Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Yazılım/Software » Acronis TrueImage 9.0 - Pratik Kullanım Klavuzu

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 23.11.2005   #1 (permalink)

Binus's Avatar

Yer: Ankara
Acronis TrueImage 9.0 - Pratik Kullanım Klavuzu

Norton Ghost konusunda bahsettiğim Acronis programının pratik bir şekilde nasıl kullanıldığını anlatan bir yazıyı buraya da eklemeyi uygun gördüm. 6035'in bir ÖM si üzerine biraz zaman ayırarak kısa bir anlatım hazırladım. ( keske resimler ile de süsleyebilecek zamanım olsaydı )

Konuyla ilgili olarak bir kaynak var mı bilmiyorum ama kademe kademe anlatmaya calışacağım;

1. Acronis TrueImagine 8.0 programını önce kuruyoruz. ( 9.0 sürümüde olabilir)

2. "Start>All programs>Acronis>...>Bootable Rescue Media Builder" tıklatıyoruz.

3. Açılan pencerede Next tuşuna basarak sonraki sayfaya geciyoruz.

4. Burda bir liste cıkar, gözüküyorsa şayet CD-RW yada DVD-RW aygıtını seciyoruz ve Next diyorsun.
Burda flash memory yada yazılabilir tüm aygıtlar cıkabilir. İstediğiniz bir tanesini secebilirsiniz. Ben şimdilik size CD olanı tavsiye edecem. (Unutmadan boş bir CD'yi CD-RW yerleştiriyoruz)

5. Proceed tuşuna basarak yazım işini onaylıyoruz.Burda program kısa bir sürede sana gerekli CD'yi hazırlıyor.

Buraya kadar ki kısım 1. aşama idi. Şimdi 2. aşamaya geciyorum.

1. bilgisayar CD'den boot edecek şekilde restart atıyoruz.

2. Boot menüsü çıkınca ilk secenek olan ve yanında "Full..." yazan seceneği seciyoruz.

3. Acronis Bootable CD yüklenip son aşamaya gelince, program penceresinde Back-up seceneğini seciyoruz.

4. Next diyoruz.

5. Burada The entire disk contents or individual partition seceneğini seçip Next diyoruz.
Bu secenek anlaşılacağı gibi bir sürücünün tamamını yedekler. İstenirse bir sürücünün belli dizinlerinin yedeklerini alabilirsiniz.Tabi bunları sonra denersiniz.

6. Yedeğini alacağımız sürücüyü seciyoruz. Tahminen bu C: sürücüsü olur. daha fazlasını secmemek ilerleyen aşamalarda sorun cıkmamasında faydalı olur.

7. çıkacak uyarıya OK deyip geciyoruz.

8. Bu aşamada imaj dosyasını nereye oluşturacağını seciyorsunuz. Bu C: sürücüsü haricinde bir sürücü olacak. Dosya ismini de belirttikten sonra Next diyoruz.
Ek; dosya ismini yazdığımız kısmın sonunda bir yıldız goreceksiniz. Bu yıldız otomatik olarak size bir dosya ismi oluşturur.

9. Create new full Back-up Archieve diyoruz.

10. Use default options diyebilirsiniz. Bu secenek standart olan bir ayarda yedek almanızı sağlar.Next deyip sonraki aşamaya gecebiliriz.

11. Burada Not yazmak isterseniz diye bir kısım çıkıyor. Burayıda atlayabilirsiniz.

12. İşte son kısım Proceed tuşu ile onay vererek işlemi başlatip imaj alma işini bitirmiş olursunuz.

13. Pencerede ki çarpıdan kapatıp bilgisayara restart atarak olayı bitiriyoruz.
/**************************************

Burada 10. maddede ki 2 secenek arasındaki farkı anlatayım hemen;

Set options manually seceneğini secerseniz imajın sıkıştıma özelliğini (Compression level) değiştirebilirsiniz. Normal ayardan High olana getirerek alacağınız imajin daha az yer kaplamasını sağlayabilirsiniz. Ama GB'lar fark edecek bir fark oluşmuyor tabiki. 500-600 MB fark ettirebilir. Birde söylenen kaplayacagı alan tahmini bir değerdir. Gercek yer kaplaması farklı olabilir. ( 9.0 sürümü daha iyi tahmin ediyor galiba )

Bunun haricinde İmaja şifre verebilirsin. Ben hiç vermedim. Bir sorun ile karşılaşmamak için şifre koymayın.

İmaji 700MB yada 3,4GB dosyalar şeklinde böldürerek (archive split diye gecer menude) boş DVD yada CD lere yazacak şekilde ayarlayabilirsiniz. İlk denemede bunu atlayabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda deneyiminiz artarsa denersiniz.

Bunun haricinde ki seçenekler ise pek kullanmayacağınız özellikler. Sizlere tavsiyem set options manually kısmında sadece Compression level'ı arttırmak olabilir. (Şimdi baktımda Bootable CD'de bu secenekler zaten yokmuş )

**************************************/

D.N: Anlattıklarımda farklılık olabilir. Ayrıca bu anlattıklarımı, programı windows içersinde açarakta yapabilirsiniz. Ama Boot ederek acarsanız daha fazla bir performans alabilirsiniz. Seçim size kalmış.

CD yazma işlemi programa bağlılıktan bizi kurtarıyor. Burdan sonra Acronis'i kaldırabilirsiniz. Çünkü yazdığımız CD bize her zaman yetecektir.
Binus şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 24.11.2005   #2 (permalink)

Yer: Hannover.DE - Mersin.TR
Re: Acronis TrueImage 9.0 - Pratik Kullanım Klavuzu

zaman ayirdigin ve detayli anlatimin icin tesekkur ederim, bana cok faydali bir yazi olmustu, umarim diger arkadaslara da faydali olur...
tukenik şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 27.11.2005   #3 (permalink)

Punisher999's Avatar

Yakın bir zamanda bu şekilde bir çözüme ihtiyacım vardı. Ghost kullanacakken yine senin mesajını görmüş ve Acronis TrueImage'i hazır etmiştim. Bir de böyle bir açıklama görünce... Keşke herkes tavsiyelerinin arkasını bu şekilde doldurabilse. Çok teşekkürler.
Punisher999 şu an çevrimdışı  
Old 04.12.2005   #4 (permalink)

Binus's Avatar

Rica ederim arkadaşlar.
Vakit ve istek olduktan sonra her zaman yardımcı olmaya calışanlar vardır.
Binus şu an çevrimdışı  
Old 05.12.2005   #5 (permalink)

Yer: Melbourne

Ellerin dert görmesin, ghost'tan kurtardın beni... yalniz takildigim bi kaç nokta var, boot cd ile açmadan windows üzerinden acronisi kullanarak imaj oluşturduğunda bir farkı oluyor mu? Yani windows'tan oluşturduğun imajı boot cd ile açık dostan kullanabilirmiyiz?

program çok güzel parçalara bölmüş herbiri 4gb lık image dosyaları, bunları dvd'lere burn edip boot cd ile kullanabiliyor muyuz?
mask şu an çevrimdışı  
Old 15.12.2005   #6 (permalink)

Binus's Avatar

1) ilk soruna cevab olarak; arada hiçbir fark yok diyebilirim. windows'ta oluşturduğun imajı, boot cd ile acılmış bir oturumda da kullanabilirsin.

2) Boot cd ile başlattığın oturumda bilgisayar gerekli dosyaları bilgisayarın hafızasına yukler.Bu yükleme işi bittikten sonra ve belirlediğiniz imajı yüklemek istediğinizde, Boot CD'yi cıkarıp imajın bulunduğu DVD'yi koyabilirsiniz.

yanlız ben bu özelliği hiç denemediğim için 100% emin değilim. ama bildiğim kadarı ile boyle olmalı.
Binus şu an çevrimdışı  
Old 18.12.2005   #7 (permalink)

Yer: PRS

2. madde tam olarak şöyle..

Boot CD ile Acronis'i açtıktan sonra artık boot CD'sine ihtiyacınız kalmıyor. Bu durumda boş bir DVD yerleştirerek imaj alınacak yolu belirtirken DVD-RW'nizi göstererek doğrudan imajı DVD'ye yazdırabilirsiniz.. Böylece yazdırdığınız diskte hem boot özelliği olur hem de imajınızı ek bir bootCD ye ihtiyaç kalmadan yükleyebilirsiniz.. Aksi taktirde önce imajı varolan harddiskinize yazarsınız daha sonra Windows ortamında Nero gibi 3. parti yazılımlarla DVDnize yazarsınız. Ancak tek farkı CD de boot özelliği olmaz.. [Ek işlemler yapmaz iseniz..]

Acronis i 6.0 sürümünden itibaren kullanıyorum.. Sıkıştırma ve geri yükleme teknolojisini halen çözemedim (:
KenanBalamir şu an çevrimdışı  
Old 01.03.2006   #8 (permalink)

Yer: İstanbul

bu programın SATAII desteğinden haberdar olan varmı?...Ben geçemlerde bu programı kurmuştum ama aldıgım imajı ger iyüklerken hata aldım ve onca işlemi manuel yapmak zorunda kalmıştım...Belki eski sürüm elime geçmiştir bilmiyorum ama madem kullanıyosunuz biliyosunuzdur diye soriyim dedim ...

Varmı abi SATAII desteği
Tekila şu an çevrimdışı  
Old 19.12.2006   #9 (permalink)

fatihunal's Avatar

Yer: Ege'nin en büyük köyü

Daha önceden imajını bir ana makinaya (servera) aldığım lokal ağımda bulunan herhangi bir Linux veya Windows bilgisayarı webten (imajların olduğu sunucuda bulunan intranetten) verebileceğim bir tek komutla (bir butona basarak) ilgili makinaya imajını restore edebilecek bir backup yazılımı aramaktayım.

Acaba, ACRONIS yazılımlarında bu mevcut mu? Eğer varsa hangi dağıtımı? ACRONIS 'ın bir sürü programı var başım döndü sitelerinde.

Konuyla ilgili bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Old 30.08.2007   #10 (permalink)

Yer: İstanbul

Öncelikle anlatım için teşekkürler Bilmeyen arkadaşlara cok yararı dokunur.

Kod:
İmaji 700MB yada 3,4GB dosyalar şeklinde böldürerek (archive split diye gecer menude) boş DVD yada CD lere yazacak şekilde ayarlayabilirsiniz. İlk denemede bunu atlayabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda deneyiminiz artarsa denersiniz.
Ben bu yöntemi hiç denemedim. Açıkcası riske girmek istemedim. Ben daha çok diskten diske klonlama yapıyorum. Ama sen belirtmişken sorayım dedim.

C sürücüsü 30 gb olan bir bilgisayarın, 30 GB'lık olan tüm kısmını, Split yaparak, CD'lere ya da DVD'lere aktardığımızda, yeni yapılacak bir Boot olayında, kurulum bu DVD'leri okuyabiliyor mu?

Yani anlatmak istediğim, 30 GB'lık bir sürücü, yaklasık olarak 8 DVD yer kaplayacak diyecek olursak, 1. DVD'nin kurulumu bittiğinde, "Please insert second disk to continue" gibi bir mesaj çıkıyor mu? Eğer öyle bir yol izleniyorsa gerçekten güzel ama 8 DVD'ye sonucunun ne olacağını bilmeden backup yapmak beni zaman ve enerji yönünden engelliyor.

Cevap için şimdiden teşekkürler..
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

klavuzu , kullanim , pratik , trueimage , acronis

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?