Zoque.Forum
»
Ücretsiz Opera Lisansı
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Ücretsiz Opera Lisansı
Bu konuda açıklama yok ama belki ileri versiyonlarında ilgili serial kodları çalışmayabilir. Bana kalırsa Opera yavaş yavaş ücretsiz yazılım olmaya çalışıyor fakat daha önceki ücretle programı satın alanlar nedeniyle bunu birdenbire yapamıyor, mesela 250 ziyaretçi gönderene ücretsiz serial kodu kampanyası biten bu kampanya yerine hala devam ediyor. Zaten reklam destekli olarak eski yazılımı kullanılabiliyordu. Opera'yı tanımayanlar için biraz Opera'dan da bahsetmek yerinde olacaktır:
Opera sadece tarayıcı değil internet temelli bir desktop programı diyebiliriz, diğer tarayıcılar ile kıyas edilemeyecek özelliklere sahip, tab özelliğini yanılmıyorsam ilk kullanan program, tarayıcınızı sesli komutlarla yönetebilme özelliğine sahip, mouse hareketleri kullanarak sayfaları daha hızlı yönetebiliyorsunuz, kendi javascriptlerinizi ve kendi style dosyanızı kullanarak web sayfalarını dilediğiniz şekilde görebiliyorsunuz. Nota kopyalama özelliğiyle kalıcı ve gruplandırılabilir bir clipboard sahibi olabiliyor, bütünleşik RSS,news, mail ve download yöneticisi ile diğer yazılımlara ihtiyacınızı en alt seviyeye indirebiliyorsunuz. Sayfaları her zaman IE gibi göstermeyebiliyor, ie de çalışan her JavaScript Opera'da çalışmayabiliyor fakat 4 senelik bir Opera kullanıcısı olarak hiçbir tarayıcı ile değişmem, ne de olsa Dünyanın en hızlı browseri ![]() |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Download Opera 8.5 |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
opera kullanış kolaylıkları ve hızı ile mevcut browserlarin hepsinden daha iyi.
şimdi ücretsiz olması çok daha iyi olmuş. diğerlerinde olmayan gayet güzel özellikler ile ilgili bir resim:
|
|
|
#15 (permalink) |
|
|
emremer'in mesajını görünce ben de beğendiğim 3-4 özellikten bahsetmek istedim. Tabi bunlar hızlıca aklıma gelenler. Daha yazılsa neler neler çıkar..
Bence Opera bu hamlesiyle ortalığı biraz karıştıracaktır. 9.0 sürümünde daha fazla hızlanmayı ve CSS ile ilgili sorunlarını da halledeceğini düşünürsek (ki böyle söyleniyor) bence kullanım oranında bariz bir artış olacaktır. eklediğim resimdeki 1. maddede yanlış ifade etmişim. şöyle olacak; 1-Bir adresi kopyaladıktan sonra [CTRL+V] + [ENTER] yapmak zorunda değilsiniz. |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Opera render sorunlarını düzeltse belki de "alternatif" tarayıcı olmaktan çıkıp 1 numara olacak ama maalesef en önemli özellik olan düzgün render etme olmadığı sürece yanında 34235435435 tane güzel özellik de gelse olamaz...
Yine de destek olmak lazım. Mesaj ZuLuuuuuu tarafından 21.09.2005 (21:20) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: İstanbul - Ortaköy
|
Mobile sürümü de hala ücretli. Alternatifi olmadığı için sanırım. SmartPhone'larda kullanılabilecek daha iyi bir browser yok.
Bunun yanında normal sürümün artık ücretsiz olarak dağıtılmasını ben Opera adına eziklik olarak görüyorum. "Kimsenin para verip aldığı yok, bari ücretsiz dağıtalım" der gibi bir halleri var. |
|
|
|
|
|
#19 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
Biliyorsunuz, emailler Google' dan önce paralı olmaya doğru gidiyorlardı. benim uzun süre kullandığım, mail.com, ücretsizken ücretliye dönmüştü... şimdi baktım yeniden bedava... peki eski müşterilerini geri alabilmişler midir? hayır. Belki opera' da geç kalmış olabilir, olmayada bilir. Opera' nın değişik eklentilerle , özelliklerle ve iyi bir kampanya ile Firefox' dan olmasa bile ie ' den çalmasını arzu ederim. Opera gibi köklü bir kurumun, kararlarını bazı kriterler ve geleceği görme bazında aldıklarını düşünmek istiyorum. İstedim. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul - Ortaköy
|
Alıntı:
IE'nin ücretsiz dağıtılmasındaki amaç neyse Opera'nın parayla satılmasındaki amaç da aynıdır; para kazanmak. Ve "iş" yapan firmaların öncelikli hedefi para kazanmak olmalıdır. Yoksa batarlar. Ve bence bu yolda yapılacak her türlü pislik de mübahtır. Tekelcilik bile!! Microsoft bunu biraz başarır gibi oldu ama şimdi karşısında "open source" belası var. Ben adım gibi eminim ki Opera da eğer elinden gelse en az Microsoft kadar tekelci olur ve standartları istediği gibi belirler. Çünkü Firefox gibi değildir. Para kazanmak gibi bir amacı vardır. Böyle bir amacı olan şirketin malını ücretsiz dağıtması bence ezikliktir. Doğru düzgün iş yapamadıklarını, tercih edilmediklerini ve para kazanmak için kafalarında başka planlar olduğunu gösterir. Neden böyledir demiyorum. Böyle olmak zorundadır. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!