|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
peki ya firewall? (önerileriniz)
antivirus programlarının konuşulduğu şu günlerde güncel bir konu olsun istedim. önce blackice, sonra da zone alarm ile uzun yıllar mutlu mesut yaşadım geçen gün zone alarm pro 3'ümü kaldırıp yerine son sürümünü kurdum, ancak pek alışamadım. eski sürümle aynı güvenlik derecesinde olmasına rağmen zone alarm'ın izni olmadan uninstall bile yapamıyorum.zone alarm pro 3'e dönmeyi düşünüyorum, yada sizin önerileriniz varsa? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: peki ya firewall? (önerileriniz)
ZA'nın son sürümü gayet güzel olmuş. Ben uzun süre 4.5 sürümünü kullandım. Sonra 5'i denemiştim; berbat bir şeydi (en azından benim için). Çok yavaş çalışıyordu. Kaldırıp 4.5'a geri döndüm. Yakın bir zamanda da 6. sürümü yükleyip kurdum, memnunum. Gerçi firewall'dan başka bir özelliğini kullanmıyorum. Anti virüs, spy vs. için başka programlar kullandığım için buna gerek olmuyor. Sonuç olarak da benim gibi kullanıcılar için sürüm fark etmiyor aslında.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: LND
|
ZA ve Outpost çok iyiler, WinXP kullanıyorsanız Kerio da süper bu içinden başkada pek yok diyebilirim. ZAmanında 15 tane kadar firewall test etmiştim, en iyileri bunlar. Ek olarak www.firewallleaktester.com
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Alıntı:
ne yapayım ben?
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Tam olarak bilemiyorum ama yeni birçok özellikl eklemişlerdi 5. sürüme. Belki de benim kurduğum kararsız (unstable) sürümdü. Hatırlamıyorum. Şu an dizüstü bilgisayarımda 5.0 kurulu ve sorun yok.
Son sürüm ise hız bakımından sorunsuz çalışıyor. Henüz herhangi bir yamuğunu görmedim. Ayrıca programlara izin verme / yasaklama seçeneğinin dışında derecelendirme sistemi de getirilmiş. Sadece firewall için ZA 4.5 da yeterli bence. Ayrıca 6.0: http://www.zonelabs.com/store/conten...try=US&lang=en 4.5'i bulamadım.
Myself me = new Myself(); Mesaj gemeaux tarafından 07.09.2005 (15:26) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: li yersiz
|
ZA yeni başlayan ve orta-üst seviye kullanıcıları için ideal
ama eğer tam koruma(gerçi olmaz hiç bir zaman ama neyse ) diyorsanız kerio personal firewall diyorum işin özü ZA 4 ise kerio personal firewall 4,5 olur ZA pro daha iyi çözüm olur elbette
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Agnitum Outpost Firewall son zamanlarda oldukça tanınmaya başladı. Ben de denedim ve oldukça iyi sonuçlar veriyor. Denemekte fayda var.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
soul'un vermiş olduğu link beni korkutmaya yetti.
cok detaylı bir test sitesi. Kendi üzerimde uyguladım. sadece 2 testten gecebildim. olayın sadece firewall olmadığını görmuş oldum.
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!