Zoque.Forum
»
Acronis TrueImage 9.0 - Pratik Kullanım Klavuzu
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) | |
|
Yer: Stuttgart
|
Re: Acronis TrueImage 9.0 - Pratik Kullanım Klavuzu
Alıntı:
True image i uzun zamandir kullaniyorum. Sorunu gördüm biraz yardimci olmaya calisayim. sorun da tam olarak anliyamadigim seyler var. Ben yazina göre degil de isin nasil yürütültügü hakkinda bilgi vereyim, bu da sana bir yol gösterebilir. Diskin alani 30gb ise ve bunun 12 gb dolu ise, komple yedek alindigin da program 30gblik bir paket vermez bize. 12gblik dolu alanin sikistirilmis halini verir. Ama paket 30 gb lik bir diskin yedegi gibi gözükür Türlü yedekleme ihtiyaclari olabilir. Ancak en cok kullanilani, sistem kurulu sürücünün yedeklenmesi ( genellikle yeni ve tam tesekküllü halde istenilen programlar kurulduktan sonra yapilir.) Tutacak alan bir cd´den ya da bir dvd den büyük ise; olusturulacak paketin kacar gb olucagi yedekleme esnasinda belirtilir. program ona göre paketi bölerek hazirlar. Bunlari dvd ye yaktigini düsünelin, her birinin bir sira numarasi zaten vardir. Programa ilk parcayi verdikten sonra gerisini zaten isteyecektir. "yeni yapılacak bir Boot olayında, kurulum bu DVD'leri okuyabiliyor mu?" Paketin kurulumu; eger bu isletim sistemi icerikli bir paket ise, Windows icindeyken True image programindan bir boot cd i olusturmalisin. Bu cd ile pc acilisinda dos altindan True image programina girilir ve buradan paketi kurabilirsin. Hatta hatta bu alandeyken, sürücüne format atabilir, yeniden olusturabilir, birden fazla isletim sistemi kullaniyorsan eger bilgisayarin da öncelik hakki ayari yapabilirsin. Yazimi fazla uzun tutamayacagim, vakit sinirli biraz. Ama anlattiklarim sana yardimci olur diye düsünüyorum. Önemli bir nokta da su ki, örnek olrak 30 gb veya 8 dvd gibi boyutlarlardan bahsetmissin. Tavsiyem eger alinan yedek bir isletim sistemi ve icindeki programlar ise, o sürücünün yedegi alinirken sürücü de gereksiz seylerin bulundurulmamasi ya da yedek esnasinda onlarida yedeklemen icin secmemen. Ne kadar kücük bir paket hazirlarsan o kadar kolay ve rahat sistemi yedekteki haline getirebilirsin. Ama bu yazdiklarim sistem harici yedekler icin gecerli degildir. O kisisel olarak yapilacak isine bagli. Mesela benim sistem yedegim sikistirilmis 2,5 gb civarindadir. Bir dvd icine haydi haydi sigar ve paketin kurulumu vasat bir pc de 4,5 dk sürmektedir. Kolay gelsin Mesaj apiko tarafından 31.08.2007 (00:45) yeniden düzenlendi.. Açıklama: ekleme yapildi |
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Acronis TrueImage 9.0 - Pratik Kullanım Klavuzu
Bilgilendirme için çok teşekkürler Apiko.
Aslında bu soruyu kişisel bilgisayarım için sormuştum. Haklısın, eğer şirket bilgisayarları için klonlama yapacaksak, boyutu minimumda tutmamız, zaman ve efort açısından bizim için en uygunu olur. Fakat ben evde kullandığım kişisel dizüstü bilgisayarımın diskini klonlamak istemiştim. 120 gb olan C'de, sürekli kullandığım programlar, güncellemeler vs. yaklasık 30 gb yer tutuyor. Özellikle HP'nin driverlarını yükle yükle bitmiyor. (HP Backup kullanmayı sevmiyorum, manual olarak kurulum yapmak ve bilgisayarıma neleri yüklediğimi bilmek hoşuma gidiyor. Diğer türlü HP ile bir sürü gereksiz programda bilgisayarınıza girmiş oluyor ne yazık ki) Bu yüzden tam kararlı bir sistem durumunun, yedeğini alıp, olurda ilerde doğabilecek sorunlar olursa, bu yedek üzerinden geri dönüş yapabilmeyi istemiştim. Böylece unattended kurulumlu bir windows hazırlayacak, driverlar, güncelleştirme paketleri, sık kullandığım programlar, hatta yüklemesi bana zor gelen programlar (Photoshop CS3, flash CS3..) otomatik bir şekilde bilgisayarıma kurulacaktı. Bu akşam Vmware üzerinden bir sanal makinemde, bu dvd'lere bölmeyi test edeceğim. Önce sanaldan yapmak, daha hayırlı olur galiba ![]() Teşekkürler..
|
Zoque'a hoşgeldiniz!