorun yok. Burada neden olduğunu anlayamadım. Aynı sorunu yaşamış olan ya da konu hakkında fikri olan var mıdır?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: [Windows Hatası] - Program kurmaya çalışırken 'bellek written olamadı' hatası
RAM'lerinde sorun var gibi gözüküyor. Yani bir donanım hatası muhtemel.
Ama donanımına bağlı olarak çalışan sistem dosyaları da arızalanmış olabilir. İyi bir sistem optimize programı ile sistemi inceleyebilirsin.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: [Windows Hatası] - Program kurmaya çalışırken 'bellek written olamadı' hatası
Bilgisayarda çok miktarda bellek kullanan bir sürü program mevcut; bellekten olduğunu sanmıyorum. Hatayı (şu an için) yalnızca kurulum dosyalarını çalıştırırken veriyor. Anlamadım ben de. Netten araştırdım biraz, virüs, trojan vs. ihtimali olabilir demişler ama sistemi en güncel programlarla taradım ve bir şey bulamadım. Dediğin sistem dosyaları hangi donanıma ait olabilir. Sürücüleri kastediyorsun herhalde.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Dikkatimi çeken bir sorun şu oldu: Sadece MSI ve bazı EXE kurulum dosyalarını çalıştırmıyor. Yani sorun RAM'den kaynaklansa her şeyde aynı hatayı almaz mıyım? VS .NET IDE'si kullanıyorum mesela. Hatta farklı uygulamalar için ayrı ayrı IDE açtığım oluyor ama hiç bellek hatası almıyorum.
Geçen gün ACDSee'yi kurmayı denedim; aynı hatayı verdi. Kendi yazdığım uygulamaların kurulum dosyalarını çalıştıramıyorum; çünkü bunlar MSI dosyaları. Acaba .NET Framework ile mi ilgili? Bilemiyorum. Zaten format atıp yeniden kurdum Windows server'ı Bütün güncellemeleri, yamaları vs. yükledim ama aynı sorun devam ediyor. Bu da, sorunun kaynağının donanım olması ihtimalini kuvvetlendiriyor sanırım.Neyse... Başa gelen çekilir
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
e-XPLoDeR: - Kusura bakma biraz geç cevap yazdım
gemeaux: - Evet bayağı geç oldu. Format attım ![]() Öncelikle donanıma bağlı sistem dosyaları konusuna açıklık getireyim. Bir nevi sürücü diyebiliriz. Ama sürücüden farklı olarak, sadece donanım o anda aktifken çalışıyor. Mesela web kameramızı çalıştırdığımız zaman USB bağlantısı kuran dosyalar çalışır. İşlemciye aşırı yük bindirir bir kaç ms. Ama sorun bundan olamaz. (Bir sefer benim başıma gelmişti. O yüzden böyle bir şey söyledim )Dediğin gibi. .NET Framework ile ilgili büyük ihtimal. Benim de bu konuda araştırma yapmam lazım. Kolay gelsin
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Arkadaşlar, Windows server 2003 Service Pack 1'i yeniden yükledim. Şu anda sorun yok. Çok ilginç. Sebebini hala bilmiyorum. internet'in altını üstüne getirdim ve aynı mesajın yüzlerce sebebi olduğunu gördüm. Sonra da MS sitesinden W2K3 SP1'i indirip (en güncel sürümünü indirirsem belki işe yarar, diye düşündüm) kurdum ve sorun ortadan kalktı.
Off windows off!!....
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|
olamadi , written , bellek , calisirken , kurmaya , program , hatasi , windows |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!