Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Yazılım/Software » GPRS (Radius) Server

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 29.05.2006   #11 (permalink)

cgencer's Avatar

Yer: istanbul
Re: GPRS (Radius) Server

paket radyoculuğu ve bunun üzerinden data taransferi için lisans almazsan radyo ve telsizcilik kanunun ihlalinden hapis yemen çok mümkün; casus damgası dahi yiyebilirsin. eski bir dostum amatör radyocuydu ve bu konularda zamanıda detaylı bilgi vermişti. ama yayın lisansın varsa, amatör radyocuları zaten aralarında bu şekilde data transferleri hep yapıyorlar; hatta bir ara amatör radyo üzerinden bbs işletildiğini de duymuştum.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 29.05.2006   #12 (permalink)

Karakan's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 5

amatör lisansı o kadarda sorun degil,bi defasında niyetlenmiştim,sorular fln basit..ama tembelligin gözü cıksın..gitmedim sınava (: aslında almak lazım..zarar etmez
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 29.05.2006   #13 (permalink)

soul's Avatar

Yer: LND

Aslında bu radyo olayı da fena değil gibiymiş. Dediğim gibi sonuçta olacak bir şey ancak biraz kasma ve vakit lazım. Bu ikisi birlikte olur da yaparsam inşallah yayınlarım tutorial gibi.

Cep telefon hattini ücretsiz olacağını düşünüyorum (olmasa da gene ucuza gelebilir). Mesela şu an 500 dk. sı 10 YTL gibi civarlarda hatlar var. Gayet ucuz yani radyoyu o açıdan kasmaya gerek yok.
Old 29.05.2006   #14 (permalink)

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104

Son iki aydır tam bu olayı düşünüyordum. Ancak cep telefonlarının nasıl kullanılcağı ile ilgili bilgi eksiğim vardı. Bu konu çok güzel oldu. Ancak tam bir çözümün anlatımına ihtiyaç var.
ssonmez şu an çevrimdışı  
Old 29.05.2006   #15 (permalink)

Karakan's Avatar

ben nacizane fikrimi söyleyeyim o halde..
bir bilgisayara (misal Laptopa) baglı GSM modem (GPRS modemi olması da gerekmez bu durumda) dial-up baglantıyla diger telefonu arar..aranan telefonda (otomatik cevapda olması gerekir bu durumda) desktop PC ye,yada bi elektronik düzenek ile ADSL modeme baglıdır (internette cok ucuza mal edilebicek PCB boardlar var,ethernet kartları,arabirimler hatta embedded web serverlar dahi..) böylece GSM sinyali üzerinden iki PC arasında bi network oluşur..
yalnız şöyle bir alternatif çözüm olabilir..eger hattın DATA servisi var ve ücreti de makul ise,50kbps ve üstünde veri transferine izin veriyor..ama GSM sinyali üzerinden sadece 9.6kbps,hata düzeltmesi yok sayılırsa maksimum 14kbps lik bi baglantı elde edilebilir

bence yetersiz bir hız..Radyo frekansından daha yuksek bi hızın elde edilebilecegi kanısındayım(gerci o da günümüzde kullanılan baglantılara oranla cok düşük kalıyor)

Unutmadan..bir arayıp sormak lazım..tam emin degilim ama Telsim de aylık sınırsız GPRS 55ytl + vergiler gibi bişeydi..hatta kontörlü hatlar için ön ödemeli 750 kontör yüklenince sınırsız GPRS kullanabiliyorsunuz..

@soul radyo olayının bence en güzel yanı tamamen ücretsiz olması
Old 29.05.2006   #16 (permalink)

soul's Avatar

Yer: LND

Alıntı:
Unutmadan..bir arayıp sormak lazım..tam emin degilim ama Telsim de aylık sınırsız GPRS 55ytl + vergiler gibi bişeydi..hatta kontörlü hatlar için ön ödemeli 750 kontör yüklenince sınırsız GPRS kullanabiliyorsunuz..
Sınırsız için rakam böyleyse ve zaten hiç kasmaya gerek yok

radyo kesinlikle güzel gözüklüyor iki üç sorun var şehirlerarası durumda çalışmayacaktır herhalde, ikincisi benim gibi bir adam için biraz fazla kasar ama evet daha mantıklı.
Old 30.05.2006   #17 (permalink)

Karakan's Avatar

Ücretlendirme:
Telsim için Kademeli GPRS ücretlendirilmesi :
0-5 MB 0,001500 YTL/kb,
5-10 MB 0,001250 YTL/kb,
10-25MB 0,000900 YTL/kb
25-50MB 0,000500 YTL/kb,
50-100MB 0,000500 YTL/kb
100MB-1GB 0,000 400YTL/kb
1-10GB 0,000350 YTL/kb
10GB+ 0,000300 YTL/kb
1 Aylık sınırsız kullanım içeren GPRS Protokol paketi 50.000.000TL / Ay. 50 YTL / Ay.
MyCep için: Kontörlü GPRS aboneliğinden faydalanabilmek için abonelerin hattının aktif olması, GPRS ayarlarını yaptırması; kontör bakiyesinde en az 750 kontör bulunması, GPRS servisini açtırması gerekmektedir.

dogru hatırlıyormusum

NOT:İşyerlerinin yoğun bulunduğu ve cep telefonlarının fazla kullanıldığı Gayrettepe, Taksim ve Maslak semtlerinde yapılan web performansı testlerinin sonuçlarında, Telsim'in en yakın rakibinin performansından yaklaşık 2 kat daha hızlı web bağlantısı sunduğu görüldü. (Habere ulaşmak için: www.itb.com.tr)

NOT 2: hepsiburada.com dan yada yetkili satıcılarından GPRS PCMCIA kart alırsanız 3 aylık Telsim sınırsız GPRS baglantısı hediye ediliyor. detaylar..

NOt 3: ODTU deki Radyo Modem sunucusu 12kbps hızındaymış ODTUnun ücretsiz dial up hatları gibi bu hizmeti de en düşük hızlarda demekki(:
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

server , radius , gprs

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 03:12.