|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: LND
|
GPRS (Radius) Server
Biraz abuk bir arayış gibi gelebilir ancak GPRS Radius server yada benzer bir şey arıyorum, bu tip bir yazılım hakkında bilgisi olan var mı ?
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Re: GPRS (Radius) Server
olurlar mı bilmem ama belki www.navturk.com dan birileri yardımcı olabilir. 444 0 NAV
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
http://www.freeradius.org/
umarım yardımcı olur,bir ara bende FCT sistemi yapmaya calısmıstım..o sıralarda bookmarklara ekledigim sitelerden. Merak ettim GPRS server ile TNN gibi bi servis mi kurmayı planlıyorsun (:
Makale || Matematik yalan söylemez. || ArtDusunce || differentiate yourself from others. Mesaj Karakan tarafından 28.05.2006 (17:18) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Ya aslında konu biraz tuhaf,
Aile hattı tarzı iki cebin biri evde biri ise yanımda olacak yanımdaki evdekini arayacak o da modem gibi çalışpı evdeki bilgisayar üzerinden (sabit internetten) internete çıkmamı sağlayaak bu da tabii ki ucuza internet demek ![]() Ancak pratikte çalıştırmak biraz kasacak sanırım
|
|
|
#7 (permalink) |
|
GSM sinyali üzerinden data transferi(anladıgım kadarıyla bunu yapmaya calısıyosun),pratikte o kadar zor degil aslında ama GSM sinyalinin bandwidth sınırı 9.6kbps gibi bişey olması gerekiyor.Cok düşük yani..Üstelik iki modem arasındaki exchange,baglantıyı oldukca yavaslatacagını düşünüyorum(en azından baglanması uzun sürebilir).
Birde şu var,eger kullanacagın hat tamamen ücretsiz degilse acıkcası hiç de girilebilecek bi iş gibi gelmiyor bana,cünkü transfer ettigin veriye göre degil,arama yaptıgın süreye göre ücretlendirileceksin.GPRS bile daha ucuza gelir gibi gözüküyor. daha evvel GSM üzerinden degilde,telefon santrali üzerinden dahili numara kullanarak bir bilgisayarı interneti olan bir bilgisayar üzerinden internete kavusturmustuk (: o kadar zor bi işlem degildi,GSMde de pek fark olmasa gerek..sonucta iki telefonda modem olarak gözükecegi için..
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
sınava calışırken aklıma geldi (:
türkiye amatör telsizciler derneginin web sitesinde telsiz modem gibi bi uygulama örnegi vardı..o tarz bi yöntem daha etkili olabilir aslında,GSM i tamamen devre dısı bırakıyorsun böylece..hatta elindeki telsiz iyi bi telsiz ise şehir içindeki her noktadan röleye,röleden de internete cıkıs alabiliyordun.. http://www.antrak.org.tr/turk/packett.html adresine bi göz atarsın.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!